Δευτέρα, 15 Ιουλίου, 2024
27.9 C
Paphos

Ακολουθήστε μας:

ΑρχικήΠΑΦΟΣΑυτοί θα διοικούν το Δ. Πάφου τα επόμενα πέντε χρόνια… (photos)

Αυτοί θα διοικούν το Δ. Πάφου τα επόμενα πέντε χρόνια… (photos)

Share

Ποιοι δεν κατάφεραν να επανεκλεγούν και ποια είναι τα νέα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου…

Κάτι η ιδιομορφία των εκλογών στην τοπική αυτοδιοίκηση, κάτι η περιρέουσα ατμόσφαιρα, κάτι τα… κυκλώματα, όλα αυτά είχαν έπαιξαν το ρόλο τους ώστε  πολλοί εκλεγμένοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση να μείνουν εκτός των νέων δημοτικών συμβουλίων στην επαρχία μας, με αποτέλεσμα ειδικά στα Δημοτικά Συμβούλια να έχουμε πολλά νέα πρόσωπα κάτι που για πολλούς αποτελεί έκπληξη.

Είναι βεβαίως και αυτοί που δεν επαναδιεκδίκησαν για διάφορους λόγους και το έδαφος στρώθηκε για τους νέους που άρπαξαν την ευκαιρία και κέρδισαν μια θέση δημοτικού συμβούλου ή αντιδημάρχου.

Η επανεκλογή του Φαίδωνα Φαίδωνος μπορεί εν μέρει να χαρακτηριστεί έκπληξη, καθώς τον ανθυποψήφιο του υποστήριζαν τα κόμματα ΑΚΕΛ, ΔΗΚΟ, ΕΔΕΚ και Οικολόγοι.

Για τη θέση του αντιδημάρχου έκπληξη αποτελεί σαφώς η εκλογή του Άγγελου Ονισηφόρου, μετά από μια καταμέτρηση θρίλερ και την επικράτηση του με τέσσερις ψήφους διαφορά από τον ανθυποψήφιό του δρ Κώστα Μαυρομμάτη ο οποίος υποστηριζόταν επίσης από τα Κόμματα ΑΚΕΛ ΔΗΚΟ ΕΔΕΚ και Οικολόγους.

Δημοτικό Συμβούλιο

Στον Δήμο Πάφου θα έχουμε 15 νέα μέλη στη σύνθεση του νέου Δημοτικού Συμβουλίου, από το οποίο έμειναν εκτός ηχηρά ονόματα όπως είναι ο Γιώργος Τσέλεπος, ο Γιώργος Σοφοκλέους και ο Χριστάκης Νεοφύτου του ΔΗΣΥ, ο Γιώργος Κουνάς του ΑΚΕΛ και ο Ανδρέας Χρυσάνθου, ο οποίος επαναδιεκδίκησε την εκλογή του με τους Ενεργούς Πολίτες, Κίνημα ενωμένων Κυπρίων Κυνηγών. Στο νέο Δημοτικό συμβούλιο διπλασιάστηκαν οι γυναίκες οι οποίες πλέον θα είναι 4 ενώ θα συμμετέχουν 3 Ομογενείς και ένας Κινεζικής καταγωγής .

ΔΗΣΥ

Στην Δημοτική Ομάδα του ΔΗΣΥ στον νέο Δημοτικό Συμβούλιο Πάφου αποτελείται από τρεις μόνο από τους παλιούς Δημοτικούς Συμβούλους, τους Λίνο Τσιοκκά, Γιώργο Δημητριάδη και Νίνα Γκαρακλίδου, οι οποίοι πλαισιώνονται από τους νέους

Χουά Τζιάνγκ, Γιώργο Πίτρο, Κώστα Ζαμπυρίνη, Ηλία Σατολιά και Κώστα Λοϊζίδη.

Δεν επαναδιεκδίκησαν οι Νίκος Σιμιλλίδης και Χάρης Τσιολής, ενώ έμειναν έξω οι Γιώργος Τσέλεπος, Γιώργος Σοφοκλέους και ο Χριστάκης Νεοφύτου.

