Τετάρτη, 29 Μαΐου, 2024
25.9 C
Paphos

Ακολουθήστε μας:

ΑρχικήΚΥΠΡΟΣΑρχίσαν οι προετοιμασίες για την κατάταξη των νεοσυλλέκτων οπλιτών

Αρχίσαν οι προετοιμασίες για την κατάταξη των νεοσυλλέκτων οπλιτών

Share

Το Υπουργείο Άμυνας ανακοινώνει ότι η διαδικασία υγειονομικής εξέτασης από τις επαρχιακές επιτροπές κατάταξης, καθώς και η χορήγηση των ειδών ιματισμού, υπόδησης και υλικών στους στρατεύσιμους της 2024 ΕΣΣΟ θα πραγματοποιηθεί από 20 Μαΐου έως 24 Μαΐου 2024 και από 27 Μαΐου έως 30 Μαΐου 2024. Η εν λόγω διαδικασία θα πραγματοποιηθεί από τις 07:30 μέχρι τις 12:30, σύμφωνα με τον πίνακα κατανομής εδώ.

Οι στρατεύσιμοι καλούνται να προσέλθουν έχοντας μαζί τους:

α.           Το δελτίο ταυτότητας ή οποιοδήποτε άλλο επίσημο έγγραφο της Δημοκρατίας, οπου να αναγράφεται ο αριθμός δελτίου ταυτότητας, ώστε να αποδεικνύεται η ταυτοπροσωπία τους. Σημειώνεται ότι δεν θα γίνεται δεκτός κανένας στρατεύσιμος χωρίς κάποιο από τα παραπάνω επίσημα έγγραφα.

β.          Το σημείωμα πρόσκλησης κατάταξης που έχουν λάβει στο ηλεκτρονικό τους ταχυδρομείο αμέσως μετά την ηλεκτρονική υποβολή της δήλωσης στοιχείων επιλογής στρατευσίμων ή τους έχει επιδοθεί από το αρμόδιο Στρατολογικό Γραφείο (δύναται να επιδεικνύεται και σε ηλεκτρονική μορφή). Στρατεύσιμοι οι οποίοι για οποιονδήποτε λόγο δεν έχουν εξασφαλίσει σημείωμα πρόσκλησης κατάταξης παρακαλούνται όπως αποταθούν τάχιστα στα Στρατολογικά Γραφεία.

γ.           Ιατρικές γνωματεύσεις – εκθέσεις, για τυχόν προβλήματα υγείας τα οποία αντιμετωπίζουν, προκειμένου να διαπιστωθεί η ικανότητά τους για εκπλήρωση των στρατιωτικών τους υποχρεώσεων.

δ.            Βεβαίωση τραπεζικού λογαριασμού (ΙΒΑΝ) στο όνομα του στρατεύσιμου, ΜΟΝΟ σε περίπτωση κατά την οποία τα στοιχεία του τραπεζικού λογαριασμού δεν υποβλήθηκαν στην ηλεκτρονική πλατφόρμα κατά την υποβολή της Δήλωσης Στοιχείων Επιλογής Στρατευσίμων της 2024 ΕΣΣΟ.

ε.            Βεβαίωση εμβολιαστικής κατάστασης και ομάδα αίματος ΜΟΝΟ σε περίπτωση κατά την οποία δεν υποβλήθηκε στην ηλεκτρονική πλατφόρμα κατά την υποβολή της Δήλωσης Στοιχείων Επιλογής Στρατευσίμων της 2024 ΕΣΣΟ.

Νοείται ότι όσοι στρατεύσιμοι δεν προχώρησαν στην ηλεκτρονική υποβολή της Δήλωσης Στοιχείων Επιλογής Στρατευσίμων, τα στοιχεία των παραγράφων (δ) και (ε) υποχρεωτικά θα πρέπει να κατατεθούν την ημέρα παρουσίασής τους στην υγειονομική εξέταση, καθώς και Πιστοποιητικά σε περίπτωση κατά την οποία ανήκουν σε μία ή περισσότερες κατηγορίες μοριοδότησης. Πατήστε ΕΔΩ για τις κατηγορίες μοριοδότησης.

