Πέμπτη, 18 Ιουλίου, 2024
25.9 C
Paphos

Ακολουθήστε μας:

ΑρχικήΠΑΦΟΣΑνοικτά Εργαστήρια Φυτιώτικου Υφαντού στην Φύτη

Ανοικτά Εργαστήρια Φυτιώτικου Υφαντού στην Φύτη

Share

6 Ιουλίου- 18 Αυγούστου 2024

Η Εταιρεία Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής Περιφέρειας Πάφου, ο Σύνδεσμος Αποδήμων  και το Κοινοτικό Συμβούλιο Φύτης με την στήριξη  του Υφυπουργείου Τουρισμού διοργανώνουν για πρώτη φορά στα ιστορικά της κοινότητας, ανοικτά εργαστήρια σε 7 οικοτεχνίες στην κοινότητα.

Τα εργαστήρια θα πραγματοποιούνται κάθε Σάββατο και Κυριακή από τις 6 Ιουλίου, μέχρι τις 18 Αυγούστου 2024 μεταξύ των ωρών 09:30-13:30.

Mέσα από τα εργαστήρια οι υφάντριες θα έχουν την δυνατότητα να επιδείξουν την τέχνη τους ενώ οι επισκέπτες θα μπορούν να μάθουν για την πανάρχαια τέχνη του Φυτιώτικου, να γνωρίσουν τις υφάντριες καθώς αυτές παράγουν πολιτισμό και να θαυμάσουν  την δημιουργία αυτής της μοναδικής τέχνης. Σε κάποιες περιπτώσεις οι επισκέπτες θα έχουν επίσης την δυνατότητα  να δοκιμάσουν την χρήση του αργαλειού, τα διάφορα αντικείμενα, το νήμα κτλ.

Οι επισκέπτες καθώς θα είναι στην περιοχή θα έχουν την ευκαιρία να επισκεφτούν το χώρο του Δρy της Ακρικούς, ένα πανέμορφο σημείο ξεκούρασης πρόσφατα ανακαινισμένο με φυσικά τρεχούμενα νερά όπου ένα μοναδικό μνημείο φύσης, Ο Δρυς 1000 ετών στέκεται αγέρωχος. Μην ξεχάσετε να σαρώσετε την έξυπνη πινακίδα και να μάθετε σημαντικά στοιχεία για το αιωνόβιο δέντρο, τα οφέλη του κ.α. Επίσης υπάρχει η δυνατότητα γευμάτων ή ποτών σε υποστατικό που λειτουργεί στο κέντρο της κοινότητας.

Η ΕΤΑΠ Πάφου μέσα από αυτή την προσπάθεια και την διεκπεραίωση  εντατικής προβολής προσδοκεί στην  περαιτέρω γνωστοποίηση της κοινότητας, ανάδειξη του Φυτιώτικου υφαντού  και στην αύξηση της επισκεψιμότητας στην περιοχή.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν απευθείας στα τηλέφωνα 99517147, 99626351, info@cytanet.com.cy

Κάντε Follow ή Like στη σελίδα μας στο Facebook (πατώντας στο παρακάτω εικονίδιο) για να παρακολουθείτε τις δημοσιεύσεις του Cosmos News

Share

Share

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
- Advertisment -

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Custom Ad 1

Cosmos News