Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024
15.9 C
Paphos

Ακολουθήστε μας:

ΑρχικήΚΥΠΡΟΣΙκανοποίηση Λευκωσίας για στήριξη μεταναστευτικού από την Ύλβα Γιόχανσον

Ικανοποίηση Λευκωσίας για στήριξη μεταναστευτικού από την Ύλβα Γιόχανσον

Share

Ικανοποίηση εκφράζει η Λευκωσία, για την ξεκάθαρη τοποθέτηση της Επιτρόπου Εσωτερικών Υποθέσεων, Ύλβα Γιόχανσον, ότι η Κύπρος επιβάλλεται να λάβει στήριξης, καθότι είναι η χώρα η οποία αντιμετωπίζει το σοβαρότερο πρόβλημα στην Ευρωπαϊκή Ένωση, όσον αφορά το μεταναστευτικό.

Η αναφορά της κυρίας Γιόχανσον, έγινε κατά την χθεσινή, πρώτη ημέρα του Συμβουλίου Υπουργών Εσωτερικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, στην Πράγα, στο οποίο συμμετέχει και ο Νίκος Νουρής.

Ο υπουργός Εσωτερικών χαιρέτισε την τοποθέτηση της Επιτρόπου, καθώς και το γεγονός ότι η Ύλβα Γιόχανσον έθεσε για πρώτη φορά στο δημόσιο διάλογο, την αναγκαιότητα επιβολής κυρώσεων προς όσους διακινούν τους μετανάστες.

“Αυτό”, τόνισε ο Υπουργός, “επιτρέπει στην Κυπριακή Δημοκρατία να αισιοδοξεί ότι δεν είναι μόνη απέναντι στην τουρκική απειλή και πως μπορεί να υπολογίζει στις Ευρωπαϊκές πρωτοβουλίες, για διαχείριση του τεράστιου βάρους που σηκώνει”.

Η Κομισιόν συνεχάρη την Κύπρο, για το επίτευγμά της να επαναπατρίσει περίπου τρεις χιλιάδες μετανάστες, τους πρώτους έξι μήνες του 2022.

Ο Νίκος Νουρής δήλωσε ότι πρόκειται για ένα τεράστιο αριθμό, συγκριτικά με το μέγεθος της Κύπρου.

Οι εργασίες του Συμβουλίου Υπουργών Εσωτερικών, συνεχίζονται σήμερα.

Κάντε Follow ή Like στη σελίδα μας στο Facebook (πατώντας στο παρακάτω εικονίδιο) για να παρακολουθείτε τις δημοσιεύσεις του Cosmos News

Share

Share

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
- Advertisment -

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Custom Ad 1

Cosmos News

error: Το περιεχόμενο προστατεύεται!