Τρίτη, 31 Ιανουαρίου, 2023
14.9 C
Paphos

Ακολουθήστε μας:

ΑρχικήΚΥΠΡΟΣΑπογοήτευση Κασουλίδη για τον αποκλεισμό κυπριακών πλοίων απο την Τουρκία

Απογοήτευση Κασουλίδη για τον αποκλεισμό κυπριακών πλοίων απο την Τουρκία

Share

Απογοήτευση επειδή η Κύπρος δεν μπορεί να συμμετάσχει στην πρωτοβουλία των Ηνωμένων Εθνών για τη μεταφορά σιτηρών από την Ουκρανία, μέσω της Μαύρης Θάλασσας, λόγω των απαγορεύσεων που επιβάλλονται στα κυπριακά πλοία από την Τουρκία, εξέφρασε ο υπουργός Εξωτερικών, Ιωάννης Κασουλίδης. Μιλούσε στις εργασίες του Συμβουλίου Εξωτερικών Υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, στις Βρυξέλλες, όπου συζητήθηκαν οι εξελίξεις στην Ουκρανία, η κατάσταση ασφαλείας και η τρομοκρατία.

Ο Ιωάννης Κασουλίδης αναφέρθηκε στην ενότητα και την αποφασιστικότητα με την οποία η Ευρωπαϊκή Ένωση ενήργησε τον τελευταίο χρόνο, καταδικάζοντας απερίφραστα τη ρωσική επιθετικότητα και προσφέροντας καθολική στήριξη προς την Κυβέρνηση και το λαό της Ουκρανίας.

Επισήμανε ότι η Κύπρος συμμετέχει ενεργά στις πρωτοβουλίες για στήριξη της ανθεκτικότητας της Ουκρανίας, περιλαμβανομένης της παροχής βοήθειας ύψους τριακόσιων χιλιάδων ευρώ για αγορά γεννητριών παραγωγής ηλεκτρικού ρεύματος, η οποία θα δοθεί σε συνεργασία με τους Πολωνούς εταίρους.

Επιπρόσθετα, ο κύριος Κασουλίδης αναφέρθηκε στις προσπάθειες που καταβάλλονται για τερματισμό του πολέμου, τονίζοντας ότι οι Βρυξέλλες πρέπει να διαδραματίσουν ενεργό και ουσιαστικό ρόλο.

Share

Share

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
- Advertisment -

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Custom Ad 1

Cosmos News

error: Το περιεχόμενο προστατεύεται!
w-footer{display: none;}