Σάββατο, 1 Οκτωβρίου, 2022
28.9 C
Paphos

Ακολουθήστε μας:

Cosmos Radio Logo for website FINAL 2

Διαδίκτυο

Share

Του Γιώργου Σαξατέ

 

Όλοι με μια ηλεκτρονική συσκευή ανά χείρας, ψάχνουμε στο άπειρο να βρούμε απαντήσεις για τα πάντα.

Εικόνες επαναλαμβανόμενες και καθημερινές, με την επικοινωνία μεταξύ των ανθρώπων να γίνεται όλο και πιο πολύπλοκή και τη κοινωνία μας να φθίνει μέρα με την μέρα.

Ποτέ μια τεχνολογική ανακάλυψη δεν χρησιμοποιήθηκε τόσο λάθος από τον άνθρωπο.

Μέσα που επινοήθηκαν υποτίθεται για να μας φέρουν πιο κοντά πετυχαίνουν ακριβώς το αντίθετο. Να μας απομονώνουν εντελώς από τον κοινωνικό μας περίγυρο και να μας οδηγούν στην εποχή του ατομισμού.

Να καθόμαστε δίπλα στον φίλο, τον σύντροφο, στα παιδιά μας αλλά να βρισκόμαστε σε διαφορετικούς κόσμους.

Ηλεκτρονικές ευχές, ψηφιακά λουλούδια, ψεύτικες ειδήσεις, από ανθρώπους χωρίς καμιά συνείδηση που δεν γνωρίζουν και δεν ενδιαφέρονται για καμιά δεοντολογία, ηλεκτρονικά συναισθήματα και ψυχές…

Αποτέλεσμα ένας ατέλειωτος κανιβαλισμός ενάντια σε κάθε τι και για όποιον  ο πάσα ένας θεωρεί αντίθετο προς τις αντιλήψεις και ιδέες του.

Στη συνέχεια παραλαμβάνουν την σκυτάλη οι «αδκειασεροί», οι οποίοι χωρίς κανένα ενδοιασμό υιοθετούν την κάθε μπαρούφα που αναρτά κάθε ανεύθυνος και την διαδίδουν σε χρόνο ρεκόρ, και άντε μετά να αποδείξει αυτός που θίγεται, ότι δεν είναι ελέφαντας.

Βλέπεται στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, δεν μπορεί κανείς να ξέρει ποιος κρύβετε πίσω από ένα όνομα ή ακόμα και πίσω από μια φωτογραφία!

Ο καθένας μπορεί να παραβιάζει όλο το σύνταγμα μαζεμένο, χωρίς να δίνει λογαριασμό σε κανένα και χωρίς να έχει καμιά συνέπεια.

Μπορεί δηλαδή ο καθένας να σπιλώνει υπολήψεις να διαδίδει ψεύτικες ειδήσεις, με μια προϋπόθεση, να μην τον ανακαλύψουν.

Όχι προς Θεού δεν είναι απαραίτητα κακό το διαδίκτυο. Κακός είναι ο τρόπος που το χρησιμοποιούμε, ενώ μπορεί να μας προσφέρει τόσα πολλά.

Στην περίπτωση αυτή τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αντί να μας οδηγούν προς την κοινωνική συναναστροφή και τη γνώση μας οδηγούν στην αποξένωση και πολλές φορές στην παραπληροφόρηση.

Αντί να ωφελούν τον κοινωνικό διάλογο και την δημοκρατία, χρησιμοποιούνται για την διαβολή, τον ρατσισμό και τον κανιβαλισμό.

Παραδείγματα πάμπολλα και καθημερινά.

Γι’ αυτό καλείστε να ενημερώνεστε από υπεύθυνους και σοβαρούς ιστότοπους και όχι από τα διάφορα ευκαιριακά σαϊτ ή προφιλ που ξαφνικά γέμισαν τον τόπο.

Share

Share

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
- Advertisment -

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Custom Ad 1

Cosmos News

error: Το περιεχόμενο προστατεύεται!
w-footer{display: none;}