Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024
19.9 C
Paphos

Ακολουθήστε μας:

ΑρχικήΕΚΛΟΓΕΣΕκλογές -Ομιχλώδες τοπίο και γρίφοι για κόμματα και υποψηφίους

Εκλογές -Ομιχλώδες τοπίο και γρίφοι για κόμματα και υποψηφίους

Share

Ομιχλώδες τοπίο

Τρεις μήνες πριν από τις εκλογές για την Τοπική Αυτοδιοίκηση και δεν έχουν ξεκαθαρίσει ακόμα τα πράγματα για τη μεταρρύθμιση…

Πώς διαμορφώνεται το τοπίο στην Πάφο και πότε αναμένεται να ξεκαθαρίσει το τοπίο…

 

Λιγότερο από τρεις μήνες απομένουν για τις εκλογές της 9ης Ιουνίου και της Εκλογές Τοπικής Αυτοδιοίκησης που φέτος θα γίνουν ταυτόχρονα με τις Ευρωεκλογές και το τοπίο δεν έχει ακόμα ξεκαθαρίσει παντού.

Αυτό βεβαίως αναμένεται να γίνει οριστικά και επίσημα προς τα τέλη Απριλίου, οπόταν θα κατατεθούν επίσημα οι υποψηφιότητες.

Συγκεκριμένα:

Στις 24 Απριλίου θα πραγματοποιηθεί η υποβολή υποψηφιοτήτων για τις Εκλογές ανάδειξης Μελών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Στις 25 Απριλίου θα πραγματοποιηθεί η υποβολή υποψηφιοτήτων για τις Εκλογές ανάδειξης Προέδρων Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών.

Στις 29 Απριλίου θα πραγματοποιηθεί η υποβολή υποψηφιοτήτων για τις Εκλογές ανάδειξης Κοινοταρχών και Μελών Κοινοτικών Συμβουλίων.

 

Πάφος

 

Στην Πάφο πάντως δεν έχουν ακόμα ξεκαθαρίσει εντελώς τα πράγματα, καθώς δεν έχουν όλα τα κόμματα εξαγγείλει επίσημα τα ψηφοδέλτιά τους για τους Δήμους.

Εκεί που φαίνεται να ξεκαθαρίζει το τοπίο, είναι για τις δημαρχίες και τις αντιδημαρχίες, όπου οι υποψήφιοι είναι γνωστοί, χωρίς όμως να αποκλείονται εκπλήξεις μέχρι την επίσημη υποβολή των υποψηφιοτήτων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι παρατηρείται μεγάλος συνωστισμός για τις αντιδημαρχίες όπου έχουμε πολλούς υποψηφίους.

Από την πλευρά των συμμαχιών στην Πάφο έχουν καταλήξει τα κόμματα και σχηματιστεί οι συμμαχίες.

Όπως πάντως έδειξε και η μεγάλη έρευνα του cosmosnews που δημοσιεύσαμε στις προηγούμενες εκδόσεις μας, πολύ θολό παραμένει το τοπίο για τη θέση του προέδρου του Επαρχιακού Συμβουλίου, καθώς παρά το γεγονός ότι τα κόμματα ανακοίνωσαν στην πλειοψηφία τους, τους υποψηφίους που θα υποστηρίξουν, η πλειοψηφία των πολιτών της Πάφου δεν έχει αποφασίσει βάσει της έρευνας ποιον θα ψηφίσει.

 

Μεταρρύθμιση

 

Δύο χρόνια μετά την ψήφιση από τη Βουλή τριών νόμων που αφορούσαν στη μεταρρύθμιση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, και μόλις τρεισήμισι μήνες πριν από τις δημοτικές και κοινοτικές εκλογές, σημαντικά ζητήματα παραμένουν σε εκκρεμότητα, με αποτέλεσμα να συγκαλούνται τώρα συσκέψεις επί συσκέψεων, για να μπορέσει να υλοποιηθεί η μεταρρύθμιση. Από την πορεία υλοποίησης των όσων προβλέπονται στις νομοθεσίες για την Τοπική Αυτοδιοίκηση το πιο σημαντικό που προκύπτει σήμερα είναι ότι υπάρχουν δήμοι δύο ταχυτήτων. Από τη μια είναι οι δήμοι που έτρεξαν τις διαδικασίες και είναι σχεδόν έτοιμοι για την επόμενη ημέρα, ενώ από την άλλη υπάρχουν οι δήμοι οι οποίοι δεν υλοποίησαν στον αναμενόμενο βαθμό τα όσα προβλέπουν οι νομοθεσίες, με αποτέλεσμα να έχει προκληθεί ανησυχία κατά πόσο θα κυλήσουν όλα ομαλά -στον βαθμό του δυνατού- έτσι ώστε να υλοποιηθεί η μεταρρύθμιση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Ένα από τα πιο σημαντικά προβλήματα που υπάρχει αυτή τη στιγμή σε κάποια προσωρινά συντονιστικά συμβούλια των Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης (ΕΟΑ) είναι ότι ακόμη δεν έχουν βρει κτήρια για να στεγάσουν το προσωπικό που ήδη προσελήφθη και τις υπηρεσίες που θα αναλάβουν μετά τις 9 Ιουνίου. Υπάρχει για παράδειγμα προσωπικό των δήμων που διεκπεραιώνει συγκεκριμένες εργασίες οι οποίες θα μεταφερθούν στους ΕΟΑ και ακόμη δεν έχει γίνει καμία διευθέτηση για μεταφορά τους σε νέες κτηριακές υποδομές.

Ανησυχίες εκφράζονται και για την εφαρμογή και λειτουργία του λογισμικού «Ευαγόρας» το οποίο προβλέπει τη δημιουργία της αναγκαίας υποδομής για την ενιαία μηχανογράφηση και την παροχή υπηρεσιών ηλεκτρονικής διακυβέρνησης στους δήμους της Κύπρου. Πιο συγκεκριμένα, αφορά τον σχεδιασμό και την εφαρμογή μιας ενιαίας, κοινής, αποτελεσματικής και ευέλικτης τεχνολογικής υποδομής που θα αξιοποιηθεί από τους δήμους της Κύπρου, με στόχο την ενίσχυση της αυτοματοποίησης των διεργασιών, της διαχείρισης και αξιοποίησης των πληροφοριών, αλλά και της παροχής καναλιών για τη δημοσίευση και βελτιστοποίηση της παροχής υπηρεσιών.

Κάντε Follow ή Like στη σελίδα μας στο Facebook (πατώντας στο παρακάτω εικονίδιο) για να παρακολουθείτε τις δημοσιεύσεις του Cosmos News

Share

Share

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
- Advertisment -

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Custom Ad 1

Cosmos News