Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024
19.9 C
Paphos

Ακολουθήστε μας:

ΑρχικήΠΑΦΟΣΑντιπολεμικά μηνύματα σε εκδήλωση στην Πάφο

Αντιπολεμικά μηνύματα σε εκδήλωση στην Πάφο

Share

Το μήνυμα ότι ο πόλεμος στην Ουκρανία πρέπει να σταματήσει, έστειλαν Ουκρανοί πρόσφυγες που συγκεντρώθηκαν αργά το απόγευμα της Τετάρτης στο Λιμανάκι της Κάτω Πάφου με αφορμή την 1η Ιουνίου, Παγκόσμια Ημέρα του Παιδιού. Tα παιδιά πρέπει να βιώνουν την παιδική τους ηλικία και όχι να σκοτώνονται, ανέφεραν συμμετέχοντες στην εκδήλωση, την οποία διοργάνωσαν οι πρόσφυγες, ενώ παρευρέθηκαν μαζί με τα παιδιά τους κρατώντας μπαλόνια στα χρώματα της σημαίας της Ουκρανίας.

Παράλληλα διατράνωσαν την επιθυμία τους να σταματήσει η αιματοχυσία που συμβαίνει στην χώρα τους. Η Τζούλια Καρπούνσα, εκ των διοργανωτών της εκδήλωσης, ανέφερε πως ως πρόσφυγες και ως γονείς από την Ουκρανία αφιερώνουν την Παγκόσμια Ημέρα του Παιδιού στα παιδιά της Ουκρανίας που ζουν την προσφυγιά και που αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους, την χώρα τους, και τα παιχνίδια τους.

Τα παιδιά της Ουκρανίας, συνέχισε η κ. Καρπούνσα, βίωσαν τον πόλεμο στην χώρα τους και την εισβολή των Ρώσων πριν τρεις μήνες, έχοντας καταγράψει στη μνήμη τους όλες τις άσχημες εικόνες ενός πολέμου. Δυστυχώς παρατήρησε παρά τα διεθνή κείμενα προστασίας των παιδιών σε πολλές χώρες αποτελούν κενό γράμμα αφού εκατομμύρια παιδιά εξακολουθούν να υποφέρουν από την φτώχεια, στερούνται στοιχειώδους σχολικής εκπαίδευσης, ακρωτηριάζονται από τους πολέμους και ορφανεύουν.

Κάντε Follow ή Like στη σελίδα μας στο Facebook (πατώντας στο παρακάτω εικονίδιο) για να παρακολουθείτε τις δημοσιεύσεις του Cosmos News

Share

Share

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
- Advertisment -

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Custom Ad 1

Cosmos News