Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024
19.9 C
Paphos

Ακολουθήστε μας:

ΑρχικήΠΑΦΟΣΘα αδειάσουν την πολυκατοικία

Θα αδειάσουν την πολυκατοικία

Share

20 με 25 τα προβληματικά κτίρια στην Πάφο

Στο δικαστήριο θα καταφύγει ο δήμος Πάφου, για έκδοση διατάγματος έξωσης στους ενοίκους της πολυκατοικίας επί της Νίκου Αντωνιάδη, οι οποίοι αρνούνται να την εγκαταλείψουν, μετά την κατάρρευση των τριών μπαλκονιών τα ξημερώματα της περασμένης Παρασκευής. Όπως ανέφερε το πρωί στο Ράδιο Κόσμος ο δήμαρχος Πάφου, η οικοδομή είναι επικίνδυνη, γι’ αυτό και θα ζητηθεί σήμερα από το δικαστήριο η έκδοση διατάγματος έξωσης για όλους τους ενοίκους της πολυκατοικίας.

Στην Πάφο σύμφωνα με τον δήμαρχο, υπάρχει κατάλογος με 20 -25 προβληματικά κτήρια, για τα οποία θα δοθεί ειδοποίηση στους ιδιοκτήτες για να προχωρήσουν σε βελτιώσεις και κάλεσε ιδιοκτήτες και διαχειριστικές επιτροπές πολυκατοικιών, να προχωρήσουν στη λήψη των απαραίτητων μέτρων.

Εκσυγχρονισμός νομοθεσίας

Την ανάγκη εκσυγχρονισμού της νομοθεσίας και δημιουργίας νομικού πλαισίου ελέγχου όλων των κτηρίων επεσήμανε μιλώντας στο Ράδιο Κόσμος ο γραμματείας της Περιφερικής Επιτροπής του ΕΤΕΚ Γιάννος Κουστόλαμπρος.

Ο κ. Κουτσόλαμπρος, επεσήμανε ότι θα πρέπει να γίνονται τακτικές υποχρεωτικές επιθεωρήσεις κτηρίων από ειδικούς εμπειρογνώμονες, που να αποδεικνύουν την καταλληλόλητα όλων των κτηρίων και τη λήψη μέτρων για παλιά και ακατάλληλα κτήρια.

Και στη Γεροσκήπου

Οικοδομές που κρίνονται επικίνδυνες υπάρχουν σε όλες σχεδόν τις τοπικές αρχές σύμφωνα με τον δημαρχεύοντα στο Δήμο  Γεροσκήπου Κυριακό Χατζηβασίλη. Όπως ανέφερε μιλώντας το πρωί στο Ράδιο Κόσμος, υπάρχουν και στο Δήμο Γεροσκήπου οικοδομές που κρίνονται ως επικίνδυνες και για ορισμένες που είναι εγκαταλειμμένες έχουν ληφθεί μέτρα για απαγόρευση της εισόδου, ενώ για 2με 3 περιπτώσεις που τα κτήρια κατοικούνται, βρίσκεται σε εξέλιξη διαδικασία σε συνεργασία με τους ιδιοκτήτες για την αντιμετώπιση των προβλημάτων. Τόνισε την ανάγκη να δίνεται η δυνατότητα νομοθετικά στις αρχές τοπικής αυτοδιοίκησης να μπορούν να επιλαμβάνονται τέτοιων περιστατικών.

Νέοι κανονισμοί

Την  ανάγκη θεσμοθέτησης κανονισμών που να διασφαλίζουν την δημόσια ασφάλεια αλλα και την επιθεώρηση και συντήρηση κτηρίων που κρίνονται προβληματικά επεσήμανε ο βουλευτής και μέλος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Εσωτερικών Βαλεντίνος Φακοντής. Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά υπάρχει θεσμικό κενό και ανέφερε ότι τα θέματα αυτά θα επανέλθουν προς συζήτηση στην κοινοβουλευτική επιτροπή, ώστε να ληφθούν μέτρα για εκσυγχρονισμό της σχετικής νομοθεσίας.

Κάντε Follow ή Like στη σελίδα μας στο Facebook (πατώντας στο παρακάτω εικονίδιο) για να παρακολουθείτε τις δημοσιεύσεις του Cosmos News

Share

Share

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
- Advertisment -

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Custom Ad 1

Cosmos News