Πέμπτη, 7 Δεκεμβρίου, 2023
20.9 C
Paphos

Ακολουθήστε μας:

ΑρχικήΚΥΠΡΟΣΑποκαλύψεις Χριστοδουλίδη στο Associated Press

Αποκαλύψεις Χριστοδουλίδη στο Associated Press

Share

Μόλις οι συνθήκες το επιτρέψουν, η Κύπρος είναι έτοιμη να αρχίσει αμέσως την αποστολή δια θαλάσσης, μεγάλων ποσοτήτων ανθρωπιστικής βοήθειας προς τη Λωρίδα της Γάζας, αναφέρει σε συνέντευξη στο Associated Press, ο πρόεδρος Χριστοδουλίδης.

Σημειώνει ότι η πρόταση της Λευκωσίας για θαλάσσιο διάδρομο από το λιμάνι της Λάρνακας, είναι η μοναδική που συζητείται σε διεθνές επίπεδο και αποτελεί εφικτό τρόπο, ώστε να ενισχυθεί σημαντικά η ροή ανθρωπιστικής βοήθειας προς τον παλαιστινιακό θύλακα.

Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας επισημαίνει ότι ο σχεδιασμός του διαδρόμου μήκους τριακοσίων εβδομήντα χιλιομέτρων έχει ολοκληρωθεί και η βοήθεια μπορεί να αρχίσει να ρέει, μόλις συμφωνηθεί παύση. Παραδέχθηκε ωστόσο, ότι πρόκειται για μια περίπλοκη διαπραγμάτευση.

Αναφέρει επίσης ότι τη διανομή της βοήθειας θα αναλάβει η υπηρεσία των Ηνωμένων Εθνών που είναι αρμόδια για τους παλαιστίνιους πρόσφυγες, μέσω του δικτύου που έχει εγκατεστημένο στην περιοχή.

Σχετικά με την έρευνα της Διεθνούς Κοινοπραξίας Δημοσιογράφων, ο πρόεδρος της Δημοκρατίας επαναλαμβάνει ότι έχει ζητήσει προσωπικά και έλαβε θετική απάντηση από τρίτη χώρα, για την αποστολή ομάδας εμπειρογνωμόνων με εμπειρία στο οικονομικό έγκλημα. Στόχος προσθέτει, είναι η διερεύνηση παλιών και νέων ισχυρισμών από μέσα ενημέρωσης, ότι Κύπριοι πάροχοι υπηρεσιών, βοήθησαν Ρώσους ολιγάρχες να παρακάμψουν διεθνείς κυρώσεις.

Υπογραμμίζει ότι οι ξένοι εμπειρογνώμονες θα βοηθήσουν τους ερευνητές της αστυνομίας να επισπεύσουν τις διαδικασίες, ώστε να σταλεί το μήνυμα πως η Κύπρος έχει μηδενική ανοχή στη διαφθορά και την ίδια στιγμή να ενισχυθεί το αίσθημα στο εσωτερικό της χώρας, ότι αποδίδεται δικαιοσύνη.

Ο πρόεδρος Χριστοδουλίδης διαμηνύει πως δεν επιθυμεί να υπάρχει καμία σκιά πάνω από την Κύπρο, αφού όπως εξηγεί οποιαδήποτε αρνητική δημοσιότητα θα έβλαπτε τις προσπάθειες της χώρας για προσέλκυση ποιοτικών επενδύσεων.

Πηγή ΡΙΚ

Κάντε Follow ή Like στη σελίδα μας στο Facebook (πατώντας στο παρακάτω εικονίδιο) για να παρακολουθείτε τις δημοσιεύσεις του Cosmos News

Share

Share

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
- Advertisment -

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Custom Ad 1

Cosmos News

error: Το περιεχόμενο προστατεύεται!