Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024
22.9 C
Paphos

Ακολουθήστε μας:

ΑρχικήΠΑΦΟΣΔύο πυρκαγιές στις επαρχίες Λευκωσίας και Πάφου.

Δύο πυρκαγιές στις επαρχίες Λευκωσίας και Πάφου.

Share

Δύο πυρκαγιές στις επαρχίες Λευκωσίας και Πάφου τέθηκαν υπό έλεγχο τη Δευτέρα του Κατακλυσμού, σύμφωνα με δελτίο Τύπου που εξέδωσε η Πυροσβεστική Υπηρεσία.

Σημειώνεται ότι στις 14:19 της 13ης Ιουνίου λήφθηκε κλήση για πυρκαγιά σε ξηρά χόρτα στην είσοδο του χωριού Περιστερώνα, της επαρχίας Λευκωσίας. Ανταποκρίθηκαν μέλη της Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας με τέσσερα στελεχωμένα πυροσβεστικά οχήματα από τους Πυροσβεστικούς Σταθμούς της επαρχίας Λευκωσίας, ένα στελεχωμένο πυροσβεστικό όχημα του Τμήματος Δασών και μία Φορητή Μονάδα Πυρόσβεσης της Υπηρεσίας Θήρας.

Η πυρκαγιά τέθηκε υπό έλεγχο στις 16:35 και κατέκαψε πέντε εκτάρια περίπου από ξηρά χόρτα, ελαιόδεντρα και αριθμό μπάλων σανού.

Όπως αναφέρεται, φαίνεται, εκ πρώτης όψεως, η πυρκαγιά να προήλθε από σπινθηρισμούς σε καλώδια της ΑΗΚ, οι οποίοι προκλήθηκαν από πουλιά.

Προστίθεται ότι στις 16:45 της 13ης Ιουνίου λήφθηκε κλήση για πυρκαγιά σε ξηρά χόρτα μεταξύ των χωριών Μαλλιά και Κέδαρες. Ανταποκρίθηκαν μέλη της Αστυνομίας, της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας από τους Πυροσβεστικούς Σταθμούς της επαρχίας Λεμεσού και Πάφου με τέσσερα στελεχωμένα πυροσβεστικά οχήματα, ένα στελεχωμένο πυροσβεστικό όχημα και πεζοπόρο τμήμα του Τμήματος Δασών, μία Φορητή Μονάδα Πυρόσβεσης της Υπηρεσίας Θήρας, τρεις Φορητές Μονάδες Πυρόσβεσης από τις Κοινότητες της περιοχής, καθώς και δύο αεροπλάνα του Τμήματος Δασών.

Η πυρκαγιά ήταν σε δύο εστίες και κατέκαψε πέντε εκτάρια από ξηρά χόρτα, άγρια βλάστηση και αριθμό χαρουπόδεντρων.

Στο μέρος της πυρκαγιάς παρέμειναν κατά τη διάρκεια της νύχτας πυροσβεστικές δυνάμεις.

Επισημαίνεται ότι η Πυροσβεστική Υπηρεσία για το τετραήμερο από τις 06:00 της 10ης Ιουνίου 2022 μέχρι και τις 06:00 της 14ης Ιουνίου 2022 ανταποκρίθηκε σε 103 κλήσεις για βοήθεια, 65 πυρκαγιές, 34 ειδικές εξυπηρετήσεις και 4 ψευδείς κλήσεις.

Από νωρίς χθες το πρωί μέχρι νωρίς το πρωί σήμερα ανταποκρίθηκε σε 37 κλήσεις για βοήθεια, 22 πυρκαγιές, 13 ειδικές εξυπηρετήσεις και 2 ψευδείς κλήσεις, καταλήγει το δελτίο Τύπου.

Κάντε Follow ή Like στη σελίδα μας στο Facebook (πατώντας στο παρακάτω εικονίδιο) για να παρακολουθείτε τις δημοσιεύσεις του Cosmos News

Share

Share

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
- Advertisment -

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Custom Ad 1

Cosmos News