Δευτέρα, 15 Απριλίου, 2024
22.9 C
Paphos

Ακολουθήστε μας:

ΑρχικήΚΟΙΝΩΝΙΑΕκπαιδευτικό συνέδριο στον Αγρό με θέμα «Pax Mediterranea»

Εκπαιδευτικό συνέδριο στον Αγρό με θέμα «Pax Mediterranea»

Share

Στον Αγρό πραγματοποιείται αυτές τις μέρες  εκπαιδευτικό πρόγραμμα με θέμα «Pax Mediterranea»  (Ειρήνη στη Μεσόγειο) , το οποίο  ολοκληρώνεται στις 29 Ιουλίου.

Στο εκπαιδευτικό συνέδριο σύμφωνα με ανακοίνωση ,  συμμετέχουν πενήντα έξι νέοι ηλικίας 18-30 ετών από εφτά μεσογειακές χώρες (Κύπρος, Ιταλία, Ισπανία, Πορτογαλία, Μάλτα, Γαλλία και Ελλάδα), ανταλλάσσουν απόψεις για την εξάλειψη του ρατσισμού και την προώθηση της πολυπολιτισμικότητας και της συμμετοχικότητας και τη διασφάλιση της ειρηνευτικής συμφιλίωσης ανάμεσα στους λαούς της Μεσογείου.

Σε δηλώσεις του υποψήφιου για την προεδρία της Δημοκρατίας, Ανδρέας Μαυρογιάννης. “Στόχος του συνεδρίου, είναι η ενδυνάμωση και προώθηση της Ειρήνης και του Διαπολιτιστικού Διαλόγου καθώς επίσης η ενθάρρυνση της συνεργασίας, στα πλαίσια μιας καθημερινότητας χωρίς διαχωρισμούς, στερεότυπα και προκαταλήψεις.

Μέσα από διάφορα εκπαιδευτικά εργαλεία οι νέοι θα αναπτύξουν ποικίλες γνώσεις και δεξιότητες ενώ παράλληλα θα ενθαρρυνθεί το πνεύμα δημιουργικότητας τους ώστε να μπορούν να διαχειρίζονται καταστάσεις κρίσεων και να αναλαμβάνουν ειρηνευτικές πρωτοβουλίες. Επιμέρους στόχοι του προγράμματος αποτελούν η ανάπτυξη της ανεκτικότητας, η αποδοχή της διαφορετικότητας η προαγωγή της πολυπολιτισμικής πολυμορφίας, η ενίσχυση της διαπολιτισμικής συνεργασίας και η εδραίωση της Ειρήνης.

ΠΗΓΗ ΚΥΠΕ

 

Κάντε Follow ή Like στη σελίδα μας στο Facebook (πατώντας στο παρακάτω εικονίδιο) για να παρακολουθείτε τις δημοσιεύσεις του Cosmos News

Share

Share

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
- Advertisment -

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Custom Ad 1

Cosmos News

error: Το περιεχόμενο προστατεύεται!