Πέμπτη, 18 Ιουλίου, 2024
27.9 C
Paphos

Ακολουθήστε μας:

ΑρχικήΠΑΦΟΣΔιεθνές Φεστιβάλ στη Σαλαμιού -"Αnimation Κύπρου Όψεις του Κόσμου"

Διεθνές Φεστιβάλ στη Σαλαμιού -“Αnimation Κύπρου Όψεις του Κόσμου”

Share

Το Διεθνές Φεστιβάλ Animation της Κύπρου Όψεις του Κόσμου” εισέρχεται από φέτος στην τρίτη του δεκαετία . 

Το κοινό θα έχει την ευκαιρία να παρακολουθήσει ταινίες, που έχουν βραβευθεί στα σημαντικότερα φεστιβάλ του πλανήτη αλλά και υποψήφιες για τα βραβεία Όσκαρ. Οι παράλληλες δραστηριότητες φέτος περιλαμβάνουν εκθέσεις, εργαστήρια για μικρούς και μεγάλους και συναυλίες, με φόντο τη Σαλαμιού της επαρχίας Πάφου.

Όπως κάθε χρόνο, καλείται ένας καλλιτέχνης από τη διεθνή κοινότητα του animation να δημιουργήσει την αφίσα. Φέτος την αφίσα φιλοτέχνησε η διακεκριμένη σκηνοθέτιδα και εικονογράφος από την Ιαπωνία Sarina Nihei.

Οι επιμελητές του Φεστιβάλ είναι ο Γιώργος Τσαγγάρης και Gerben Schermer (Ολλανδία), οι οποίοι επέλεξαν 41 ταινίες στο διεθνές διαγωνιστικό από 21 χώρες, ανάμεσα σε περισσότερες από 800 υποβολές από κάθε γωνιά του πλανήτη. Στόχος προβολής η ισορροπία ανάμεσα στο πειραματικό αλλά και το αφηγηματικό animation.

Το παιδικό διαγωνιστικό πρόγραμμα είναι αφιερωμένο και στο παιδικό κοινό του φεστιβάλ, από τους   νεαρότερους επιμελητές του Φεστιβάλ, Akos Zeleni (Ουγγαρία), Eλένη Χανδριώτου και Γιώργο Τσαγγάρη, 11 διεθνείς ταινίες.

Ιδιαίτερη θέση έχει το κυπριακό διαγωνιστικό πρόγραμμα animation, που θα περιλαμβάνει 4 ταινίες Κυπρίων δημιουργών στο επαγγελματικό τμήμα και 15 ταινίες Κυπρίων φοιτητών στο φοιτητικό τμήμα. Ακόμη, θα γίνει προβολή ενός μεγάλου δείγματος της φετινής σοδειάς των φοιτητικών ταινιών από το Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου, το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας και το Cyprus Academy of the Arts.

Η επίσημη επιλογή ταινιών και στα τρία διαγωνιστικά προγράμματα του φεστιβάλ είναι διαθέσιμη στην ιστοσελίδα www.animafest.com.cy

Ανάμεσα στο πλούσιο πρόγραμμα θα περιλαμβάνει συναυλίες από τους Monsieur Doumani, τον Μιχάλη Ττερλικκά με τη μουσική του παρέα “Μούσα”, τους Vlamis and the Suns, και την world music τουρκοκυπριακή μπάντα “The Circle & The Boat”.

To αναλυτικό πρόγραμμα θα αναρτηθεί σύντομα στη σελίδα του φεστιβάλ στο Facebook και στην ιστοσελίδα www.animafest.com.cy. Το Φεστιβάλ στηρίζει το Υφυπουργείο Πολιτισμού, καταλήγει το δελτίο Τύπου.

ΠΗΓΗ : ΚΥΠΕ

Κάντε Follow ή Like στη σελίδα μας στο Facebook (πατώντας στο παρακάτω εικονίδιο) για να παρακολουθείτε τις δημοσιεύσεις του Cosmos News

Share

Share

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
- Advertisment -

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Custom Ad 1

Cosmos News