Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
16.9 C
Paphos

Ακολουθήστε μας:

ΑρχικήΠΟΛΙΤΙΚΗΕπίσημα χρίσμα σε Χριστοδουλίδη από ΔΗΚΟ - Ομόφωνα «ναι»

Επίσημα χρίσμα σε Χριστοδουλίδη από ΔΗΚΟ – Ομόφωνα «ναι»

Share

Τη στήριξη της υποψηφιότητας Νίκου Χριστοδουλίδη για τις επερχόμενες Προεδρικές Εκλογές, αποφάσισε το ΔΗΚΟ.

Νωρίτερα, στην ομιλία του ο Νικόλας Παπαδόπουλος , απευθύνθηκε στα μέλη, εξηγώντας τους λόγους που οδήγησαν το εκτελεστικό στην επιλογή του Νίκου Χριστοδουλίδη ,   σημειώνοντας μεταξύ άλλων πως, αφενός είναι εκλέξιμος και αφετέρου ότι ένα μεγάλο μέρος της βάσης έχει ήδη τοποθετηθεί υπέρ του, κάτι που έχει διαφανεί και στις δημοσκοπήσεις.

Επίσης τόνισε ότι θέλει τη στήριξη στον Νίκο Χριστοδουλίδη κυρίως διότι “στο Κρανς Μοντανά, όταν κάποιοι πίεζαν τον Πρόεδρο Αναστασιάδη για απαράδεκτες υποχωρήσεις και προσπαθούσαν να ‘τραβήξουν το χαλί κάτω από τα πόδια του’, μόνο δύο πολιτικοί τον στήριξαν. Ο ένας ήταν ο Νίκος Κοτζιάς και ο άλλος ο Νίκος Χριστοδουλίδης.”

Σύμφωνα με τον κ. Παπαδόπουλο, με τον κ. Χριστοδουλίδη η Γραμματεία του κόμματος έχει διαπιστώσει ότι έχουν σημαντικές συγκλίσεις, “σε ότι αφορά τη καταγραφή των προβλημάτων που σήμερα ταλανίζουν τον λαό και την κοινωνία. Για το όποια είναι η πραγματική κατάσταση της χώρας μας”:

 • Για τα οικονομικά προβλήματα που προκαλούν η ακρίβεια και ο πληθωρισμός – τη σημαντική αύξηση του κόστους διαβίωσης
 • Για τις πιέσεις που νιώθουν η μεσαία τάξη και τα ευάλωτα στρώματα του πληθυσμού μας
 • Για το ότι το μεταναστευτικό έχει πλέον ξεφύγει εκτός ελέγχου
 • Για τη διάβρωση των θεσμών και τα απανωτά σκάνδαλα διαπλοκής και διαφθοράς που επιμαρτυρούμε πλέον καθημερινά
 • Για την γραφειοκρατία και την αδιαφορία της δημόσιας υπηρεσίας
 • Για το αδιέξοδο στο οποίο βρίσκεται σήμερα το κυπριακό
  Η ανακοίνωση του ΔΗΚΟ μετά τη λήξη της σημερινής συνεδρίασης:

  Η Κεντρική Επιτροπή του Δημοκρατικού Κόμματος, η οποία συνεδρίασε σήμερα 26 Ιουνίου 2022 με αποκλειστικό θέμα τις Προεδρικές Εκλογές του 2023, ενέκρινε με 132 ψήφους υπέρ και μια αποχή, την εισήγηση του Εκτελεστικού Γραφείου του κόμματος, για την στήριξη της ανεξάρτητης υποψηφιότητας του Νίκου Χριστοδουλίδη.

  Η συνεδρία ξεκίνησε με ομιλία του Προέδρου του ΔΗΚΟ κ. Νικόλα Παπαδόπουλου ο οποίος επισήμανε μεταξύ άλλων ότι το ΔΗΚΟ «έχει λάβει τα μηνύματα της κοινωνίας και έχει το θάρρος και την τόλμη να ενεργεί ανταποκρινόμενο σε αυτά τα μηνύματα» και πρόσθεσε ότι «η κοινωνία βλέπει στο πρόσωπο του Νίκου Χριστοδουλίδη μια διαφορετική, ανεξάρτητη, υποψηφιότητα που ενώνει και δεν διχάζει, που υπηρετεί τις δικές της προτεραιότητες και όχι τις κομματικές ατζέντες. Βλέπει, στο πρόσωπο του, την ελπίδα.»

  Ο κ. Παπαδόπουλος τόνισε επίσης ότι «ενόψει της αποδοχής των πολιτικών προτάσεων του ΔΗΚΟ, ανοίγει ο δρόμος για μια έντιμη και παραγωγική συνεργασία με τον Νίκο Χριστοδουλίδη». 

  Ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ επισήμανε επίσης ότι, «αυτές οι προτάσεις, μαζί με τις προτάσεις του Νίκου Χριστοδουλίδη, μπορούν να αποτελέσουν ένα προοδευτικό πρόγραμμα διακυβέρνησης που θα φέρει την αλλαγή».

  Πρόσθεσε ότι «αυτό το πρόγραμμα ως επίσης και τα ποιοτικά χαρακτηριστικά του μας επιτρέπουν να δώσουμε αυτή την εκλογική μάχη με όλη μας τη δύναμη».

  Ακολούθησαν οι τοποθετήσεις των μελών της Κεντρικής Επιτροπής και η συνεδρία ολοκληρώθηκε με την ψηφοφορία.

Κάντε Follow ή Like στη σελίδα μας στο Facebook (πατώντας στο παρακάτω εικονίδιο) για να παρακολουθείτε τις δημοσιεύσεις του Cosmos News

Share

Share

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
- Advertisment -

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Custom Ad 1

Cosmos News