Τετάρτη, 29 Μαΐου, 2024
24.9 C
Paphos

Ακολουθήστε μας:

ΑρχικήΚΥΠΡΟΣΚίνδυνοι για τον τουρισμό λόγω της εμπόλεμης κατάστασης, λέει ο Θάνος Μιχαηλίδης

Κίνδυνοι για τον τουρισμό λόγω της εμπόλεμης κατάστασης, λέει ο Θάνος Μιχαηλίδης

Share

Η κρίση στην περιοχή θα επηρεάσει τον τουρισμό από το Ισραήλ προς την Κύπρο τόσο κατά το τρέχον έτος όσο και του, δήλωσε ο Πρόεδρος του Παγκύπριου Συνδέσμου Ξενοδόχων (ΠΑΣΥΞΕ) Θάνος Μιχαηλίδης, προσθέτοντας πως ακόμη και να τερματιστεί η εμπόλεμη κατάσταση, θα αφήσει κάποια κατάλοιπα.

Ο κ. Μιχαηλίδης ανέφερε, επίσης, ότι υπάρχει πιθανότητα το Ισραήλ να μην είναι η δεύτερη πιο σημαντική πηγή τουρισμού για την Κύπρο, σημειώνοντας πως σε αυτό έγκειται και η πρόκληση. Από την στιγμή που έχει χαθεί η ρωσική αγορά, που ήταν η δεύτερη μεγαλύτερη αγορά και τώρα που υπάρχει το ενδεχόμενο και το Ισραήλ να μην είναι η δεύτερη μεγαλύτερη αγορά της Κύπρου λόγω των προβλημάτων που αντιμετωπίζει, θα πρέπει να αναπτύξει η χώρα μας πιο έντονες δραστηριότητες σχετικά με τις αγορές που έχουν πιθανότητα να αναπτυχθούν, δήλωσε.

Ερωτηθείς κατά πόσο υπάρχουν ακυρώσεις από το Ισραήλ, ο κ. Μιχαηλίδης απάντησε πως υπάρχουν ακυρώσεις, ωστόσο τόνισε υπάρχουν και αφίξεις από το Ισραήλ στην Κύπρο που ωστόσο πλείστες εξ αυτών μένουν μία με δύο ημέρες και μεταβαίνουν ακολούθως σε άλλες χώρες, σημειώνοντας πως παρατηρείται κάποια κινητικότητα. Αυτή η κινητικότητα συμπλήρωσε, σχετίζεται με την κρίση στο Ισραήλ και όχι με τις διακοπές.

Εκτίμησε πως οι αγορές που τα τελευταία χρόνια έχουν επιδείξει θετικές τάσεις όπως η Πολωνία, η Γαλλία πρέπει να προσεχθούν ιδιαίτερα προκειμένου να αναπτυχθούν περισσότερο. Επίσης σε στρατηγικό επίπεδο, συνέχισε πρέπει, να αναπτυχθεί η γερμανική αγορά. Ο κ. Μιχαηλίδης ανέφερε πως η Γερμανία αποτελεί τη μεγαλύτερη οικονομία στην Ευρώπη, είναι πιο κοντά από την Αγγλία από πλευράς απόστασης, οπότε και οι τιμές των εισιτηρίων αναμένονται πιο ανταγωνιστικές. Είπε ακόμη πως «το πρόβλημα που έχουμε από την Γερμανία είναι ότι έχουμε πολύ μικρή αναγνωσιμότητα και είναι μια χώρα που για να μπορεί να κάνεις αποτελεσματική δουλειά πρέπει να επενδυθούν πάρα πολλά λεφτά», προσθέτοντας «πως πρέπει να δημιουργηθεί η αναγνωσιμότητα, ούτως ώστε ο Γερμανός τουρίστας να επιλέξει την Κύπρο».

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΥΞΕ σημείωσε πως από τις μελέτες που είχαν κάνει ως Πάφος πριν ξεκινήσει η ψηφιακή καμπάνια που βρίσκεται σε εξέλιξη εδώ και τρία χρόνια, οι Γερμανοί τουρίστες όταν επισκεφτούν την Κύπρο είναι ικανοποιημένοι, ωστόσο παρατήρησε το πρόβλημα είναι ότι δεν έρχονται αρκετοί. Δυστυχώς, επανέλαβε, δεν έχουμε την αναγνωσιμότητα που χρειάζεται για να αναπτυχτεί η γερμανική αγορά ώστε να είναι μια σημαντική αγορά. Πρόσθεσε ακόμη πως εάν λάβουμε υπόψη τον πληθυσμό της Γερμανίας ή τον αριθμό των τουριστών αυτή η αγορά έχει πάρα πολύ μεγάλη προοπτική απλά χρειάζεται επένδυση και χρειάζεται να γίνουν επενδύσεις σε βάθος χρόνου, κατέληξε.

Κάντε Follow ή Like στη σελίδα μας στο Facebook (πατώντας στο παρακάτω εικονίδιο) για να παρακολουθείτε τις δημοσιεύσεις του Cosmos News

Share

Share

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
- Advertisment -

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Custom Ad 1

Cosmos News