Πέμπτη, 18 Ιουλίου, 2024
24.9 C
Paphos

Ακολουθήστε μας:

ΑρχικήΠΑΦΟΣΗ υπερπροβολή πολεμικών σεναρίων ζημιώνει το τουρισμό

Η υπερπροβολή πολεμικών σεναρίων ζημιώνει το τουρισμό

Share

Η υπερπροβολή πολεμικών σεναρίων ζημιώνει το τουρισμό

Θα πρέπει να χειριζόμαστε με υπευθυνότητα τέτοιους είδους σενάρια για να μην βγάζουμε μόνοι τα μάτια μας…

Από την περασμένη εβδομάδα που δημοσιοποιήθηκαν οι απειλές του ηγέτης της Χεζμπολάχ για την Κύπρο και η αναπαραγωγή δηλώσεων και σεναρίων που εμπλέκουν την Κύπρο στην κρίση της Μέσης Ανατολής φρέναραν οι κρατήσεις από το Ηνωμένο Βασίλειο για το νησί μας.

Για δύο ημέρες την περασμένη εβδομάδα οι ιδιοκτήτες τουριστικών επιχειρήσεων έβλεπαν τα κρατήσεις να παραμένουν παγωμένες. Ευτυχώς όπως αναφέρουν, αυτό δεν συνεχίστηκε τις επόμενες μέρες  και η ροή των κρατήσεων επέστρεψε στα κανονικά επίπεδα. Η αναπαραγωγή δηλώσεων και η υπερπροβολή πολεμικών σεναρίων που εμπλέκουν την Κύπρο προκαλούν ανεπανόρθωτη ζημιά στην Κύπρο δήλωσε στο Radiocosmos ο πρόεδρος του ΠΑΣΥΞΕ Πάφου Ευριπίδης Λοϊζίδης.

Ο ίδιος αποκάλυψε ότι την περασμένη εβδομάδα για δύο ημέρες που προβλήθηκαν αυτά τα σενάρια είπε ότι οι κρατήσεις για διακοπές στην Κύπρο πάγωσαν. Ο κ. Λοϊζίδης εμφανίστηκε αισιόδοξος για την τουριστική σεζόν που διανύουμε όμως πρόσθεσε θα πρέπει να διαφυλαχθεί ως κόρη οφθαλμού η φήμη της Κύπρου ως ασφαλής προορισμός.

Τα θέματα της ασφάλειας καθορίζουν την επιλογή των τουριστών για τον προορισμό τους στις διακοπές και αυτό θα πρέπει να το λάβουν σοβαρά υπόψη όλοι οι εκπρόσωποι φορέων κρατικοί και κυβερνητικοί αξιωματούχοι δήλωσε από την πλευρά του επίσης στο Radiocosmos ο πρόεδρος του Παγκύπριου Συνδέσμου διευθυντών ξενοδοχείων Χρίστος Aγγελίδης.

Χρειάζεται όπως είπε μια εθνική συμφωνία για τον χειρισμό θεμάτων που άπτονται τις εθνικής ασφάλειας, για να αποφεύγονται δηλώσεις και λανθασμένες ενέργειες που πλήττουν την εικόνα της Κύπρου.

Ο κ. Αγγελίδης χαρακτήρισε επιτακτική ανάγκη για υπάρχει στρατηγικός σχεδιασμός για τις συνέπειες στον τουρισμό και από την κλιματική αλλαγή.

Κεραυνός

Κεραυνό εν αιθρία χαρακτηρίζει σε ανακοίνωση του ο ΠΑΣΥΔΙΞΕ  τις πρόσφατες ατυχέστατες και αδικαιολόγητες αναφορές όπως  αναφέρει για δήθεν εμπλοκή της Κύπρου στην μεσανατολίτικη κρίση».

Ο Παγκύπριος Σύνδεσμος Διευθυντών Ξενοδοχείων ζητά «ορθότερη διαχείριση» του ζητήματος. Δημοσιεύματα που άπτονται της ασφάλειας, αν δεν τύχουν σωστής και μελετημένης αντιμετώπισης, μπορεί να προκαλέσουν αρνητικές παρενέργειες και να μετατραπούν σε παράγοντα αποσταθεροποίησης της οικονομίας, κυρίως της τουριστικής ζήτησης, προσθέτει.

Τα δημοσιεύματα, αναφέρεται, γίνονται τροφή στην προπαγάνδα των τουριστικών ανταγωνιστών και είναι επιζήμια για την οικονομία της Κύπρου. «Σαφώς έπρεπε να λάβει θέση το κράτος και ορθώς τονίστηκε από τον ΠτΔ ότι η Κύπρος είναι μέρος της λύσης και όχι του προβλήματος.

Πέραν αυτού, αναμένεται από το Γραφείο Τύπου και Πληροφοριών, μέσω έξυπνης επικοινωνιακής στρατηγικής να θέτει σε ισχύ πρωτόκολλα αποκλιμάκωσης, τα οποία αποτρέπουν την αρνητική αναμάσηση και επισφαλή αρθρογραφία που συνεπακόλουθα μεταφέρεται στο διεθνή Τύπο και στις τουριστικές αγορές προέλευσης», προστίθεται.

Σε περίοδο όπου η Κύπρος άρχισε να βρίσκει το βηματισμό της από τις πανδημίες και περιφερειακούς πολέμους, συνεχίζει η ανακοίνωση του ΠΑΣΥΔΙΞΕ «θα ήταν πολύ αντιπαραγωγικό να τεθεί, εντελώς αναίτια, η γεωπολιτική (ανα)ασφάλεια στην τουριστική εξίσωση».

Κάντε Follow ή Like στη σελίδα μας στο Facebook (πατώντας στο παρακάτω εικονίδιο) για να παρακολουθείτε τις δημοσιεύσεις του Cosmos News

Share

Share

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
- Advertisment -

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Custom Ad 1

Cosmos News