Πέμπτη, 7 Δεκεμβρίου, 2023
20.9 C
Paphos

Ακολουθήστε μας:

ΑρχικήΠΑΦΟΣΑυτό το υπόμνημα επέδωσαν στον πρόεδρο για Ακάμα

Αυτό το υπόμνημα επέδωσαν στον πρόεδρο για Ακάμα

Share

Οι κοινοτάρχες του Ακάμα επέδωσαν το ψήφισμα στον Πρόεδρος της Δημοκρατίας με το οποίο ζητούν να μην δημοσιευθεί το Τοπικό Σχέδιο αν δεν υπάρξουν ουσιαστικές διαφοροποιησεις. Το υπόμνημα υπογράφουν οι 5 επηρεαζόμενες κοινότητες.

Εξοχότατο

Πρόεδρο Κυπριακής Δημοκρατίας Κ= Νίκο Αναστασιάδη Προεδρικό Μέγαρο

Λευκωσία                                                                                                 20/1/2023

Αγαπητέ φίλε Πρόεδρε,

Θέμα. Τοπικό Σχέδιο Ακάμα

Αναφερόμαστε στο πιο πάνω θέμα και την πρόσφατη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου αλλά και την πρόθεση σας να εξαγγείλεται ένα Τοπικό Σχέδιο που όπως έχει διαμορφωθεί με την τελευταία Γνωμάτευση του Τμήματος Περιβάλλοντος με την οποία αφαιρούνται οι οποιεσδήποτε Πρόνοιες Ανάπτυξης αλλά και τα ελάχιστα που συμπεριλάμβανε η ενδιάμεση Γνωμάτευση σας πληροφορούμε ακόμη μια φορά ότι δεν συμφωνούμε καθόλου με αυτό το Τοπικό Σχέδιο και ζητούμε όπως μην το εξαγγείλετε χωρίς περαιτέρω διαβούλευση και διαφοροποίηση του γιατί δεν μπορεί να έχει μέλλον χωρίς την συναίνεση της Τοπικής Κοινωνίας. Έχει διαφανεί ότι το Τμήμα Περιβάλλοντος έχει υιοθετήσει όλες τις εισηγήσεις των Περιβαλλοντικών Οργανώσεων αγνοώντας εντελώς τις απόψεις/ εισηγήσεις των Κοινοτήτων του Ακάμα βάζοντας ως πρόσχημα τις δήθεν Οδηγίες της Ευρωπαϊκής Επιτροπής μιας Επιτροπής που δεν ήρθε επιτόπου να δει τι πραγματικά υπάρχει για να προστατευθεί στην περιοχή και αρκέστηκε στο τι της έχει παρουσιάσει η Υπηρεσία Περιβάλλοντος χωρίς στην εξίσωση να υπάρχει και ο παράγοντας Άνθρωπος.

 

Κάντε Follow ή Like στη σελίδα μας στο Facebook (πατώντας στο παρακάτω εικονίδιο) για να παρακολουθείτε τις δημοσιεύσεις του Cosmos News

Share

Share

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
- Advertisment -

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Custom Ad 1

Cosmos News

error: Το περιεχόμενο προστατεύεται!