Πέμπτη, 7 Δεκεμβρίου, 2023
20.9 C
Paphos

Ακολουθήστε μας:

ΑρχικήΑΠΟΨΕΙΣ - ΑΡΘΡΑΈργα αλλά… (γράφει ο Γιώργος Σαξατέ)

Έργα αλλά… (γράφει ο Γιώργος Σαξατέ)

Share

Για άλλη μια φορά μέσα στο μήνα ο Προέδρος της Δημοκρατίας θα έρθει στην Πάφο για να εγκαινιάσει, έργα που έγιναν στους Δήμους Γεροσκήπου Πέγειας, Πόλης Χρυσοχούς, και στις κοινότητες  Λέμπας και Χλώρακας.

Θα ήταν άδικο να μην πούμε καλοδεχούμενα βεβαίως τα όποια έργα εγκαινιάζονται, αλλά παραμένει η θλιβερή διαπίστωση ότι όλα τα μεγάλα έργα της Πάφου εκκρεμούν και δεν σημείωσαν καμία σχεδόν πρόοδο στα δέκα χρόνια της προεδρίας του Νίκου Αναστασιάδη.

Αναφέρουμε επιγραμματικά, την κατασκευή μαρίνας στα Πότιμα, τον δρόμο αεροδρομίου που θα φτάνει μέχρι τον Κόλπο των Κοραλλίων, αλλά και τον δρόμο Πάφου Πόλης Χρυσοχούς ο οποίος κατασκευάζεται μεν αλλά κατώτερος των προσδοκιών όλων μας.

Η ιστορία της Μαρίνας είναι πολύ θλιβερή για την Πάφο καθώς ενώ είναι η πρώτη που εξαγγέλθηκε, παραμένει η μόνη που δεν έχει κατασκευαστεί ακόμα και βρισκόμαστε πολύ μακριά όπως όλα δείχνουν από την κατασκευή της. Και ας μην πει κανείς ότι τώρα ζητάμε και αγκυροβόλιο γιατί θα μπορούσαν οι διαδικασίες να προχωρήσουν ανεξάρτητα από το όντως σχετικά πρόσφατο αίτημά μας για την κατασκευή και αγκυροβολίου για κρουαζιερόπλοια.

Πολύ κατώτερος όμως των προσδοκιών πόλων μας είναι και ο δρόμος Πάφου Πόλης Χρυσοχούς, ο οποίος μπορεί μεν να άρχισε να κατασκευάζεται αλλά με δύο μόνο λωρίδες, αντί για τέσσερις που ήταν ο αρχικός σχεδιασμός. Επίσης θα φτάσει μέχρι το Πολέμι και όχι μέχρι τον τελικό προορισμό που είναι η Πόλη Χρυσοχούς.

Για τον μεν δρόμο που υποτίθεται ότι θα συνδέσει το αεροδρόμιο Πάφου με την Τουριστική περιοχή της Κάτω Πάφου και στη συνέχεια θα φτάνει μέχρι την Πέγεια, μόνο ως ανέκδοτο θα μπορούσαμε να τον ονομάσουμε έτσι.

Κυριολεκτικά φτιάξαμε ένα δρόμο που δεν οδηγεί πουθενά, καθώς έφτασε μέχρι τον ποταμό της Έζουσας σε απόσταση δυο τριών χιλιομέτρων από το αεροδρόμιο και σταμάτησε. Αποτέλεσμα, να πρέπει για αυτή την απόσταση από εκεί όπου βλέπει κάποιος τα όρια του αεροδρομίου, να διανύει άλλα δεκατέσσερα χιλιόμετρα για να φτάσει στο αεροδρόμιο. Καλό;

Ας μην μιλήσουμε λοιπόν καν για τον Ακάμα, όπου ελπίζουμε ότι θα δούμε το Εθνικό Πάρκο έστω και αν η κυβέρνηση (για να μην είμαστε άδικοι) η όποια κυβέρνηση θα συναντήσει ισχυρότατες αντιδράσεις από τους κατοίκους της περιοχής οι οποίοι αρνούνται να δεχτούν τη εφαρμογή του τοπικού σχεδίου.

 

 

Κάντε Follow ή Like στη σελίδα μας στο Facebook (πατώντας στο παρακάτω εικονίδιο) για να παρακολουθείτε τις δημοσιεύσεις του Cosmos News

Share

Share

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
- Advertisment -

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Custom Ad 1

Cosmos News

error: Το περιεχόμενο προστατεύεται!