Σάββατο, 24 Φεβρουαρίου, 2024
12.9 C
Paphos

Ακολουθήστε μας:

ΑρχικήΠΑΦΟΣΚρίσιμη συνάντηση για Λατομεία- Παρέμβαση ΕΤΕΚ

Κρίσιμη συνάντηση για Λατομεία- Παρέμβαση ΕΤΕΚ

Share

Το ΕΤΕΚ αναγνωρίζει την αναγκαιότητα δημιουργίας λατομικής ζώνης στην επαρχία Πάφου και ενώνει την φωνή του με τους επαγγελματίες του κλάδου οι οποίοι σήμερα θα έχουν συνάντηση με τον αρμόδιο Υπουργό Γεωργικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος. Ο εκπρόσωπος των επηρεαζόμενων γενικός διευθυντής του συγκροτήματος εταιριών Αθηνοδώρου , Χρίστος Αθηνοδώρου δήλωσε χθες πως ο καθορισμός νέων λατομικών ζωνών στην Πάφο εκκρεμεί για 14χρόνια με αποτέλεσμα το τελευταίο διάστημα λόγω εξάντλησης των αποθεμάτων στα λατομεία που λειτουργούσαν οι εταιρίες να αναγκάζονται να μεταφέρουν υλικά από άλλες επαρχίες.  Ο κ. Αθηνοδώρου χαρακτήρισε πολύ μεγαλύτερο το περιβαλλοντικό κόστος από την μεταφορά του υλικού στην Πάφο από ότι θα είχε η επέκταση ή δημιουργία νέων λατομικών ζωνών στην επαρχία. Ο κ. Αθηνοδώρου προειδοποίηση πως αν δεν δοθούν λύσεις σήμερα θα προχωρήσουν σε κινητοποιήσεις . Υπενθυμίζεται ότι η χθεσινή  στάση εργασίας αναβλήθηκε μετά από παρέμβαση του Υπουργού Γεωργικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος Κώστας Καδή.

ΕΤΕΚ

Σε γραπτή δήλωσή του ο Πρόεδρος του ΕΤΕΚ, Κωνσταντίνος Κωνσταντή, χαρακτήρισε επιτακτική ανάγκη την χωροθέτηση λατομικής ζώνης και επισημαίνει ότι η όποια απόφαση θα πρέπει να λαμβάνει υπόψη, μεταξύ άλλων, και τον περιβαλλοντικό αντίκτυπο. Ως ύψιστη προτεραιότητα αναφέρει το ΕΤΕΚ την ανάγκη προστασίας του περιβαλλοντικού πλούτου της περιοχής Ακάμα, λόγω του ότι οι συζητήσεις για τη νέα λατομική ζώνη φαίνεται να έχουν επικεντρωθεί στην επέκταση της λατομικής ζώνης Ανδρολύκου. Πέραν από την προστασία της περιοχής, επισημαίνεται ότι θα πρέπει να ληφθούν υπόψη και οι επιπτώσεις από εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα κατά τη μεταφορά των υλικών σε μεγάλες αποστάσεις. Σε αυτό το πλαίσιο, το Επιμελητήριο σημειώνει πως οι αποφάσεις δημιουργίας νέας λατομικής ζώνης στην Πάφο θα πρέπει να βασιστούν σε τεκμηριωμένη ανάλυση των τεχνικών χαρακτηριστικών όλων των υποψηφίων περιοχών που θα λαμβάνει υπόψη, πέραν από τα διαθέσιμα αποθέματα και τον χρονικό ορίζοντα που θα μπορεί να εξυπηρετήσει τις ανάγκες της Επαρχίας σε λατομικά υλικά, την περιβαλλοντική αξία των περιοχών που θα αξιολογηθούν.

Κάντε Follow ή Like στη σελίδα μας στο Facebook (πατώντας στο παρακάτω εικονίδιο) για να παρακολουθείτε τις δημοσιεύσεις του Cosmos News

Share

Share

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
- Advertisment -

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Custom Ad 1

Cosmos News

error: Το περιεχόμενο προστατεύεται!