Τετάρτη, 12 Ιουνίου, 2024
26.9 C
Paphos

Ακολουθήστε μας:

ΑρχικήCOSMOS SPORTSΈστειλαν 16 παράνομους πίσω...

Έστειλαν 16 παράνομους πίσω…

Share

Σε νέα κοινή επιχείρηση για επαναπατρισμό υπηκόων τρίτων χωρών, υπό τον συντονισμό του ευρωπαϊκού οργανισμού Frontex, συμμετείχε η Αστυνομία Κύπρου, σε συνεργασία και με τις Ελληνικές Αρχές. Πρόκειται για τη δέκατη συμμετοχή της Αστυνομίας Κύπρου σε από κοινού επιχειρήσεις με χώρες της Ευρώπης και υπό τον συντονισμό του Frontex.

Συγκεκριμένα, μέλη της Υπηρεσίας Αλλοδαπών και Μετανάστευσης – ΥΑΜ, συμμετέχουν σήμερα σε συντονισμένη επιχείρηση του Οργανισμού Ευρωπαϊκής Συνοριοφυλακής και Ακτοφυλακής – Frontex, για τον αναγκαστικό επαναπατρισμό 16 υπηκόων τρίτης χώρας, που παρέμεναν παράνομα στην Κύπρο, με κοινή πτήση που πραγματοποιούν οι Αρχές της Ελλάδας.

Από την αρχή της φετινής χρονιάς μέχρι και σήμερα 27 Σεπτεμβρίου, 2023, ο συνολικός αριθμός υπηκόων τρίτων χωρών που έχουν επιστρέψει στις χώρες καταγωγής τους, μέσω των επιχειρήσεων εθελούσιου ή και αναγκαστικού επαναπατρισμού, ανέρχεται στις 6,918, ενώ οι αφίξεις στην Κύπρο ήταν 7,592. Το ποσοστό επιστροφών/απελάσεων επί των αφίξεων βρίσκεται στο 91%, ενώ η επόμενη πτήση προγραμματίζεται για τις 31/10/2023.

Κάντε Follow ή Like στη σελίδα μας στο Facebook (πατώντας στο παρακάτω εικονίδιο) για να παρακολουθείτε τις δημοσιεύσεις του Cosmos News

Share

Share

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
- Advertisment -

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Custom Ad 1

Cosmos News