Κυριακή, 23 Ιουνίου, 2024
30.9 C
Paphos

Ακολουθήστε μας:

ΑρχικήΠΑΦΟΣΔεν μπορούν να το χωνέψουν οι Λευκωσιάτες…

Δεν μπορούν να το χωνέψουν οι Λευκωσιάτες…

Share

Δεν μπορούν να το χωνέψουν οι Λευκωσιάτες…

Τα βάζουν με την Βουλή για την μεταφορά του ΑΞΙΚ στο ΤΕΠΑΚ στην Πάφο

Το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Λευκωσίας εκφράζει τη μεγάλη απογοήτευση του για την απόφαση της Ολομέλειας της Βουλής των Αντιπροσώπων με 45 ψήφους υπέρ, 3 εναντίον και μια αποχή, για την ένταξη του Ανώτερου Ξενοδοχειακού Ινστιτούτου Κύπρου (ΑΞΙΚ) στο ΤΕΠΑΚ και τη μεταφορά του στην Πάφο. Ιδιαίτερη έκπληξη και απογοήτευση για το ΕΒΕ Λευκωσίας προκαλεί η στάση των βουλευτών Λευκωσίας, οι οποίοι χωρίς ιδιαίτερη αναστολή ψήφισαν εναντίον των καλώς νοουμένων συμφερόντων της πόλης τους.  Η στέγαση του ΑΞΙΚ στη Λευκωσία –αναφερει  -ήταν μια ιστορική επιλογή προς όφελος ολόκληρης της Κύπρου, ως πρότυπο έργο διεθνούς εμβέλειας των Ηνωμένων Εθνών για την Ανατολική Μεσόγειο.

Το ΕΒΕΛ τονίζει ότι αυτού του είδους οι αποφάσεις υπονομεύουν την ανάπτυξη της Λευκωσίας και της στερούν συγκριτικά πλεονεκτήματα τα οποία θα μπορούσαν να αποβούν προς όφελος της οικονομίας της, των κατοίκων της και της Κύπρου ολόκληρης.

Ικανοποίηση Υπουργείου Παιδείας

Το Υπουργείο Παιδείας,  χαιρετίζει την ψήφιση από τη Βουλή των Αντιπροσώπων των νομοσχεδίων και την έγκριση των κανονισμών μέσω των οποίων το Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου (ΤΕΠΑΚ) αναλαμβάνει τη διαχείριση και λειτουργία του Ανώτερου Ξενοδοχειακού Ινστιτούτου Κύπρου (ΑΞΙΚ), στη βάση του Μνημονίου που έχει υπογραφεί μεταξύ του ΥΠΑΝ και του ΤΕΠΑΚ.

Με την εξέλιξη αυτή –αναφέρει σε γραπτή ανακοίνωση – ανοίγεται μια νέα προοπτική για τις ξενοδοχειακές και τουριστικές σπουδές, όπως και γενικότερα για την ενίσχυση της τριτοβάθμιας επαγγελματικής εκπαίδευσης. Ταυτόχρονα, με τη διάθεση κονδυλίου ενός εκατομμυρίου ευρώ για τη δημιουργία νέων εργαστηρίων και την έγκριση πρόσθετου προϋπολογισμού 1,8 εκατ. για πρόσθετο διδακτικό και διοικητικό προσωπικό ενισχύεται και αναβαθμίζεται ουσιαστικά  το Ανώτερο Ξενοδοχειακό Ινστιτούτο, το οποίο θα επωφεληθεί και απ’ όλες τις συνέργειες της λειτουργίας του μέσα στο πανεπιστημιακό περιβάλλον.

Πρόκειται – καταλήγει η ανακοίνωση -για μια πολύ σημαντική εξέλιξη και ένα αποφασιστικό βήμα προόδου στο πλαίσιο του σχεδιασμού της Κυβέρνησης τόσο για την αναβάθμιση του ΑΞΙΚ, όσο και γενικότερα για την ενίσχυση και ανάπτυξη της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης σε τομείς που θα εξυπηρετήσουν την τουριστική βιομηχανία της χώρας μας.

 

 

 

Κάντε Follow ή Like στη σελίδα μας στο Facebook (πατώντας στο παρακάτω εικονίδιο) για να παρακολουθείτε τις δημοσιεύσεις του Cosmos News

Share

Share

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
- Advertisment -

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Custom Ad 1

Cosmos News