Δευτέρα, 15 Ιουλίου, 2024
27.9 C
Paphos

Ακολουθήστε μας:

ΑρχικήΚΥΠΡΟΣΚυπριακό: Διαπιστώνει χάσμα η Ολγκίν

Κυπριακό: Διαπιστώνει χάσμα η Ολγκίν

Share

“Η Προσωπική Απεσταλμένη του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών στην Κύπρο, Μαρία Ανχελα Ολγκίν, διαπίστωσε, κατά τις επαφές της, ότι τα δύο μέρη απέχουν πολύ από τη συμβιβαστική λύση που, ίσως, βρεθεί”.

 

Αυτό ανέφερε ο Πρόεδρος του Συμβουλίου Ασφαλείας, Μόνιμος Αντιπρόσωπος της Ρωσίας, Βασίλι Νεμπένζια, κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης Τύπου στη Νέα Υόρκη.

 

Οπως μεταδίδει το ΚΥΠΕ, από την έδρα των Ηνωμένων Εθνών, απαντώντας σε ερώτηση της ανταποκρίτριας του στη Νέα Υόρκη, ο Πρόεδρος του Συμβουλίου Ασφαλείας πρόσθεσε ότι διαπιστώνεται “σκλήρυνση των θέσεων ορισμένων σχεδίων των δύο πλευρών” και ότι τώρα υπάρχει το ζήτημα της παράτασης της εντολής της κυρίας Ολγκίν, το οποίο αποτελεί απόλυτο προνόμιο του Γενικού Γραμματέα, επειδή είναι η Προσωπική του Απεσταλμένη.

 

Ο Ρώσος διπλωμάτης σημείωσε ότι ήταν ατυχές ότι, δυστυχώς, χάθηκε η τελευταία ευκαιρία στο Κυπριακό, το 2017, στο Κραν Μοντανά και ότι έκτοτε δεν υπήρξε ορατή, απτή πρόοδος στις διαπραγματεύσεις για το Κυπριακό.

 

Ο Πρόεδρος του Συμβουλίου Ασφαλείας ανέφερε ότι δεν αναμένει ο,τιδήποτε ιδιαίτερο από την τακτική ενημέρωση του ειδικού αντιπροσώπου των Ηνωμένων Εθνών στην Κύπρο, Κόλιν Στιούαρτ, η οποία, όπως σημείωσε “θα αφορά τις εξελίξεις στο πεδίο, για τα θέματα που αντιμετωπίζει”.

Κάντε Follow ή Like στη σελίδα μας στο Facebook (πατώντας στο παρακάτω εικονίδιο) για να παρακολουθείτε τις δημοσιεύσεις του Cosmos News

Share

Share

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
- Advertisment -

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Custom Ad 1

Cosmos News