Δευτέρα, 15 Απριλίου, 2024
22.9 C
Paphos

Ακολουθήστε μας:

ΑρχικήΚΟΣΜΟΣΙστορική στιγμή για την αστρονομία ...

Ιστορική στιγμή για την αστρονομία …

Share

Η Νασα έδωσε στο φως της δημοσιότητας της πρώτη φωτογραφία από το τηλεσκόπιο James Webb όπου δείχνει πως ήταν πριν 13 δισεκατομμύρια χρόνια το σύμπαν.

Στη παρουσίαση ήταν παρών και ο πρόεδρος Τζον Μπαιτεν μάλιστα ο ίδιος παρουσίασε την πρώτη από τις φωτογραφίες του πανίσχυρου τηλεσκοπίου.  Η πρώτη φωτογραφία που είδαμε στο φως πρόκειται ουσιαστικά για την βαθύτερη και πιο πιο λεπτομερής υπέρυθρη άποψη του Σύμπαντος μέχρι σήμερα . Η Εικόνα αποτυπώνει ένα σμήνος γαλαξιών σε απόσταση 4 δισεκατομμυρίων ετών φωτός από τη Γη.

Όπως δήλωσε ο Πρόεδρος Τζον Μπαιτεν “«Μπορούμε να δούμε πράγματα που κανείς δεν έχει ξαναδεί και να πάμε σε μέρη που κανείς δεν έχει ξαναπάει. Η Αμερική ορίζεται από μία μόνο λέξη, τις δυνατότητες»

Η αντιπρόεδρος των ΗΠΑ Καμάλα Χάρις πρόσθεσε , «Το James Webb μας επιτρέπει να δούμε βαθύτερα στο διάστημα από ποτέ άλλοτε, θα βελτιώσει αυτά που γνωρίζουμε για το σύμπαν μας, το ηλιακό μας σύστημα και ενδεχομένως για την ίδια τη ζωή».

Πηγή: φωτογραφία του Σύμπαντος: NASA

Κάντε Follow ή Like στη σελίδα μας στο Facebook (πατώντας στο παρακάτω εικονίδιο) για να παρακολουθείτε τις δημοσιεύσεις του Cosmos News

Share

Share

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
- Advertisment -

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Custom Ad 1

Cosmos News

error: Το περιεχόμενο προστατεύεται!