Σάββατο, 22 Ιουνίου, 2024
27.9 C
Paphos

Ακολουθήστε μας:

ΑρχικήΑΠΟΨΕΙΣ - ΑΡΘΡΑΓια μια καλημέρα…

Για μια καλημέρα…

Share

Του Γιώργου Σαξατέ

Μου ‘χει γίνει συνήθεια τα τελευταία χρόνια κάθε Σάββατο να επισκέπτομαι το κέντρο της Πάφου για ένα καφέ.

Στάθμευση και περπάτημα στους δρόμους του κέντρου και αγαλλίαση με τις καλημέρες γνωστών προσώπων που αποτελούν σήμα κατατεθέν για το πάλαι ποτέ εμπορικό κέντρο της Πάφου.

Και δεν σταμάτησα να απολαμβάνω αυτή την πρωινή βόλτα, με τα ίδια σχεδόν πάντοτε πρόσωπα να με καλημερίζουν από τις εισόδους των καταστημάτων τους.

Νοιώθω πραγματικά ευλογημένος που μπορώ να περπατώ στους δρόμους της πόλης μου και να αντικρίζω γνωστά πρόσωπα να με καλημερίζουν.

Και έχω συνειδητοποιήσει ότι αυτό δεν είναι δεδομένο, γιατί απλούστατα το ίδιο δεν συμβαίνει και κατά τις βραδινές ώρες.

Εκείνες τις ώρες που το κέντρο της Πάφου πλημμυρίζει από νέους κυρίως ανθρώπους οι οποίοι ψάχνουν τη διασκέδαση, δύσκολα αναγνωρίζεις κάποιον και ούτε λόγος να γίνεται για μια καλησπέρα.

Και όμως κάποτε το κέντρο της πόλης μας ήταν το κέντρο της κοινωνικής και  εμπορικής ζωής της πόλης.

Αυτό το, έχουμε δυστυχώς χάσει για διάφορους λόγους και ούτε οι αναπλάσεις, ούτε τα όποια έργα στάθηκαν μέχρι σήμερα ικανά να το αποκαταστήσουν.

Εννέα ημέρες απομένουν για τις ιδιαίτερες εκλογές στις οποίες θα κληθούμε να επιλέξουμε τους εκπροσώπου μας στο Ευρωκοινοβούλιο αλλά και στις τοπικές αρχές.

Βλέπουμε ξαφνικά άγνωστα πρόσωπα να κατακλύζουν τις στήλες των εφημερίδων και τις πόλεις μας με πανό και αφίσες διαφημίσεων. Πρόσωπα που ζητούν την ψήφο μας, για να εκλεγούν στα νέα δημοτικά συμβούλια.

Τώρα θα μου πείτε η Πάφος είναι μικρή επαρχία και σχεδόν όλοι γνωρίζονται μεταξύ τους.

Αυτό μπορεί να ίσχυε τις περασμένες δεκαετίες, αλλά όχι σήμερα. Τουλάχιστον στους δήμους Πάφου και Ανατολικής Πάφου στους οποίους ο πληθυσμό έχει εκτοξευθεί τα τελευταία χρόνια, δεν μπορεί κανείς αν ισχυριστεί ότι όλοι γνωρίζονται μεταξύ τους.

Πόσο μάλλον να μπορεί κανείς να γνωρίζει και το πολιτικό υπόβαθρο γνώσεις και ικανότητες του κάθε ενός από τους δεκάδες υποψηφίους.

Το έχω γράψει πολλές φορές. Για να αλλάξουμε τα πράγματα, θα πρέπει πρώτα να αλλάξουμε εμείς.

Πόσοι από μας είμαστε έτοιμοι να δεχτούμε να εκλεγεί ο πιο άξιος για την κάθε θέση και όχι ο δικός μας, εάν δεν είναι ο καλύτερος;

Πόσοι είμαστε σε θέση να ψηφίσουμε τον πιο άξιο για την κάθε θέση και όχι αυτόν που μας υπαγορεύει το προσωπικό συμφέρον;

Πόσοι από εμάς θα ψηφίσουμε κάποιον γιατί έχει αποδείξει ότι μπορεί και θέλει να προσφέρει και όχι γιατί είναι φίλος, συγγενής ή γνωστός;

Δεν ισχυρίζομαι ότι κάποιοι υποψήφιοι δεν θέλουν να προσφέρουν. Το ζήτημα όμως είναι κατά πόσο μπορούν, έχουν τη δυνατότητα.

Ας βάλουμε λοιπόν το χέρι στην καρδιά και ας επιλέξουμε για μια καλημέρα και και μια καλησπέρα…

Κάντε Follow ή Like στη σελίδα μας στο Facebook (πατώντας στο παρακάτω εικονίδιο) για να παρακολουθείτε τις δημοσιεύσεις του Cosmos News

Share

Share

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
- Advertisment -

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Custom Ad 1

Cosmos News