Παρασκευή, 12 Ιουλίου, 2024
30.9 C
Paphos

Ακολουθήστε μας:

ΑρχικήΚΟΣΜΟΣΕυρωπαϊκή έγκριση για  άδεια εμβολίου κατά της ευλογιάς των πιθήκων.  

Ευρωπαϊκή έγκριση για  άδεια εμβολίου κατά της ευλογιάς των πιθήκων.  

Share

Μια μέρα μετά την κήρυξη της επιδημίας, ως παγκόσμια έκτακτη ανάγκη ήρθε η έγκριση άδειας εμπορίας του εμβολίου Imvanex. Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ενέκρινε την άδεια εμπορίας του εμβολίου Imvanex για προστασία κατά της ευλογιάς των πιθήκων , όπως συνέστησε την περασμένη εβδομάδα ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων (ΕΜΑ).

Ο διευθύνων σύμβουλος της Bavarian Πολ Τσάπλιν δήλωσε ότι «Η διαθεσιμότητα ενός εγκεκριμένου εμβολίου μπορεί να βελτιώσει σημαντικά την ετοιμότητα των κρατών να καταπολεμήσουν τις αναδυόμενες ασθένειες, αλλά μόνο μέσω επενδύσεων και δομημένου σχεδιασμού βιολογικής ετοιμότητας»,

Ωστόσο, το εμβόλιο της Bavarian Nordic είναι  το μόνο που έχει εγκριθεί  για την πρόληψη της νόσου της ευλογιάς των πιθήκων στις Ηνωμένες Πολιτείες και τον Καναδά αλλά  έχει εγκριθεί και στην ΕΕ μέχρι στιγμής μόνο για τη θεραπεία της ευλογιάς.

Η ανάπτυξη του Imvanex κατέστη δυνατή μέσω σημαντικών επενδύσεων από την κυβέρνηση των ΗΠΑ τις τελευταίες δύο δεκαετίες, πρόσθεσε η εταιρεία. Η τιμή της μετοχής της Bavarian Nordic αυξήθηκε κατά 122% τους τελευταίους τρεις μήνες, λόγω της μεγάλης ζήτησης για το εμβόλιο της ευλογιάς των πιθήκων.

Κάντε Follow ή Like στη σελίδα μας στο Facebook (πατώντας στο παρακάτω εικονίδιο) για να παρακολουθείτε τις δημοσιεύσεις του Cosmos News

Share

Share

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
- Advertisment -

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Custom Ad 1

Cosmos News