Πέμπτη, 7 Δεκεμβρίου, 2023
20.9 C
Paphos

Ακολουθήστε μας:

ΑρχικήΥΓΕΙΑΓιατί ξυπνάτε με πονοκέφαλο κάθε πρωί;

Γιατί ξυπνάτε με πονοκέφαλο κάθε πρωί;

Share

Δεν υπάρχει τίποτα χειρότερο από το να ξυπνάς το πρωί και να νιώθεις ότι έχεις ένα τεράστιο βάρος στο κεφάλι, καθώς υποφέρεις από πονοκέφαλο.

Το να ξυπνάτε με πονοκέφαλο μπορεί να είναι ένας πολύ δυσάρεστος τρόπος για να ξεκινήσετε τη μέρα σας και σύμφωνα με μια μελέτη 19.000 ατόμων από το Εθνικό Κέντρο Πληροφοριών Βιοτεχνολογίας (NCBI) της Βρετανίας, ένας στους 13 ανθρώπους βιώνει πονοκέφαλο μόλις ξυπνά.

Αν και το NHS αναφέρει ότι οι πονοκέφαλοι είναι συνήθως αβλαβείς, το συχνό ξύπνημα με τέτοιου είδους πόνο θα μπορούσε να είναι σημάδι για κάτι πιο επικίνδυνο. Το NCBI μελέτησε τους πιθανούς λόγους για τους πρωινούς πονοκεφάλους. Μεταξύ αυτών, υπάρχει μια σοβαρή κατάσταση που θα μπορούσε να προκαλεί αυτούς τους ανυπόφορους πονοκεφάλους.

Η υπνική άπνοια, είναι μια κατάσταση κατά την οποία η αναπνοή σταματά και ξεκινά ενώ κοιμάστε, και όσοι πάσχουν από αυτήν τείνουν να έχουν αυτό που ονομάζεται αποφρακτική άπνοια ύπνου. Σύμφωνα με το NCBI, είναι ο λόγος που πολλοί θα ξυπνήσουν με πονοκέφαλο. «Ο πρωινός πονοκέφαλος θεωρείται σύμπτωμα του συνδρόμου αποφρακτικής άπνοιας ύπνου», ανέφερε η μελέτη του NCBI.

Άλλα συμπτώματα της υπνικής άπνοιας που θα πρέπει να προσέξετε

Άλλα συμπτώματα της υπνικής άπνοιας μπορεί να περιλαμβάνουν υπερβολική υπνηλία κατά τη διάρκεια της ημέρας καθώς και δυνατό ροχαλητό, ξύπνημα με αίσθημα πνιγμού ή έλλειψης αναπνοής, υπνηλία ή έλλειψη ενέργειας κατά τη διάρκεια της ημέρας, σύμφωνα με τη μελέτη του NCBI.

Είναι ενδιαφέρον ότι η μελέτη διαπίστωσε επίσης ότι αυτοί οι πονοκέφαλοι υπνικής άπνοιας είναι πιο διαδεδομένοι στις γυναίκες από τους άνδρες και αυτός θα μπορούσε να είναι ο λόγος για τον οποίο ξυπνάτε με έντονο πονοκέφαλο κάθε πρωί.

Μπορεί να υπάρχουν άλλοι παράγοντες για το ξύπνημα με πονοκέφαλο που οφείλονται σε κακές συνήθειες ύπνου -ένας άλλος είναι ο υπερβολικός ύπνος. Όσο κι αν μας αρέσει ο ύπνος μας, ο υπερβολικός ύπνος μπορεί να οδηγήσει σε πονοκεφάλους. Όχι μόνο ο υπερβολικός ύπνος, αλλά και η στάση που κοιμόμαστε θα μπορούσε επίσης να είναι ένας παράγοντας.

Εάν ανησυχείτε για συχνούς πονοκεφάλους, συνιστάται πάντα να μιλήσετε με τον γιατρό σας.

Κάντε Follow ή Like στη σελίδα μας στο Facebook (πατώντας στο παρακάτω εικονίδιο) για να παρακολουθείτε τις δημοσιεύσεις του Cosmos News

Share

Share

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
- Advertisment -

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Custom Ad 1

Cosmos News

error: Το περιεχόμενο προστατεύεται!