Για αποφυγή ταλαιπωρίας, οι στρατεύσιμοι καλούνται όπως τηρούν πιστά τις καθορισμένες ημέρες και ώρες, οι οποίες αναγράφονται στο σημείωμα πρόσκλησης κατάταξης.

Σημειώνεται ότι στους στρατεύσιμους που δεν θα κριθούν ικανοί για στράτευση ή εκκρεμεί η κρίση της ικανότητάς τους, δεν θα χορηγηθούν υλικά σε αυτό το στάδιο.

Στρατεύσιμοι, οι οποίοι θα παρευρεθούν για υγειονομική εξέταση στις επαρχιακές επιτροπές κατάταξης θα πιστωθούν με επιπλέον 10 μόρια, τα οποία θα ληφθούν υπόψη κατά τη διαδικασία επιλογής τους σε Μονάδες της Εθνικής Φρουράς.

Σε περίπτωση αδυναμίας προσέλευσης για την υγειονομική εξέταση και χορήγησης των ειδών ιματισμού, υπόδησης και υλικών, θα πρέπει να γίνεται νέος προγραμματισμός κατόπιν επικοινωνίας στα εξής τηλέφωνα:

ΜΟΝΑΔΑ ΚΑΤΑΤΑΞΗΣ ΤΗΛΕΦΩΝΑ
4ο ΤΒΟ (Αθαλάσσας) 22414265 / 22414266
ΚΕΝ Λάρνακας 24411803
ΚΕΝ Λεμεσού 25413173
ΚΕΝ Πάφου 25413842

Οσοι εκ των στρατεύσιμων που εξέφρασαν επιθυμία επιλογής ως Υποψήφιοι Βαθμοφόροι κριθούν ικανοί με το πέρας της υγειονομικής εξέτασης για τη συνέχιση διεκδίκησης των εν λόγω θέσεων, θα πρέπει υποχρεωτικά να παρουσιαστούν για αθλητική δοκιμασία (με αθλητική ενδυμασία) στις 31 Μαΐου 2024. Οι επιτυχόντες και στην αθλητική δοκιμασία θα πρέπει υποχρεωτικά να παρουσιαστούν για γραπτή εξέταση στις 3 Ιουνίου 2024. Για τις ώρες και τον χώρο διεξαγωγής θα ενημερωθούν επίσημα οι στρατεύσιμοι με το πέρας της υγειονομικής εξέτασης.

Οσοι εκ των στρατεύσιμων οι οποίοι εξέφρασαν επιθυμία επιλογής στις Ειδικές Δυνάμεις, με το πέρας της υγειονομικής εξέτασης, κριθούν ικανοί για τη συνέχιση διεκδίκησης των εν λόγω θέσεων, θα πρέπει υποχρεωτικά να παρουσιαστούν για αθλητική δοκιμασία (με αθλητική ενδυμασία) την 1η Ιουνίου 2024. Για τις ώρες και τον χώρο διεξαγωγής θα ενημερωθούν επίσημα οι στρατεύσιμοι με το πέρας της υγειονομικής εξέτασης.

Σημειώνεται ότι περιπτώσεις στρατευσίμων των οποίων επηρεάζονται οι διαδικασίες επιλογής λόγω της συμμετοχής τους σε εξετάσεις Α Levels, με το πέρας της υγειονομικής εξέτασης θα ενημερωθούν για την ημερομηνία διεξαγωγής της συμπληρωματικής εξέτασης. Παρακαλούνται οι στρατεύσιμοι όπως εξασφαλίσουν ανάλογη βεβαίωση για την υποχρέωση συμμετοχής τους σε εξετάσεις Α Levels, ώστε να τους επιτραπεί να λάβουν μέρος στη συμπληρωματική εξέταση.

Κάντε Follow ή Like στη σελίδα μας στο Facebook (πατώντας στο παρακάτω εικονίδιο) για να παρακολουθείτε τις δημοσιεύσεις του Cosmos News

Share

Share

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
- Advertisment -

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Custom Ad 1

Cosmos News