ΑΚΕΛ Αριστερά-Κοινωνική Συμμαχία

Το ΑΚΕΛ κατάφερε να διπλασιάσει τους εκπροσώπους του στο νέο Δημοτικό Συμβούλιο καθώς από τις δύο έδρες που κατείχε στο προηγούμενο κατάφερε να εκλέξει τέσσερις δημοτικούς συμβούλους.

Τον επικεφαλής της πρώην δημοτικής του Ομάδας Κώστα Δίπλαρο ο οποίος έχει επανεκλεγεί και τους νέους Μαριέλλα Θεοφάνους, Χαράλαμπο Σιαηλή και Παύλο Λεριό. Ο Γιώργος Κουννάς που ήτα μέλος του προηγούμενου δημοτικού συμβουλίου δεν κατάφερε να επανεκλεγεί.

ΔΗ.ΚΟ

Το Δημοκρατικό Κόμμα παρά το γεγονός ότι είδε τα ποσοστά του στο Δήμο Πάφου να υποχωρούν, κατάφερε να εκλέξει τέσσερις δημοτικούς Συμβούλους με μόνο το Γιάννη Κουλουντή από το προηγούμενο δημοτικό συμβούλιο.

Νέα πρόσωπα στη Δημοτική Ομάδα του κόμματος είναι η Αγάθη Σαββίδου, η Ανθή Στρόππου και ο Αντώνης Χριστοδούλου.

Ο Γιάννης Κουλουντής ήταν και ο μοναδικός από τους παλιούς που επαναδιεκδίκησε την εκλογή του καθώς, Μαρίνος Στυλιανού και Μαρία Ζαβρού δεν επανδιεκδίκησαν την εκλογή τους ενώ ο Χρήστος Μακαρίου ο οποίος είχε εκλεγεί με το ΔΗΚΟ στο προηγούμενο Δημοτικό Συμβούλιο αλλά προσχώρησε στη ΔΗΠΑ, διεκδίκησε την αντιδημαρχία υποστηριζόμενος από ΔΗΣΥ και ΔΗΠΑ, αλλά έχασε από τον Άγγελο Ονισηφόρου.

ΕΔΕΚ

Η ΕΔΕΚ είναι το μοναδικό κόμμα που δεν είχαμε αλλαγή στους κατόχους τα ων εδρών στο Δημοτικό Συμβούλιο Πάφου, αλλά είχαν απώλεια της μιας από τις τρεις έδρες που κατείχαν στο προηγούμενο δ.σ. Επανεκλέγησαν οι Παναγιώτης Βορκάς και Φίλιππος Φιλίππου.

ΔΗΠΑ

Η Δημοκρατική Παράταξη, εισέρχεται για πρώτη φορά επίσημα στο Δημοτικό Συμβούλιο Πάφου και μάλιστα με δύο έδρες στις οποίες εκλέγησαν οι ομογενείς

Νικόλαος Κεσίδης και Ευκλίδης Αμβροσιάδης.

ΕΛΑΜ

Στο ΕΛΑΜ είχαμε απλά αλλαγή φρουράς, καθώς ο πρώην σύμβουλος Μιχάλης Μιχαήλ διεκδίκησε και έχασε την αντιδημαρχία, αλλά το κόμμα του εξασφάλισε την μια έδρα που κατείχε στο προηγούμενο συμβούλιο εκλέγοντας τον Κυριάκο Σάβα.

Μονοεδρικοί

Το νέο δημοτικό συμβούλιο συμπληρώνουν οι προερχόμενοι από τις Κινήσεις Σωτηρία της Πάφου με την επανεκλογή του Μιχάλης Χατζημιστή, και τον Ανδρέα Γρηγοριάδης με την πρωτοεμφανιζόμενη Ανθρώπινη Πόλη.

Έκπληξη θα μπορούσε να χαρακτηριστεί και η απουσία του Ανδρέα Χρυσάνθου ο  οποίος είχε εκλεγεί με την Αλληλεγγύη στο προηγούμενο συμβούλιο και δεν κατάφερε να εξασφαλίσει την εκλογή του κατερχόμενος με τους Ενεργούς Πολίτες.

Κάντε Follow ή Like στη σελίδα μας στο Facebook (πατώντας στο παρακάτω εικονίδιο) για να παρακολουθείτε τις δημοσιεύσεις του Cosmos News

Share

Share

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
- Advertisment -

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Custom Ad 1

Cosmos News