Πέμπτη, 18 Ιουλίου, 2024
24.9 C
Paphos

Ακολουθήστε μας:

ΑρχικήΠΑΦΟΣΕπίσημη βράβευση του Αμερικάνικου Πανεπιστημίου της Βηρυτού

Επίσημη βράβευση του Αμερικάνικου Πανεπιστημίου της Βηρυτού

Share

Με το βραβείο International Investment Award, το οποίο αποδίδεται από τον Οργανισμό INVEST CYPRUS, σε επενδυτές και επιχειρήσεις που συμβάλλουν σημαντικά στην οικονομία και την κοινωνία της Κύπρου, τιμήθηκε φέτος το Αμερικανικό Πανεπιστήμιο της Βηρυτού (AUB) – Mediterraneo, το οποίο εδρεύει στην Πάφο.

Σε μια λαμπρή τελετή που πραγματοποιήθηκε στη Λευκωσία, παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Χριστοδουλίδη, υπουργών, πολιτικών αρχηγών, βουλευτών, πρέσβεων και άλλων επισήμων, το βραβείο παρέλαβε εκ μέρους του AUB – Mediterraneo ο Πρύτανης Wassim El Hajj.

Σε σύντομη ομιλία του, ο Καθηγητής  El Hajj αναφέρθηκε στη μακρά ιστορία του μητρικού πανεπιστημίου της Βηρυτού και της παγκόσμιας καταξίωσης που αυτό απολαμβάνει και εξέφρασε την μεγάλη του ικανοποίηση για το γεγονός ότι το δίδυμο Πανεπιστήμιο της Πάφου λαμβάνει μια τόσο τιμητική διάκριση από τον πρώτο κιόλας χρόνο της λειτουργίας του. Ευχαρίστησε όλους όσοι συνέβαλαν στην επιτυχή εγκατάστασή του στην Κύπρο και διαβεβαίωσε ότι το  AUB – Mediterraneo ήρθε για να μείνει και να συνεχίσει στον ίδιο δρόμο της ακαδημαϊκής αριστείας και της διεθνούς καταξίωσης που διαχρονικά χαρακτηρίζουν το μητρικό πανεπιστήμιο της Βηρυτού. Θέλουμε, επεσήμανε ο Πρύτανης Wassim El Hajj, να στηρίξουμε το όραμα της Κύπρου και να βοηθήσουμε στην επίτευξη των στόχων της για την ανάπτυξη της εκπαίδευσης, της καινοτόμου έρευνας και επιχειρηματικότητας.

Η εκδήλωση του Invest Cyprus, κατά την οποία βραβεύτηκαν από τον Οργανισμό ακόμη έξι εταιρείες για τη συμβολή τους στην προώθηση της καινοτομίας, της πράσινης μετάβασης και του ψηφιακού  μετασχηματισμού, τελούσε υπό την αιγίδα του Προέδρου της Δημοκρατίας  Νίκου Χριστοδουλίδη.

Σχετικά με το Αμερικανικό Πανεπιστήμιο της Βηρυτού – Mediterraneo

Το Αμερικανικό Πανεπιστήμιο Βηρυτού – Mediterraneo (AUB Mediterraneo), είναι εγκεκριμένο από την Επιτροπή Ανώτατης Εκπαίδευσης (MSCHE) των Η.Π.Α. ως παράρτημα του Αμερικανικού Πανεπιστημίου της Βηρυτού (AUB) του Λιβάνου. Το AUB λειτουργεί βάσει Πιστοποίησης που χορηγείται από το Υπουργείο Εκπαίδευσης της Πολιτείας της Νέας Υόρκης (NYSED) το οποίο πιστοποιεί τα προγράμματα σπουδών του πανεπιστημίου. Όλα τα τμήματα και τα προγράμματα στο AUB Mediterraneo είναι επίσης εγκεκριμένα και πιστοποιημένα  από τον Κυπριακό Οργανισμό Διασφάλισης Ποιότητας και Διαπίστευσης Ανώτατης Εκπαίδευσης (ΔΙΠΑΕ), από το Υπουργείο Παιδείας της Κυπριακής Δημοκρατίας και αναγνωρίζονται παγκοσμίως.

Το AUB Mediterraneo προσφέρει επί του παρόντος πέντε προπτυχιακά προγράμματα και δύο μεταπτυχιακά: Philosophy, Politics and Economics (BA); Psychology (BS); Computer Science (BS); Industrial Engineering (BS); Business Administration–Management (BBA); Business Analytics (MS); και Engineering Management (MS). Προσφέρει επίσης γενναιόδωρες υποτροφίες για όλη τη διάρκεια των σποδών, που καλύπτουν μέχρι και 100% των διδάκτρων για κορυφαίους φοιτητές, συμπεριλαμβανομένων φοιτητών από την Κύπρο, που ενδιαφέρονται να εγγραφούν τόσο στα προπτυχιακά όσο και τα μεταπτυχιακά προγράμματα σπουδών. Γλώσσα διδασκαλίας είναι η αγγλική.

Κάντε Follow ή Like στη σελίδα μας στο Facebook (πατώντας στο παρακάτω εικονίδιο) για να παρακολουθείτε τις δημοσιεύσεις του Cosmos News

Share

Share

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
- Advertisment -

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Custom Ad 1

Cosmos News