Τετάρτη, 29 Μαΐου, 2024
24.9 C
Paphos

Ακολουθήστε μας:

ΑρχικήΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣΔωρεάν κινηματογράφος στην Πάφο

Δωρεάν κινηματογράφος στην Πάφο

Share

Μια πρωτοποριακή πολιτιστική δραστηριότητα ξεκινά στην Πάφο, την οποία αναλαμβάνουν ο Δήμος της πόλης και η Κυπριακή Ταινιοθήκη. Πρόκειται για τη λειτουργία μιας κινηματογραφικής λέσχης, με προβολές καλών ταινιών και συζητήσεις για αυτές.

Όπως αναφέρθηκε σήμερα σε διάσκεψη τύπου στο Δημοτικό Μέγαρο Πάφου από τον σκηνοθέτη Πανίκκο Χρυσάνθου, φιλοδοξείται να παρουσιαστούν οι 100 καλύτερες ταινίες του κόσμου, μια επιλογή που έκανε και θα παρουσιάσει ο ίδιος.

Οι προβολές συνέχισε, θα γίνονται κάθε Τρίτη στις 7:30 μμ, στον Πολυχώρο Αττικόν, η είσοδος θα είναι δωρεάν και δεν θα απαιτείται κράτηση. Όλες οι ταινίες θα είναι στην πρωτότυπη γλώσσα και θα έχουν ελληνικούς υπότιτλους. Η προβολή των ταινιών θα αρχίσει στις 21.11.2023 και θα διαρκέσει μέχρι τις 12.3.2024, εξαιρουμένων των ημερομηνιών 26.12.2023 και 2.1.2024.

Ο κ. Χρυσάνθου είπε πως έχει εμπειρία σχεδόν πενήντα χρόνων στον χώρο, ξεκινώντας με προβολές στην Λευκωσία, και ευχαρίστησε τον Δήμο Πάφου, για την άμεση ανταπόκρισή του στο θέμα αυτό.

Οι προβολές αρχίζουν την Τρίτη 21 Νοεμβρίου 2023, με την αριστουργηματική ταινία

Ugetsu Monogatari, του Kenzi Mizogushi (Ιαπωνία). Θα παρουσιαστούν ταινίες των  Ingmar Bergman (Σουηδία), Orson Welles (ΗΠΑ), Vittorio De Sica (Ιταλία) και άλλων πολλών γνωστών δημιουργών.

Κάντε Follow ή Like στη σελίδα μας στο Facebook (πατώντας στο παρακάτω εικονίδιο) για να παρακολουθείτε τις δημοσιεύσεις του Cosmos News

Share

Share

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
- Advertisment -

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Custom Ad 1

Cosmos News