Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024
22.9 C
Paphos

Ακολουθήστε μας:

ΑρχικήΚΥΠΡΟΣΔιαφωνίες για τον κατώτατο μισθό

Διαφωνίες για τον κατώτατο μισθό

Share

Θα καταβληθεί προσπάθεια με στόχο την γεφύρωση του υφιστάμενου χάσματος…

Νέα εντατική προσπάθεια για επίτευξη συμφωνίας σε ό,τι αφορά τη θέσπιση εθνικού κατώτατου μισθού αρχίζουν κυβέρνηση και κοινωνικοί εταίροι, όπως αποφασίστηκε κατά τη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Προεδρικό και την οποία συγκάλεσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης.

Στη σύσκεψη παρακάθισαν εκ μέρους των εργοδοτικών οργανώσεων ο πρόεδρος του ΚΕΒΕ Χριστόδουλος Αγκαστινιώτης και ο γενικός διευθυντής της ΟΕΒ Μιχάλης Αντωνίου. Παρακάθησαν επίσης εκ μέρους των συντεχνιών ο γενικός γραμματέας της ΣΕΚ Ανδρέας Μάτσας, η γενική γραμματέας της ΠΕΟ Σωτήρουλα Χαραλάμπους και ο γενικός γραμματέας της ΔΕΟΚ.

Όπως διαφάνηκε από τη σύσκεψη, οι διαφωνίες μεταξύ των εμπλεκόμενων φορέων εξακολουθούν να υφίστανται και αυτό που αποφασίστηκε να γίνει είναι να καταβληθεί προσπάθεια με στόχο την γεφύρωση του υφιστάμενου χάσματος και την κατάληξη στην κατά το δυνατό πιο συναινετική φόρμουλα.

Στοιχεία που προβληματίζουν

Σε δηλώσεις του μετά τη σύσκεψη ο γενικός διευθυντής της ΟΕΒ Μιχάλης Αντώνιου υπέδειξε πως πρόκειται για μια τεράστια μεταρρύθμιση και ότι υπάρχουν στοιχεία που προβληματίζουν και τις δύο πλευρές, τόσο την εργατική όσο και την εργοδοτική, αλλά και που αφορούν τα δημόσια οικονομικά.

«Όλα αυτά με ταχύτητα, με σεβασμό στην επιθυμία της κυβέρνησης να τελειώσει γρήγορα, θα μπούμε σε μία ακόμα εντατική προσπάθεια με την ελπίδα ότι θα διαμορφώσουμε συναινετική λύση σε ένα πάρα πολύ σημαντικό επόμενο βήμα για την κυπριακή οικονομία και την κυπριακή αγορά εργασίας», ανέφερε ο κ. Αντωνίου.

Αποφεύγοντας να επισέλθει σε λεπτομέρειες για το τι ακριβώς διαμείφθηκε κατά τη σύσκεψη, ο γενικός διευθυντής της ΟΕΒ τόνισε πως αυτό που πρέπει να κρατηθεί είναι τα στενά χρονοδιαγράμματα που υπάρχουν και η καλή θέληση.

«Πρέπει να μείνουμε στο ότι υπάρχει βούληση να βρούμε συμφωνία και από εκεί και πέρα οι θέσεις της κάθε πλευράς θα δημοσιοποιηθούν όταν τελειώσει αυτή η διαδικασία. Θα ήταν αντιπαραγωγικό να λέμε τι νομίζουμε ότι πρέπει να είναι, αν θα είναι παραπάνω, αν θα είναι ίσο, αν θα είναι μικρότερο από κάποια υφιστάμενα δεδομένα. Δεν είναι παραγωγικό. Και ο σεβασμός προς την οικονομία, προς τους εργαζόμενους και επιχειρήσεις, είναι δεδομένος από όλους μας», υπογράμμισε.

Διαφοροποίηση πλαισίου

Από την πλευρά του ο γενικός γραμματέας της ΣΕΚ Ανδρέας Μάτσας έκανε λόγο για επιχειρηματολογία που ακούστηκε και η οποία, όπως υποστήριξε, διαφοροποιεί το πλαίσιο από την κοινωνική του βάση και θέτει ενδεχομένως

Κάντε Follow ή Like στη σελίδα μας στο Facebook (πατώντας στο παρακάτω εικονίδιο) για να παρακολουθείτε τις δημοσιεύσεις του Cosmos News

Share

Share

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
- Advertisment -

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Custom Ad 1

Cosmos News