Κυριακή, 4 Δεκεμβρίου, 2022
21.9 C
Paphos

Ακολουθήστε μας:

ΑρχικήΚΥΠΡΟΣΓιατί στηρίζουν Μητροπολίτη Πάφου για Αρχιεπίσκοπο - Τι αναφέρει η επιτροπή προβολής...

Γιατί στηρίζουν Μητροπολίτη Πάφου για Αρχιεπίσκοπο – Τι αναφέρει η επιτροπή προβολής της υποψηφιότητας του

Share

Ψηφίζουμε Μητροπολίτη Πάφου Γεώργιο για Αρχιεπίσκοπο διότι διαθέτει ευρύτατη μόρφωση – Θεολογική και Επιστημονική.  Είναι πτυχιούχος Θεολογίας και Χημείας με μετεκπαιδεύσεις και στους δύο τομείς. Ορθή και ευθαρσή στάση απέναντι στο Εθνικό μας Πρόβλημα  Φλογερός πατριώτης και ιερωμένος που εμμένει αταλάντευτα στην εξασφάλιση των προϋποθέσεων για επιβίωση του Κυπριακού Ελληνισμού στη γη των πατέρων του. Με προσφυγή του στο Συμβούλιο της Ευρώπης εξασφάλισε την πρώτη καταδίκη της Τουρκίας για καταπάτηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην Κύπρο και την ανάγκασε να καταβάλει χρηματικό πρόστιμο – Απόφαση Αρ. 507/-3.2.94.  Γνώση των προβλημάτων της Παιδείας μας και θέληση για την ορθή επίλυσή τους. Εργάστηκε για 18 χρόνια ως Καθηγητής Χημείας στη Μέση Εκπαίδευση, στο Παγκύπριο Γυμνάσιο, 4 χρόνια από τα οποία στη Θέση του Βοηθού Διευθυντή. Για 11 χρόνια ήταν μέλος της Εξεταστικής Επιτροπής στο μάθημα της Χημείας για τις προεισαγωγικές εξετάσεις των Ελληνικών Πανεπιστημίων. Διετέλεσε επίσης μέλος της Ομάδας Συγγραφής των διδακτικών βιβλίων Χημείας στην ανάπτυξη Προγραμμάτων του Υπουργείου Παιδείας . Προεδρεύει των Συνοδικών Επιτροπών Παιδείας και Βιοηθικής με συχνές παρεμβάσεις στα Μέσα Μαζικής Επικοινωνίας για τα θέματα αυτά. Ως Πρόεδρος της Συνοδικής Επιτροπής Παιδείας, επισκέπτεται τα σχολεία και συζητά με τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς τα προβλήματα της επικαιρότητας.

 

Φιλανθρωπικό Έργο

 

Προεδρεύει του Ιδρύματος Μαργαρίτας Λιασίδου για άτομα με ειδικές ικανότητες και προνοεί για την ορθή διαπαιδαγώγηση και ένταξη τους στο κοινωνικό σύνολο. Στηρίζει το «Πετρίδειον Ίδρυμα» με σκοπό την παραχώρηση υποτροφιών σε άριστους μαθητές σε ήθος και επίδοση. Ηγείται του Ιδρύματος «Παναγίας Θεραπεύτριας» όπου οι ιερείς της Ιεράς Μητρόπολης Πάφου επισκέπτονται συχνά τα Νοσοκομεία Πάφου και Πόλις Χρυσοχούς με σκοπό την συμπαράσταση στους ασθενείς και τέλεση Θείας Λειτουργίας.  Ανακουφίζει τους έχοντας ανάγκη – πτωχούς και ασθενείς

 

Στήριξη των Νέων

 

Ίδρυσε και διαχειρίζεται το Ταμείο Υποτροφιών στην Ιερά Μητρόπολη Πάφου για ενίσχυση πτωχών και άριστων φοιτητών. Εποπτεύει τη λειτουργία των κατασκηνώσεων της Ιεράς Μητρόπολης Πάφου για την ορθή διαπαιδαγώγηση της νεολαίας. Εποπτεύει τη λειτουργία του Κέντρου Νεότητας Ιεράς Μητρόπολης Πάφου. Εποπτεύει την λειτουργία της Ένωσης Χριστιανών Νέων «Σταυραετοί». Σταθερή προσήλωση στην ορθή διαπαιδαγώγηση του ποιμνίου Στηρίζει με ομιλίες και ιδιαίτερες συναντήσεις την οικογένεια και τους νέους . Στρέφεται με τα κηρύγματα του κατά της ποικιλόμορφης διαφθοράς. Λειτουργεί Δανειστική Βιβλιοθήκη στο Κτήριο της Ιεράς Μητρόπολης Πάφου.

 

Στήριξη προς τον μοναχισμό στις Μονές της Επαρχίας Πάφου

 

Ανοικοδόμηση της Ιεράς Μονής Παναγίας Σαλαμιωτίσσης, στελέχωση της Ιεράς Μονής Χρυσορογιάτισσας και της Ιεράς Μονής Αγίου Μηνά Πενταλιάς, κτίσιμο της Ιεράς Μονής Αγίου Εφραίμ στα Χολέτρια

 

Σοβαρότητα που προκαλεί σεβασμό στους ξένους και στους Κύπριους

 

Εκπροσωπεί την Εκκλησία της Κύπρου στις πανορθόδοξες διασκέψεις και σε άλλους θρησκευτικούς διαλόγους. Ό λόγος του στην Ιερά Σύνοδο είναι πάντα συναινετικός γι’ αυτό χαίρει της εκτίμησης των άλλων μελών της Ιεράς Συνόδου.

 

Προσήλωση στη Παράδοση μας

 

Δημιούργησε σπουδαία σε ποιότητα και μεγάλωσε σε αριθμό τόμων Βιβλιοθήκη στην Ιερά Μητρόπολη Πάφου. Δωρήθηκε στην Μητρόπολη Πάφου η βιβλιοθήκη του μακαριστού Ανδρέα Μιτσίδη, Διευθυντή του γραφείου των Αρχιεπισκόπων: Μακαρίου Γ’, Χρυσοστόμου Α’ και Χρυσοστόμου Β’. Ανακαίνισε και εμπλούτισε το Εκκλησιαστικό Μουσείο της Πάφου το οποίο στέγασε στο πρώην Δημοτικό Σχολείο Γεροσκήπου.

 

ΨΗΦΙΣΤΕ ΤΟΝ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΠΑΦΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟ ΩΣ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟ ΚΥΠΡΟΥ ΓΙΑ Να διοικεί αποτελεσματικά, δίκαια και με προοπτική την Εκκλησία Κύπρου.  Να συνεχίσει να ακούγεται η ορθή εθνική φωνή της Εθναρχούσας Εκκλησίας μας.  Να συνεχίσει η υποστήριξη προς τα δίκαια του Οικουμενικού μας Πατριαρχείου . Να έχουμε μια σοβαρή και άξια φωνή στην Ορθοδοξία.

Επιτροπή Προβολής Υποψηφιότητας Μητροπολίτη Πάφου

Share

Share

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
- Advertisment -

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Custom Ad 1

Cosmos News

error: Το περιεχόμενο προστατεύεται!
w-footer{display: none;}