Πραγματοποιήθηκαν το Σάββατο 5 Ιουλίου από τον Υπουργό Υγείας Μιχάλη Δαμιανό τα εγκαίνια της Μονάδας Αιμοκάθαρσης του Νοσοκομείου Άγιος Γεώργιος στην Πάφο. Η μονάδα Αιμοκάθαρσης λειτουργεί εδώ και σχεδόν τέσσερα χρόνια όμως λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού δεν μπόρεσε να εγκαινιαστεί νωρίτερα. Μιλώντας στο πλαίσιο των εγκαινίων τα οποία τέλεσε ο Υπ. Υγείας Μιχάλης Δαμιανός και παρευρέθηκαν οι αρχές της πόλης, ο Διευθύνων Σύμβουλος των Νοσοκομείων Άγιος Γεώργιος και Κυανός Σταυρός, Δρ Αντώνης Οικονομίδης αναφέρθηκε στο σκεπτικό της απόφαση για τη δημιουργία της Μονάδας Αιμοκάθαρσης.
Στη σημαντικότητα της μονάδας και στην απάβλυνσης των προβλημάτων των αιμοκαθαρόμενων ασθενών αναφέρθηκε στην παρέμβαση του ο Νεφρολόγος, Δρ Παύλος Γεωργίου επικεφαλής της μονάδας. Στην παρέμβασή του ο Υπουργός Υγείας ανέφερε πως είναι πολύ σημαντικό για το κράτος και τους πολίτες του να υπάρχουν τέτοιες πρωτοβουλίες όπως αυτές των Νοσοκομείων Άγιος Γεώργιος και Κυανός Σταυρός. Ο κ. Δαμιανός διαβεβαίωσε ότι το Υπουργείο Υγείας θα παραμείνει σταθερός υποστηρικτής της συνεργασίας του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα στον χώρο της υγείας, που θεωρείται πλέον επιτακτική ανάγκη, με κοινή επιδίωξη την άμεση και ποιοτική παροχή υπηρεσιών στον ασθενή και την αναβάθμιση της υγειονομικής περίθαλψης στο σύνολό της. Η εξελιγμένη τεχνολογία στον τομέα της αιμοκάθαρσης δίνει τη δυνατότητα στους επαγγελματίες υγείας να έχουν στη διάθεσή τους μηχανήματα με υψηλά πρότυπα ποιότητας και ασφάλειας, έτσι ώστε οι συνεδρίες αιμοκάθαρσης να γίνονται με ακρίβεια και αξιοπιστία ανέφερε, μεταξύ άλλων, ο Υπουργός Υγείας στον χαιρετισμό του Ανέφερε πως η δημιουργία της Μονάδας Τεχνητού Νεφρού αποτελεί σημαντική προσθήκη στις προσφερόμενες υπηρεσίες του ιδιωτικού νοσηλευτηρίου «Άγιος Γεώργιος» και γενικότερα στις υπηρεσίες υγείας για τους πολίτες στην ευρύτερη περιοχή της Πάφου.
Με 11 σταθμούς αιμοκάθαρσης και με το άρτια καταρτισμένο επιστημονικό προσωπικό της, η πλήρως ενταγμένη στο ΓεΣΥ μονάδα αιμοκάθαρσης δύναται, όπως είπε, να καλύψει όλες τις ανάγκες των ασθενών που υποβάλλονται σε αιμοκάθαρση και να παρέχει υψηλών προδιαγραφών υπηρεσίες στους αιμοκαθαιρόμενους ασθενείς. Ο κ. Δαμιανός ανέφερε πως η ένταξη των ασθενών σε πρόγραμμα αιμοκάθαρσης συνεπάγεται αλλαγή του μέχρι τότε τρόπου ζωής τους, με συχνές επισκέψεις στη μονάδα τεχνητού νεφρού, φαρμακευτική αγωγή, πλήθος περιορισμών στην πρόσληψη υγρών και τροφής με αποτέλεσμα σημαντική επιβάρυνση εκτός της σωματικής και της ψυχικής τους υγείας.