Τετάρτη, 12 Ιουνίου, 2024
29.9 C
Paphos

Ακολουθήστε μας:

ΑρχικήΠΑΦΟΣΔεν χωράνε άλλες αναβολές

Δεν χωράνε άλλες αναβολές

Share

Προστασία των ακτών από την διάβρωση τώρα

Γ. Καρούσος: Το δημόσιο συμφέρον επιβάλλει την υλοποίηση του έργου προστασίας των ακτών στην Πάφο…

 

Την ερχόμενη Παρασκευή 1η Ιουλίου θα βρίσκεται τελικά στην Πάφο ο Υπουργός Μεταφορών Γιάννης Καρούσος, για να συζητήσει με τους φορείς της επαρχίας την ανάγκη προστασίας των νοτιοδυτικών ακτών της Πάφου και της Γεροσκήπου από τη διάβρωση, καθώς και την πορεία υλοποίησης άλλων σημαντικών έργων για την επαρχία.

Την ίδια ημέρα στις 10 το πρωί, ο υπουργός θα παραστεί στην παρουσίαση των σχεδίων της Αρχής Λιμένων για την επέκταση του Λιμανιού στην Περιοχή Λατσιού. Θα επιθεωρήσει επίσης έργα που είναι σε εξέλιξη και σχετίζονται με το Υπουργείο Μεταφορών, όπως την ενοποίηση των αρχαιολογικών χώρων στην Κάτω Πάφο και τα έργα ανάπλασης της Λεωφόρου Ελλάδος.

 

Χωρίς άλλη καθυστέρηση

 

Σε δηλώσεις στο Radio Cosmos, o Υπουργός Μεταφορών επανέλαβε την ανάγκη να κατασκευαστούν τα έργα προστασίας των ακτών από τη διάβρωση. Με αυτό τον τρόπο όπως είπε, εξυπηρετείται το δημόσιο συμφέρον. Σημείωσε επίσης, ότι λύσεις υπάρχουν και αναμένει από το Τμήμα Περιβάλλοντος να υιοθετήσει προτάσεις που να προστατεύουν την παραλιακή περιοχή από την διάβρωση.

Αν πρόσθεσε υπάρχει ανάγκη να γίνουν κάποιες τροποποιήσεις στα υφιστάμενα σχέδια αυτό μπορεί να γίνει, όμως αυτό που προέχει είναι να ανακοπεί η διάβρωση και να μην καθυστερήσει το έργο.

Από τις δηλώσεις του Υπουργού Μεταφορών, συνάγεται το συμπέρασμα ότι αντιλαμβάνεται πλήρως την αναγκαιότητα του έργου και την σημασία που έχει να ανακοπεί η καταστροφική διάβρωση των ακτών, η οποία απειλή τις παράκτιες αναπτύξεις σε όλο το μήκος της τουριστικής περιοχής από την Γεροσκήπου μέχρι την Πάφο, όπου δραστηριοποιούνται οι μεγαλύτερες ξενοδοχειακές μονάδες της επαρχίας μας.

Συνολικά επηρεάζονται άμεσα 15 παραλιακά ξενοδοχεία, τα οποία απασχολούν χιλιάδες εργαζόμενους με τις αντίστοιχες κλίνες.

Για την Πάφο και την Γεροσκήπου, αλλά γενικότερα για την επαρχία μας, έχει μεγάλη σημασία η άμεση υλοποίηση του έργου, ώστε να μην χαθούν τα κονδύλια που εξασφαλίστηκαν.

Επιπρόσθετα, αυτό που έχει σημασία είναι η αποτελεσματική αντιμετώπιση της διάβρωσης, η οποία τα τελευταία χρόνια επιταχύνθηκε λόγω και άλλων παραγόντων και βέβαια της κλιματικής αλλαγής.

Οι ενστάσεις που προβάλλονται από το Τμήμα Αλιείας αφορούν μερικές εκατοντάδες μέτρα λιβαδιών ποσειδωνίας, τα οποία επηρεάζονται σε ορισμένα σημεία από τους κυματοθραύστες.

Αν υπολογιστεί ότι στην θαλάσσια περιοχή μεταξύ Πάφου και Γεροσκήπου τα λιβάδια Ποσειδωνίας εκτείνονται σε 560.000 τετραγωνικά μέτρα ο επηρεασμός είναι απειροελάχιστος.

Κάντε Follow ή Like στη σελίδα μας στο Facebook (πατώντας στο παρακάτω εικονίδιο) για να παρακολουθείτε τις δημοσιεύσεις του Cosmos News

Share

Share

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
- Advertisment -

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Custom Ad 1

Cosmos News