Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024
15.9 C
Paphos

Ακολουθήστε μας:

ΑρχικήΚΥΠΡΟΣΑναπάντητα ερωτήματα για το νέο θανατηφόρο ατύχημα στην Εθνική Φρουρά Αναζητούνται...

Αναπάντητα ερωτήματα για το νέο θανατηφόρο ατύχημα στην Εθνική Φρουρά Αναζητούνται ευθύνες

Share

Φως” στα αίτια θανάτου του 27χρονου ΣΥΟΠ Καταδρομέα Παναγιώτη Γιαννιού, ο οποίος τραυματίστηκε θανάσιμα την Δευτέρα κατά τη διάρκεια εκπαιδευτικής άσκησης της Εθνικής Φρουράς στη θαλάσσια περιοχή της Λάρας, θα ρίξει όπως εκτιμάται η εξακρίβωση της θέσης του ελικοπτέρου την ώρα της μοιραίας πτώσης του άτυχου νεαρού στο κενό, ο οποίος επιχειρούσε άλμα στην θάλασσα.  Σε δηλώσεις, ο Υπουργός Άμυνας ανέφερε  ότι είναι πολύ σημαντικό να αποδειχθεί από ποιο υψόμετρο πραγματοποιήθηκε η μοιραία πτώση του άτυχου 27χρονου ΣΥΟΠ καταδρομέα και το κατά πόσο η πτήση του ελικοπτέρου διεξήχθη με βάση τους προβλεπόμενους κανονισμούς.

Έρευνα για απόδοση τυχόν ευθυνών

Ο Υπουργός Άμυνας διαβεβαίωσε ότι η έρευνα των Αρχών για το δυστύχημα συνεχίζεται με γοργούς ρυθμούς και ότι “δεν θα υπάρξουν εκπτώσεις”, ενώ τόνισε ότι οι ερευνητές της Εθνικής Φρουράς και οι ανακριτές της Αστυνομίας Κύπρου έχουν ενώπιον τους “αρκετά δεδομένα. Ερωτηθείς εάν επρόκειτο για προγραμματισμένη άσκηση ή άλλη δραστηριότητα που θα οπτικογραφούνταν για σκοπούς προβολής της Εθνικής Φρουράς, ο Υπουργός Άμυνας ανέφερε ότι επρόκειτο για εκπαιδευτική άσκηση για την οποία τηλεοπτικό συνεργείο εξασφάλισε άδεια κινηματογράφισης. Ο κύριος Πετρίδης εξήγησε ότι δεν μπορεί να επεισέλθει σε λεπτομέρειες για τη νέα τραγωδία στις τάξεις της ΕΦ λόγω της έρευνας και ότι ενώπιον των ερευνητών υπάρχουν στοιχεία για την μοιραία πτήση του ελικοπτέρου και διαθέσιμο οπτικοακουστικό υλικό. Σύμφωνα με πληροφορίες οι σχετικοί κανονισμοί της ΕΦ για τέτοιου είδους άλματα από ελικόπτερο, γίνονται από ύψος 15-20 ποδών ή 6,6 μέτρα. Οι αρμόδιοι εστιάζουν στον καταγραφέα του ελικοπτέρου (γνωστό ως μαύρο κουτί) για να εντοπίσουν το ακριβές ύψος της μοιραίας πτώσης του Παναγιώτη καθώς υπάρχουν στοιχεία για όλα τα δεδομένα. Η συγκεκριμένη διαδικασία πτώσης από ελικόπτερο ονομάζεται Helicas και ο 27χρονος ΣΥΟΠ καταδρομέας περιγράφεται ως έμπειρος σε τέτοιους είδους άλματα. Η εν λόγω εκπαιδευτική άσκηση συνδράμει σε απόκτηση δεξιοτήτων από μέλη της ΕΦ για διασώσεις και άλλες επιχειρήσεις.

 

  • Tags
  • 2

Κάντε Follow ή Like στη σελίδα μας στο Facebook (πατώντας στο παρακάτω εικονίδιο) για να παρακολουθείτε τις δημοσιεύσεις του Cosmos News

Share

Share

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
- Advertisment -

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Custom Ad 1

Cosmos News

error: Το περιεχόμενο προστατεύεται!