Σάββατο, 24 Φεβρουαρίου, 2024
12.9 C
Paphos

Ακολουθήστε μας:

ΑρχικήΠΑΙΔΕΙΑΕκδήλωση για το Ξέπλυμα Βρώμικου Χρήματος στο Νεάπολις

Εκδήλωση για το Ξέπλυμα Βρώμικου Χρήματος στο Νεάπολις

Share

Έχοντας σαν βασική αρχή πως η θεωρητική κατάρτιση δεν είναι από μόνη της επαρκής για την ολοκλήρωση των γνώσεων των φοιτητών και των επαγγελματιών, αλλά χρειάζεται να συμπληρώνεται με την πρακτική διάσταση, το Τμήμα Λογιστικής και Χρηματοοικονομικών και η Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου  Νεάπολις Πάφος διοργάνωσαν και παρουσίασαν πρόσφατα εκδήλωση με θέμα «Το Ξέπλυμα Βρώμικου Χρήματος ως πτυχή του Οικονομικού Εγκλήματος/Ανίχνευση και Συνέπειες: Από τη Θεωρία στην Πράξη».

Την εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο αμφιθέατρο του Πανεπιστημίου Νεάπολις Πάφος χαιρέτησε ο Πρόεδρος του Συμβουλίου του Πανεπιστημίου κ. Γεώργιος Μ. Λεπτός.

Η ανάπτυξη του θέματος περιλάμβανε προβολή μικρής θεματικής ταινίας, παραγωγής του Institute of Chartered Accountants in England and Wales (ICAEW) σε συνεργασία με το Τμήμα Εσωτερικών Προσόδων του Η.Β, η οποία παρουσιάστηκε από την επικεφαλής Κύπρου- Ελλάδας του ICAEW κα Χριστιάνα Διόλα και τους εμπειρογνώμονες της PwC Κύπρου κ.κ. Δημήτρη Ψάλτη και Μαρίνα Βασιλείου.

Παρεμβάσεις έγιναν από εκπροσώπους των Αρμοδίων Ρυθμιστικών Αρχών της Δημοκρατίας και συγκεκριμένα από τον Πρόεδρο της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς Κύπρου Δρα Γιώργο Θεοχαρίδη και τον Γενικό Διευθυντή του Συνδέσμου Εγκεκριμένων Λογιστών Κύπρου κ. Κυριάκο Ιορδάνου, όπως και από τον κ. Μύρωνα Νικολάτο, πρώην Πρόεδρο του Ανωτάτου Δικαστηρίου Κύπρου.

Την εκδήλωση παρακολούθησαν επαγγελματίες των κλάδων, λογιστές, δικηγόροι, φοιτητές των μεταπτυχιακών προγραμμάτων «Οικονομικού Εγκλήματος και Ποινικής Δικαιοσύνης» και «Forensic Accounting» του Πανεπιστημίου Νεάπολις Πάφος, προπτυχιακοί φοιτητές των τμημάτων Νομικής και Λογιστικής, πανεπιστημιακοί καθηγητές και πλήθος κόσμου.

Τον συντονισμό της εκδήλωσης είχαν από πλευράς τμήματος Λογιστικής και Χρηματοοικονομικών  ο Αν. Καθηγητής Λογιστικής Ανδρέας Χατζηξενοφώντος και από πλευράς Νομικής Σχολής η Επίκ. Καθηγήτρια Ποινικού Δικαίου Άρτεμις Σαββίδου.

Κάντε Follow ή Like στη σελίδα μας στο Facebook (πατώντας στο παρακάτω εικονίδιο) για να παρακολουθείτε τις δημοσιεύσεις του Cosmos News

Share

Share

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
- Advertisment -

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Custom Ad 1

Cosmos News

error: Το περιεχόμενο προστατεύεται!