Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024
19.9 C
Paphos

Ακολουθήστε μας:

ΑρχικήΠΑΦΟΣΑπεργία στον Δήμο Πάφου - Τι διεκδικούν οι εργαζόμενοι

Απεργία στον Δήμο Πάφου – Τι διεκδικούν οι εργαζόμενοι

Share

Οι εργαζόμενοι στο Δήμο Πάφου κατέρχονται σε δίωρη προειδοποιητική στάση εργασίας την Πέμπτη 28 Ιουλίου 2022 (10:00-12:00) διαμαρτυρόμενοι για την άρνηση του Δήμου να υλοποιήσει το πρακτικό του Τμήματος Εργασιακών Σχέσεων ημερομηνίας 14 Δεκεμβρίου 2021.

Έχοντας ακολουθηθεί οι διαδικασίες του Κώδικα Βιομηχανικών Σχέσεων ο Δήμος Πάφου σύμφωνα με το έγγραφο του Τμήματος Εργασιακών Σχέσεων του Υπουργείου Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων ημερομηνίας 14 Δεκεμβρίου 2021 θα έπρεπε να υλοποιήσει τα ακόλουθα:Πλήρωση 22 εγκριμένων θέσεων Εργατών μέχρι 31/01/2022. Πλήρωση 3 εγκριμένων θέσεων προαγωγής Γραμματειακών Λεπτουργών μέχρι 31/03/22. Καταβολή καθυστερημένων οφειλών στο Ταμείο Ευημερίας άμεσα και δημιουργία νέων κανονισμών λειτουργίας μέχρι 31/03/22. Ωράριο Τροχονομίας, να πραγματοποιηθεί συνάντηση εντός Ιανουαρίου 2022 για διευθέτηση του θέματος λαμβάνοντας υπόψη τις πρόνοιες του Περί Οργάνωσης του Χρόνου Εργασίας Νόμου του 2002 (Ν63(Ι)2002. Μη καταβολή συνταξιοδοτικών ωφελημάτων.

Το συνδικαλιστικό κίνημα όπως αναφέρεται έχει εξαντλήσει όλα τα περιθώρια διαβούλευσης μέσα από τις θεσμοθετημένες διαδικασίες των εργασιακών σχέσεων που ισχύουν στο τόπο μας, αλλά διαπιστώνει ότι ο Δήμος Πάφου αρνείται να σεβαστεί την ανάγκη για λειτουργία ρυθμισμένων εργασιακών σχέσεων στο Δήμο.

Ως εκ τούτου προστίθεται και μη έχοντας άλλη επιλογή οι Τοπικές Επιτροπές των εργαζομένων όντας εξουσιοδοτημένες από την μυστική ψηφοφορία με την χρήση κάλπης έχουν αποφασίσει ομόφωνα την πραγματοποίηση 2ωρης προειδοποιητική Στάση Εργασίας την Πέμπτη 28/7/2022, δίνοντας την προβλεπόμενη από τον κώδικα βιομηχανικών σχέσεων 10ήμερη προειδοποίηση ,προκειμένου να διεκδικήσουν με αυτό τον τρόπο τα δικαιώματα τους. Το προσωπικό του Δήμου Πάφου και οι Συνδικαλιστικές Οργανώσεις που το εκπροσωπούν, απολογούνται προς τους δημότες για τυχόν προβλήματα που θα δημιουργηθούν από την στάση εργασίας, αλλά δεν είχαν άλλη επιλογή.

Από την ΕΣΤΑ ΣΕΚ Πάφου , ΣΗΔΗΚΕΚ ΠΕΟ Πάφου και ΔΕΕ ΚΔΟΚΩ ΔΕΟΚ Πάφου

Κάντε Follow ή Like στη σελίδα μας στο Facebook (πατώντας στο παρακάτω εικονίδιο) για να παρακολουθείτε τις δημοσιεύσεις του Cosmos News

Share

Share

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
- Advertisment -

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Custom Ad 1

Cosmos News