Η Υπουργός Παιδείας, Αθηνά Μιχαηλίδου, απέστειλε προκλήσεις στους φορείς που συμμετέχουν σε αυτό το διάλογο (ΠΟΕΔ, ΟΕΛΜΕΚ, ΟΛΤΕΚ, ΠΣΕΜ, οργανωμένοι γονείς και επιθεωρητές), για να τους παρουσιάσει την πρόταση όπως έχει εκπονηθεί και να τους δώσει χρονικό περιθώριο για να τοποθετηθούν και να καταθέσουν απόψεις. Κι αυτό, προτού μπουν οι τελευταίες λεπτομέρειες στο τελικό κείμενο, όπως αυτό θα προωθηθεί στο Υπουργικό Συμβούλιο κι έπειτα στη Βουλή για ψήφιση.
Παρά το γεγονός ότι ακόμα και με αυτή τη διαδικασία αναμένονται αντιδράσεις από κάποιους φορείς, το υπουργείο Παιδείας είναι αποφασισμένο να ολοκληρώσει τη διαδικασία αλλά είναι πρόθυμο να παραμείνει στο διάλογο με στόχο η πρόταση που θα προκύψει να είναι όσο το δυνατό πιο συμφωνημένη από όλα τα μέρη.
Βέβαια, η υπουργός Παιδείας στο πλαίσιο επίσκεψης της σήμερα σε σχολεία της Λάρνακας, ρωτήθηκε για τη συνάντηση και τις προθέσεις του Υπουργείου. Όπως ανέφερε η κ. Μιχαηλίδου, η αξιολόγηση του εκπαιδευτικού είναι ένα έργο που πρέπει να προχωρήσει. «Εδώ και 50 χρόνια παραμένει το ίδιο, αναχρονιστικό και άδικο για τους εκπαιδευτικούς. Εμείς θέλουμε να δώσουμε κίνητρα στους εκπαιδευτικούς, στους νέους εκπαιδευτικούς να αναγνωρίσουν την εμπειρία των παλαιότερων, να υπάρξει ανανέωση στις σχολικές μας μονάδες, ένας άλλος αέρας με πλήρη σεβασμό στους εκπαιδευτικούς μας, για το καλό των παιδιών μας και των μαθησιακών αποτελεσμάτων», ανέφερε χαρακτηριστικά. Και επισήμανε: «Έχουμε αργήσει πάρα πολύ».
Υπενθυμίζεται ότι το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα πέραν από την προκαταρκτική πρόταση που θα δοθεί στους εκπαιδευτικούς εταίρους, θα τους δοθεί και η ανάλυση κόστους όσον αφορά την οικονομική πτυχή της πρότασης.