Πέμπτη, 18 Ιουλίου, 2024
24.9 C
Paphos

Ακολουθήστε μας:

ΑρχικήΑΠΟΨΕΙΣ - ΑΡΘΡΑΘλιβερή εικόνα...

Θλιβερή εικόνα…

Share

Θλιβερή εικόνα

Του Γιώργου Σαξατέ

 

Όντως η εικόνα που παρουσίαζε τη Δευτέρα τελευταία ημέρα του γιορταστικού τριημέρου του Αγίου Πνεύματος η Πάφος ήταν θλιβερή για όσους ενδιαφέρονται και πιστεύουν ότι η Πάφος αξίζει κάτι περισσότερο πολιτιστικά.

Δεν θα μιλήσουμε για το πρόγραμμα, ούτε για την παρουσία του κόσμου, που ήταν σαφέστατα υποβαθμισμένη σε σύγκριση με άλλες μικρότερης εμβέλειας εκδηλώσεις, όπως για παράδειγμα τελετές εγκαινίων όπου οι υπηρεσίες του δήμου εργάζονται νυχθημερόν για να εξασφαλίσουν την παρουσία κόσμου.

Τραγική εικόνα παρουσίαζαν οι πρώτες θέσεις στην εκδήλωση οι οποίες προορίζονταν (και μάλιστα είχαν αποκλειστεί και με κορδέλα) για τους επίσημους.

Μάταια οι δύο υπάλληλοι του Δήμου, που υπηρεσιακώς φανταζόμαστε ήταν παρόντες κρατούσαν κενές τις θέσεις με την ελπίδα να εμφανιστεί κάποιους επίσημος.

Ο μοναδικός που εμφανίστηκε μέχρι και το τέλος της εκδήλωσης ήταν ο Δημοτικός Γραμματέας Θέμης Φιλιππίδης ο οποίος βεβαίως πλαισιώθηκε με δική του παραίνεση από κάποιους συμπολίτες μας.

Δηλαδή για να γίνουμε κατανοητοί, από τους είκοσι δημοτικούς συμβούλους συν τους δεκαέξι νέους που εκλέγησαν πρόσφατα, ΟΥΤΕ ΕΝΑΣ δεν μπήκε στον κόπο να κάνει έστω μια βόλτα από το χώρο των εκδηλώσεων!!!

Θα κάνουμε τον ίδιο απολογισμό και στο Φεστιβάλ Όπερας όπου βεβαίως σας υπογράφουμε από τώρα, ότι θα δώσουν όλοι το παρόν τους και μάλιστα θα διεκδικούν και τις μπροστινές θέσεις.

Η απορία μας είναι αν μπήκε κανείς στον κόπο να προσκαλέσει τουλάχιστον κάποιους επίσημους και αν επέδειξαν την ίδια σπουδή που επιδεικνύουν για παράδειγμα στις τελετές εγκαινίων ή άλλου είδους εκδηλώσεις του Δήμου.

Ότι πιο τραγικό για ένα δήμο που στο πρόσφατο παρελθόν είχε μεσουρανήσει όχι μόνο στην Κύπρο αλλά και σε ολόκληρη την Ευρώπη και τον κόσμο για τις πολιτιστικές του επιδόσεις.

Σε μια πόλη με μακραίωνη ιστορία και πολιτισμό, είναι ντροπή να παρουσιάζουμε μια εικόνα όπως αυτήν που περιγράφουμε χωρίς ίχνος μεγαλοποίησης.

Γιατί άλλο είναι να μην έχεις στις προτεραιότητες σου τον πολιτισμό και άλλο να τον υποβαθμίζεις και να τον απαξιώνεις.

Οψόμεθα…

Κάντε Follow ή Like στη σελίδα μας στο Facebook (πατώντας στο παρακάτω εικονίδιο) για να παρακολουθείτε τις δημοσιεύσεις του Cosmos News

Share

Share

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
- Advertisment -

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Custom Ad 1

Cosmos News