Τετάρτη, 29 Μαρτίου, 2023
15.9 C
Paphos

Ακολουθήστε μας:

ΑρχικήΠΑΦΟΣΕπί τάπητος τα θέματα τουρισμού

Επί τάπητος τα θέματα τουρισμού

Share

Γνώστης των τουριστικών θεμάτων ο νέος Υφυπουργός Τουρισμού και ορεξάτος…

Ο πρόεδρος της Εταιρίας Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής Περιφέρειας (ΕΤΑΠ) Πάφου Κυριάκος Δρουσιώτης χαρακτηρίζει εποικοδομητική την πρώτη συνάντηση της εταιρίας με τον Υφυπουργό Τουρισμού και τόνισε ότι από το ενδιαφέρον που παρουσιάζεται στις τουριστικές αγορές για την Κύπρο, φαίνεται ότι η τουριστική κίνηση το 2023 θα φθάσει στα επίπεδα του 2019.

Για την σύσκεψη με τον Υφυπουργό, διευκρίνισε ότι είχαν κληθεί μόνον τα μέλη της ΕΤΑΠ και συζητήθηκαν θέματα γενικότερου  ενδιαφέροντος που αφορούσαν τις τουριστικές επιχειρήσεις και την δραστηριότητα της Εταιρίας Τουριστικής Ανάπτυξης.

Ενώπιον του αρμόδιου υπουργού πρόσθεσε, τέθηκαν και τα ζητήματα που ταλανίζουν την ξενοδοχειακή βιομηχανία, κυρίως σε ότι αφορά την εξεύρεση εργατικού δυναμικού.

Επίσης είπε, συζητήθηκε η οργάνωση παραλιών και η ασφάλεια των λουόμενων. Σε ανακοίνωση της ΕΤΑΠ, αναφέρεται ότι η συνάντηση με τον Υφυπουργού Τουρισμού έγινε μέσα στο πλαίσιο περιοδείας του για γνωριμία με τους φορείς και τα ζητήματα  που απασχολούν την τουριστική Πάφο. Στην συνάντηση, παρέστησαν όλα σχεδόν τα μέλη του Δ.Σ της ΕΤΑΠ Πάφου, οι Δήμαρχοι Πάφου, και Γεροσκήπου, Προέδροι Κοινοτικών Συμβουλίων, oι Προέδροι του ΕΒΕ και ΠΑ.ΣΥ.ΞΕ Πάφου, εκπρόσωποι του ΣΤΕΚ και άλλων φορέων.

Μέσα σε πνεύμα αλληλοκατανόησης προστίθεται, ο Υφυπουργός Τουρισμού έτυχε ενημέρωσης για σωρεία ζητημάτων που απασχολούν τους φορείς του τουρισμού. Μεταξύ άλλων,  συζητήθηκαν θέματα προβολής, διείσδυσης σε νέες αγορές και ανάπτυξη υφιστάμενων, λειτουργία και διαχείριση παραλιών,  νομοθετικές ρυθμίσεις που είναι σε εξέλιξη ή χρειάζονται να γίνουν καθώς και ζητήματα που δεν έχει το Υφυπουργείο άμεση εμπλοκή και τα οποία οι φορείς της Πάφου ζητούν ενεργότερη εμπλοκή του.  Όσον αφορά το έργο της μαρίνας στην Πάφο, η θέση της ΕΤΑΠ ήταν έντονη τονίζοντας πως πρέπει το κράτος να επιδείξει αποφασιστικότητα και μέσα από τον συντονιστικό ρόλο του Υφυπουργείου τουρισμού να αποφευχθούν λάθη του παρελθόντος.   Ο Υφυπουργός Τουρισμού ενημέρωσε και αυτός με την σειρά του το Δ.Σ της ΕΤΑΠ για τα διάφορα ζητήματα παρεμβάσεις και προσπάθειες που έχει σε εξέλιξη το Υφυπουργείο ή αναμένεται να προωθήσει το επόμενο διάστημα, ενώ ιδιαίτερη μνεία έκανε για το αξιόλογο έργο που υλοποιεί κάθε χρόνο η ΕΤΑΠ.  Επιβεβαίωσε παράλληλα για την ενίσχυση της συνεργασίας μεταξύ Υφυπουργείου και ΕΤΑΠ και αναβάθμιση του ρόλου των ΕΤΑΠ γενικότερα. ΕΤΑΠ και Υφυπουργός Τουρισμού συμφώνησαν σε διοργάνωση δεύτερης συνάντησης τις επόμενες βδομάδες για εξέταση και άλλων σημαντικών ζητημάτων.

Share

Share

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
- Advertisment -

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Custom Ad 1

Cosmos News

error: Το περιεχόμενο προστατεύεται!
w-footer{display: none;}