Τετάρτη, 29 Μαρτίου, 2023
15.9 C
Paphos

Ακολουθήστε μας:

ΑρχικήΠΑΦΟΣΚαταγγελίες για αυθαιρεσίες στο Λατσί: Απορρίπτει ο Δήμαρχος και δίνει διαβεβαιώσεις

Καταγγελίες για αυθαιρεσίες στο Λατσί: Απορρίπτει ο Δήμαρχος και δίνει διαβεβαιώσεις

Share

Ο Δήμαρχος της Πόλης Χρυσοχούς Γιώτης Παπαχριστοφή απορρίπτει τις καταγγελίες παραγόντων της περιοχής για παράνομες επεκτάσεις κέντρων αναψυχής στο Λατσί και για την ανέγερση πολυώροφης οικοδομής σε τεμάχιο πρώην ξενοδοχείου δίχως να εκδοθούν σχετικές άδειες. Για την περίπτωση του κέντρου αναψυχής στο Λατσί ανέφερε ότι με βάση ενημέρωσε και από λειτουργό του Δήμου ο οποίος επισκέφθηκε 3 φορές τον χώρο δεν υπήρξε επέκταση αλλά αντικατάσταση υφιστάμενου δαπέδου. Όλα τα κέντρα αναψυχής σε αυτό  το σημείο είπε ο κ. Παπαχριστοφή τα σκιάδια που έχουν προς την πλευρά της Θάλασσας είναι παράνομα εδώ και 20 χρόνια.

Ο κ. Παπαχριστοφή παραδέχθηκε ότι ο Δήμος εισπράττει τέλη για τα τραπεζάκια που τοποθετούνται σε αυτές τις παράνομες εξέδρες. Αυτές οι παράνομες κατασκευές είπε θα απομακρυνθούν ότι υλοποιηθεί ο σχεδιασμός για την 3η φάση ανάπλασης στο Λατσί.  Σε ότι αφορά τον μεταλλικό σκελετό οικοδομής ανέφερε ότι πρόκειται για ένα δείγμα που κατασκευάστηκε και δεν θα είναι σε μόνιμη βάση. Η εταιρία που αγόρασε τον χώρο σχεδιάζει να ανεγείρει ξενοδοχειακή μονάδα 5 αστέρων με 900 κλίνες είπε και η μεταλλική κατασκευή είναι ένα δείγμα. Αυτή η ανάπτυξη είπε ο κ. Παπαχριστοφή είναι ευπρόσδεκτη στην περιοχή και η εταιρία σκοπεύει να ακολουθήσει όλες τις προβλεπόμενες διαδικασίες. Στόχος των ιδιοκτητών της μονάδας είναι να λειτουργήσει το 2024. Προς το παρόν εξασφαλίστηκαν άδειες για κατεδάφιση των κτηρίων που υπήρχαν στο τεμάχιο.

Η επένδυση των Ισραηλινών ιδιοκτητών ανέρχεται σε δεκάδες εκατομμύρια ευρώ. Για το 2024 προβλέπεται να λειτουργήσει και η ξενοδοχειακή μονάδα που ξεκίνησε να ανεγείρεται πριν από 6 χρόνια για την οποία είχαν εκδοθεί διατάγματα αναστολής εργασιών λόγω υπέρβασης των πολεοδομικών όρων.

Share

Share

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
- Advertisment -

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Custom Ad 1

Cosmos News

error: Το περιεχόμενο προστατεύεται!
w-footer{display: none;}