Σάββατο, 13 Απριλίου, 2024
16.9 C
Paphos

Ακολουθήστε μας:

ΑρχικήΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣΆννα Χριστοδουλίδη: Σιγανά και ταπεινά…

Άννα Χριστοδουλίδη: Σιγανά και ταπεινά…

Share

Από τις 40 οικογένειες σήμερα βοηθάμε 180 το μήνα σε πολύ δύσκολες συνθήκες…
Η απερχόμενη πρόεδρος του ερυθρού Σταυρού Πάφου σε μια εκ βαθέων συνέντευξη στον Αδέσμευτο…

Συνέντευξη στην Άννα Κυριάκου

Η εκπαιδευτικός Άννα Χριστοδουλίδη μετά από οκτώ χρόνια παραδίδει την Προεδρία του Ερυθρού Σταυρού Πάφου. Στην συνέντευξη της στο Αδέσμευτο δηλώνει ότι έπραξε το καθήκον της και τονίζει ότι δεν της αρέσουν οι τιμητικές πλακέτες και τα επισημά δείπνα, η αναγνώριση κάποιου επισημαίνει, φαίνεται από την αντιμετώπιση που τυγχάνει από τον απλό κόσμο. Ευχαριστεί τον κόσμο της Πάφου αλλά και τις κυρίες της επιτροπής, που στάθηκαν στο πλευρό της όλα αυτά τα χρόνια και ιδιαίτερα την κυρία Σταυρούλα Ξενοφώντος την λειτουργό των γραφείων της Πάφου. Απευθύνει έκκληση σε εθελοντές που θέλουν πραγματικά να προφέρουν τις υπηρεσίες τους να εγγραφούν στον σύνδεσμο.

-Μετά από 8 χρόνια στην προεδρία του Ερυθρού Σταυρού με ποια συναισθήματα παραδίδετε την σκυτάλη;
Έκανα το καθήκον μου παραπάνω και απ’ ότι μπορούσα και έχω τον κόσμο που αναγνωρίζει αυτό που προσέφερα σε πολύ δύσκολες στιγμές για την Κυπριακή Κοινωνία, διότι λόγω των οικονομικών δεδομένων και την πανδημία άλλαξαν πολύ τα πράγματα. Ο Ερυθρός Σταυρός βοηθούσε περίπου 40 οικογένειες Χριστούγεννα και Πάσχα με πακέτα τροφίμων και ρουχισμό, τώρα λόγω της ανεργίας και των συνθηκών που ακολουθήσαν στην περιοχή μας με την άφιξη και των προσφύγων, βρεθήκαμε αυτή την στιγμή να βοηθούμε 180 οικογένειες τον μήνα.
-Από πού αντλείται τους οικονομικούς σας πόρους;
Μέχρι το 2019 στηριζόμαστε κυρίως στον ετήσιο έρανο, πλέον μας στηρίζουν σημαντικά τα κεντρικά γραφεία, το Πετρίδειο Ίδρυμα, οι Δήμοι Πάφου και Γεροσκήπου, ενώ τα δυο τελευταία χρόνια έχουμε μεγάλη βοήθεια από την εταιρεία ΚORANTINA HOMES, ενώ οι πολίτες της Πάφου προφέρουν κυρίως είδη ρουχισμού. Πλέον λόγω της πανδημίας δεν μπορούν να γίνουν και οι διάφορες εκδηλώσεις από τις οποίες υπήρχαν κάποια έσοδα.
-Υπό αυτές τις συνθήκες είστε ικανοποιημένη από το έργο σας;
Είμαι ικανοποιημένη γιατί βάση των δυνατοτήτων μας ανταποκριθήκαμε όπως μπορούσαμε. Πρέπει να ενημερώσω ότι είμαστε η μοναδική οργάνωση που βοηθούμε βάση αυστηρών κριτήριων και μετά από προσωπική συνέντευξη και την προσκόμιση των απαραίτητων δικαιολογητικών.
-Ποια προβλήματα αντιμετωπίζει Ερυθρός Σταυρός Πάφου;
Βασικό μας πρόβλημα είναι ότι δεν έχουμε εθελοντές για να μας βοηθήσουν στην ετοιμασία των πακέτων, ενώ και το οίκημα μας είναι μικρό και δεν μπορεί πλήρως να καλύψει τις ανάγκες αποθήκευσης των διαφόρων προϊόντων.
-Πως γίνεται κάποιος μέλος του Ερυθρού Σταυρού;
Όποιος ενδιαφέρεται συμπληρώνει μια αίτηση και τυπικά περνά από έγκριση από την επιτροπή, ενώ κάθε χρόνο πληρώνει μια συνδρομή 10 ευρώ.
-Ήταν δύσκολο να διαδεχθείτε την Ντίνα Κακογιάννη στην προεδρία;
Ήταν μια μεγάλη πρόκληση γιατί αντικατέστησαν μια άξια πρόεδρο γνωστή στην κοινωνία της Πάφου πολύ δραστήρια, εκπαιδευτικό και γνήσια Παφίτισσα. Η κ. Ντίνα ήταν διπλά μου στα πρώτα μου βήματα. Επισημαίνει ότι εάν της ζητηθεί από την νέα επιτροπή είναι έτοιμη και η ίδια να βοηθήσει την νέα πρόεδρο.

Ο Κλάδος Πάφου του Κυπριακού Ερυθρού Σταυρού (Κ.Ε.Σ.) ιδρύθηκε το 1950. Πρώτη Πρόεδρός του υπήρξε η μακαριστή Θάλεια Μαρκίδη η οποία έθεσε τις βάσεις της οργανωτικής δομής του Κλάδου, δίδαξε όλα τα μέλη και δίκαια θεωρείται μέχρι σήμερα η πρώτη εθελόντρια της πόλης.
Η Θάλεια Μαρκίδη παρέμεινε Πρόεδρος μέχρι τις 5 Ιανουαρίου 1970. Αμέσως μετά ανέλαβε η κυρία Ντίνα Κακογιάννη, που παρέμεινε στη θέση αυτή μέχρι το τέλος του 2012. Πρώτη σημαντική παρουσία του Κλάδου ήταν στους μεγάλους σεισμούς του 1953.

Κάντε Follow ή Like στη σελίδα μας στο Facebook (πατώντας στο παρακάτω εικονίδιο) για να παρακολουθείτε τις δημοσιεύσεις του Cosmos News

Share

Share

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
- Advertisment -

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Custom Ad 1

Cosmos News

error: Το περιεχόμενο προστατεύεται!