Πέμπτη, 7 Δεκεμβρίου, 2023
20.9 C
Paphos

Ακολουθήστε μας:

ΑρχικήΚΟΙΝΩΝΙΑΈξαρση του φαινομένου Deepfake

Έξαρση του φαινομένου Deepfake

Share

Η Υποδιεύθυνση Ηλεκτρονικού Εγκλήματος ενημερώνει το κοινό, ότι υπάρχει έξαρση του φαινομένου Deepfake, όπου σε διαφημίσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης παρουσιάζονται δημοσιογράφοι, εκφωνητές δελτίων ειδήσεων ή άλλα πρόσωπα που παρουσιάζουν εκπομπές, να διαφημίζουν διάφορα φαρμακευτικά σκευάσματα, προτρέποντας το κοινό να προβεί σε αγορά.

Ανακοίνωση αναφέρει ότι το φαινόμενο αυτό απασχολεί έντονα όλη την Ευρωπαϊκή Ένωση και το κοινό καλείται να είναι ιδιαίτερα προσεκτικό, να μην ανταποκρίνεται σε τέτοιου είδους διαφημίσεις και να συμβουλεύεται τον προσωπικό του γιατρό για τέτοιου είδους φαρμακευτικά προϊόντα.

Τα Deepfakes είναι συνθετικά μέσα που έχουν υποστεί ψηφιακή επεξεργασία για να αντικαταστήσουν πειστικά την ομοιότητα ενός ατόμου με αυτή ενός άλλου.

Τα Deepfakes είναι η χειραγώγηση της εμφάνισης ενός προσώπου και αξιοποιούν ισχυρές τεχνικές (τεχνητή νοημοσύνη κλπ) για να χειριστούν ή να δημιουργήσουν οπτικό και ακουστικό περιεχόμενο που μπορεί πιο εύκολα να εξαπατήσει.

Κάντε Follow ή Like στη σελίδα μας στο Facebook (πατώντας στο παρακάτω εικονίδιο) για να παρακολουθείτε τις δημοσιεύσεις του Cosmos News

Share

Share

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
- Advertisment -

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Custom Ad 1

Cosmos News

error: Το περιεχόμενο προστατεύεται!