Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024
19.9 C
Paphos

Ακολουθήστε μας:

ΑρχικήΚΟΙΝΩΝΙΑΑναστασιάδης :11η Ιουλίου του 2011 " Δεχθείτε για πολλοστή φορά την ειλικρινή...

Αναστασιάδης :11η Ιουλίου του 2011 ” Δεχθείτε για πολλοστή φορά την ειλικρινή συγνώμη του κράτους”.

Share

“11 ιουλίου 2011 τραγική μέρα” δήλωσε ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας 
Απευθυνόμενος στους συγγενείς των ηρώων, δήλωσε ο προεδρος “δεχθείτε για πολλοστή φορά την ειλικρινή συγνώμη του κράτους, αλλά και την απεριόριστη αγάπη και σεβασμό που τρέφουμε στα πρόσωπα σας. Ένα ανάλογο αίσθημα που ταυτίζεται με την ευγνωμοσύνη και τον σεβασμό που τρέφουμε και για τους 13 ήρωες μας”.                                                  Πρόσθεσε επίσης, “Αυτό που θέλω να γνωρίζετε, αν τούτο μπορεί να αποτελέσει στοιχείο παρηγοριάς, είναι πως η θυσία τους δεν πήγε επί ματαίω. Η διαπίστωση πως ελλείψεις, αδυναμίες και παραλήψεις του συστήματος, οδήγησαν στην ανείπωτη τραγωδία, της 11η Ιουλίου δεν μας άφησε αδρανείς”.
Τόνισε ” Ότι , το  καθήκον της Πολιτείας είναι να μεριμνά, έτσι ώστε να λαμβάνονται όλα τα μέτρα ασφαλείας, προκειμένου όσοι είναι εντεταλμένοι με το ιερό καθήκον υπεράσπισης της πατρίδας είτε της εσωτερικής δημόσιας τάξης, να ενεργούν κάτω από συνθήκες που υπαγορεύουν οι κανόνες σωστής λειτουργίας του όποιου συστήματος”
Συμπληρώνοντας δήλωσε ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας
“11 χρόνια μετά και κανένας δεν ξέχασε την ολιγωρία και ευθύνες του κράτους.
Κανένας δεν ξέχασε την αυτοθυσία των 13 ηρώων του Μαρί, για να διασώσουν την τιμή της πατρίδας μας.
Η τόλμη τους ας καθοδηγεί την πορεία μας για επιτέλεση του δημόσιου καθήκοντος.
Ανδρέας Ιωαννίδης, Λάμπρος Λάμπρου, Κλεάνθης Κλεάνθους, Μιχάλης Ηρακλέους, Μιλτιάδης Χριστοφόρου, Χριστάκης Χριστοφόρου, Αντώνης Χαραλάμπους, Ανδρέας Παπαδόπουλος, Γιώργος Γιακουμή, Βασίλης Κρόκου, Σπύρος Ταντή, Παναγιώτης Θεοφίλου, Αδάμος Αδάμου.
Αιωνία η μνήμη τους.”

Κάντε Follow ή Like στη σελίδα μας στο Facebook (πατώντας στο παρακάτω εικονίδιο) για να παρακολουθείτε τις δημοσιεύσεις του Cosmos News

Share

Share

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
- Advertisment -

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Custom Ad 1

Cosmos News