Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024
19.9 C
Paphos

Ακολουθήστε μας:

ΑρχικήΚΥΠΡΟΣ«Εμβολιάζονται οι επαφές του πρώτου περιστατικού ευλογιάς των πιθήκων...»

«Εμβολιάζονται οι επαφές του πρώτου περιστατικού ευλογιάς των πιθήκων…»

Share

Εμβολιάζονται σήμερα, Κυριακή, επτά πρόσωπα, που ήταν επαφές του πρώτου περιστατικού ευλογιάς των πιθήκων, δήλωσε ο Υπουργός Υγείας Μιχάλης Χατζηπαντέλα, ενώ ερωτηθείς για την κατάσταση της υγείας των τριών περιστατικών που εντοπίστηκαν, είπε ότι «είναι καλή».
Σε δηλώσεις του μετά το πέρας του ετήσιου μνημόσυνου των πέντε ηρώων της κοινότητας Λετύμπου, ο κ. Χατζηπαντέλα είπε πως τα άλλα δύο περιστατικά ευλογιάς των πιθήκων αφορούν τουρίστα που έφθασε στην Κύπρο από το εξωτερικό και το άλλο αφορά ναυτικό.
Ο Υπουργός Υγείας ευχαρίστησε την Επίτροπο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Στέλλα Κυριακίδου για τη βοήθεια «να έχουμε τα εμβόλια πολύ πιο γρήγορα από ό,τι αναμέναμε». Επίσης, ευχαρίστησε τον Υπουργό Υγείας του Ισραήλ γιατί «προσφέρθηκε σε περίπτωση που δεν ήταν δυνατή η εξεύρεση εμβολίων από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να προμηθεύσει το Υπουργείο Υγείας».
Η πρώτη δόση των εμβολίων παραλήφθηκε το Σάββατο, είπε ο Υπουργός Υγείας, σημειώνοντας πως σήμερα Κυριακή θα γίνουν οι πρώτοι εμβολιασμοί των επτά επαφών του πρώτου περιστατικού ευλογιάς των πιθήκων.
Ερωτηθείς για τον σχεδιασμό του Υπουργείου Υγείας σε ό,τι αφορά εμβολιασμό κατά της ευλογιάς των πιθήκων, ο κ. Χατζηπαντέλα είπε «πως υπάρχει ένα πρωτόκολλο που αφορά τους εμβολιασμούς» σημειώνοντας πως «πρέπει να είμαστε προσεκτικοί και να εμβολιάζουμε τον κόσμο που χρειάζεται αυτά τα εμβόλια» γιατί δεν μιλούμε για μαζικό εμβολιασμό όπως ήταν η περίπτωση με τον κορωνοϊό, «αλλά για ένα αριθμό εμβολίων πολύ μειωμένο και πρέπει να τον χρησιμοποιήσουμε πολύ προσεκτικά». Ερωτηθείς για την κατάσταση της υγείας των ασθενών, είπε πως «είναι καλή».
Πρόσθεσε πως για να μην αυξηθούν τα κρούσματα πρέπει να προσέχουμε, πρέπει να τηρούμε τους κανόνες υγιεινής και από εμάς εξαρτάται να μην υπάρξουν επιπρόσθετα κρούσματα.
Ερωτηθείς σχετικά με τον κορωνοϊό και τα πλάνα του Υπουργείου ενόψει και της νέας σχολικής χρονιάς, είπε πως υπάρχει ένα πρωτόκολλο που το βλέπουν συνεχώς, το επεξεργάζονται και ανάλογα με την εικόνα του κορωνοϊού τη συγκεκριμένη στιγμή, θα λάβουν και τις ανάλογες αποφάσεις.
Λύσεις για τα προβλήματα ΓεΣΥ με διάλογο όχι μέσω του Τύπου
——–
Ο Υπουργός Υγείας αναφέρθηκε στις δηλώσεις του και στα όσα προέκυψαν το τελευταίο διάστημα και αφορούν το ΓεΣΥ και τον ΟΑΥ και τοποθετήθηκε επί του θέματος που αφορά παραπομπές ασθενών εκτός ΓεΣΥ, ονομαστικά φάρμακα και αποστολές ασθενών στο εξωτερικό.
«Θα εκδοθεί μια ανακοίνωση από το Υπουργείο Υγείας έως το τέλος της ημέρας», είπε, σημειώνοντας ότι για τα «πάντα τηρούνται διαδικασίες».
Όπως είπε ο κ. Χατζηπαντέλα, αυτές οι διαδικασίες έχουν ελεγχθεί και από τον Εσωτερικό Ελεγκτή του Κράτους και από τον Γενικό Ελεγκτή αρκετές φορές χωρίς να δημιουργηθεί οποιοδήποτε πρόβλημα. «Στόχος μας είναι να εξυπηρετούμε τους ασθενείς και να βρίσκουμε λύσεις εκεί που πιθανόν να μην δίδονται λύσεις από το σύστημα τη συγκεκριμένη στιγμή», σημείωσε.
Είπε, επίσης, πως «τα προβλήματα που υπάρχουν στο Σύστημα Υγείας πρέπει να επιλυθούν με διάλογο και όχι με δημοσιεύματα στον Τύπο». Όπως, πρόσθεσε, «λύσαμε αρκετά προβλήματα και εντάχθηκαν και νέα νοσηλευτήρια στο σύστημα υγείας, νέες μονάδες το τελευταίο καιρό, αυτά ενταχθήκαν βάσει των γνωματεύσεων του Γενικού Ελεγκτή και αυτά έγιναν με τον διάλογο και τη σωστή κατανόηση». Με τον διάλογο, πρόσθεσε, θα λύσουμε όλα αυτά τα προβλήματα που υπάρχουν.
Επανέλαβε, τέλος, πως θα εκδοθεί ανακοίνωση ως το τέλος της ημέρας που θα εξηγεί σε όλο τον κόσμο τις διαδικασίες που τηρούνται από το Υπουργείο Υγείας, «ώστε να γνωρίζει και ο κόσμος ποιες είναι οι διαδικασίες για τα θέματα που είδαν το φως της δημοσιότητας τις δύο τελευταίες ημέρες».

Κάντε Follow ή Like στη σελίδα μας στο Facebook (πατώντας στο παρακάτω εικονίδιο) για να παρακολουθείτε τις δημοσιεύσεις του Cosmos News

Share

Share

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
- Advertisment -

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Custom Ad 1

Cosmos News