Κυριακή, 23 Ιουνίου, 2024
30.9 C
Paphos

Ακολουθήστε μας:

ΑρχικήΠΑΦΟΣΑισιοδοξία για κυματοθραύστες…

Αισιοδοξία για κυματοθραύστες…

Share

Καλά από τη σύσκεψη με τον Γιάννη Καρούσο και για τον και δρόμο αεροδρομίου – Πάφου

 

Η κατασκευή των κυματοθραυστών στο νοτιοδυτικό μέτωπο της Πάφου και της Γεροσκήπου, τα προβλήματα που προέκυψαν, αλλά και το κομμάτι του δρόμου που απομένει για να ενώσει την τουριστική περιοχή με το αεροδρόμιο Πάφου, απασχόλησαν την σύσκεψη της Εκτελεστικής Γραμματείας της Συντονιστικής Επιτροπής Κομμάτων και Οργανώσεων (ΣΕΚΟ) Πάφου που πραγματοποιήθηκε την περασμένη Παρασκευή στο Δημοτικό Μέγαρο Πάφου, υπό την προεδρία του Υπουργού Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων, Γιάννη Καρούσου.

Κυματοθραύστες

Σε ό,τι αφορά τους κυματοθραύστες, είπε ότι έγιναν προτάσεις και εισηγήσεις από τα δύο τμήματα τα οποία είχαν κάποιες εντάσεις, δηλαδή το Τμήμα Αλιείας και το Τμήμα Αρχαιοτήτων. Οι συγκεκριμένες ενστάσεις, σημείωσε, έγιναν αποδεκτές και από τους φορείς και από τον ίδιο και τις επόμενες ημέρες θα καταλήξουν, ούτως ώστε να μπορούν να προχωρήσουν με την προσπάθεια να γίνουν όλες οι κατάλληλες κινήσεις για την προκήρυξη του σημαντικού αυτού έργου για την Πάφο.

Ο Υπουργός Μεταφορών εξέφρασε και για τα δύο έργα την αισιοδοξία του, λέγοντας πως υπάρχουν λύσεις οι οποίες είναι αποδεκτές από όλους, ούτως ώστε να μην υπάρχει ο επηρεασμός του περιβάλλοντος ή των αρχαιοτήτων. Είπε ακόμη πως υπάρχουν πολλά παραδείγματα στο εξωτερικό που μπορούμε να υιοθετήσουμε και εμείς.

Ο Δήμαρχος Πάφου, Φαίδωνας Φαίδωνος, έστειλε το μήνυμα ότι η σύσκεψη με τον  Υπουργό Μεταφορών σφραγίζει την οριστική πορεία για ωρίμανση και να μπουν τα δυο έργα στην οδό της υλοποίησης. Είμαστε στην τελική φάση ωρίμανσης των δύο αυτών έργων, ανέφερε, προσθέτοντας πως υπήρχαν κάποια ζητήματα που έγειραν κάποια τμήματα. Σήμερα, συνέχισε, τα δύο αυτά έργα μπαίνουν ουσιαστικά στην οδό της υλοποίησης με κάποιες υποσημειώσεις που δεν μπορούν να ανατρέψουν την πορεία τους, κατέληξε.

Συγκεκριμένα σύμφωνα με πληροφορίες του “Αδέσμευτου”, περιορίστηκε η αποδεκτή έκταση επηρεασμού των λιβαδιών Ποσειδωνίας, από το Τμήμα Αλιείας μέχρι τα 900 μέτρα και στο σημείο όπου επηρεάζονται οι φυτείες φυκιών οι κυματοθραύστες θα μετακινηθούν ώστε να επηρεάζουν το λιγότερο δυνατό.

Υπήρξε πολιτική βούληση για την αντιμετώπιση των θεμάτων που αφορούν την κατασκευή των κυματοθραυστών και του δρόμου προς το αεροδρόμιο δήλωσε ο  δημαρχεύων Γεροσκήπου Κυριάκος Χατχηβασίλης. Μιλώντας το πρωί στο Ράδιο Κόσμος, δήλωσε αισιόδοξος ότι τα δυο έργα θα προωθηθούν και θα υλοποιηθούν. Αναμένουμε είπε τις διαβουλεύσεις του υπουργού με τους γενικούς διευθυντές των τμημάτων που είχαν ενστάσεις για να τοποθετήσουν επί των εισηγήσεων που κατατέθηκαν.

Δρόμος

Αναφερόμενος στο τμήμα του δρόμου που ενώνει τον αερολιμένα Πάφου με την τουριστική περιοχή, που εκκρεμεί εδώ και δεκαετίες, ο κ. Καρούσος ανέφερε πως το Υπουργείο Μεταφορών «έδειξε όλη την καλή θέληση, προτείνοντας εναλλακτική όδευση».

Πρόσθεσε πως η εναλλακτική αυτή όδευση εξετάζεται από το Τμήμα Περιβάλλοντος και αναμένουν μέχρι το τέλος Αυγούστου την γνωμάτευση, εκφράζοντας παράλληλα την ελπίδα να είναι θετική, αφού, όπως είπε, «δεν υπάρχει επηρεασμός πλέον από το Natura» και ενώ η νέα όδευση εμπίπτει μέσα στην ζώνη προστασίας της παραλίας. Εκτιμούμε, συνέχισε, πως η συγκεκριμένη πρόταση μπορεί να καταλήξει θετικά.

Ακολούθως αναφέρθηκε και στην νέα σύσκεψη που θα γίνει τέλη Αυγούστου με αρχές Σεπτεμβρίου, η οποία θα λάβει υπόψη το αποτέλεσμα της εκτίμησης του Τμήματος Περιβάλλοντος.

 

Κάντε Follow ή Like στη σελίδα μας στο Facebook (πατώντας στο παρακάτω εικονίδιο) για να παρακολουθείτε τις δημοσιεύσεις του Cosmos News

Share

Share

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
- Advertisment -

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Custom Ad 1

Cosmos News