Σάββατο, 22 Ιουνίου, 2024
27.9 C
Paphos

Ακολουθήστε μας:

ΑρχικήΠΑΦΟΣΚόλαση φωτιάς, εκκενώνεται το χωριό Ψάθι

Κόλαση φωτιάς, εκκενώνεται το χωριό Ψάθι

Share

Πυρκαγιά εκδηλώθηκε ανατολικά της κοινότητας Γιόλου στην επαρχία Πάφου, την οποία εντόπισε αεροσκάφος του Τμήματος Δασών ενώ για την κατάσβεσή της ζητήθηκε η συνδρομή των δύο ιορδανικών ελικοπτέρων και ενός ελικοπτέρου της Εθνικής Φρουράς. Σε εξέλιξη βρίσκεται εκκένωση του χωριού Ψάθι.

Σύμφωνα με ανάρτηση του Εκπροσώπου Τύπου της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, Ανδρέα Κεττή, στην πλατφόρμα Χ, η πυρκαγιά εκδηλώθηκε σε ξηρά χόρτα, χαμηλή άγρια βλάστηση και δέντρα. Για την κατάσβεση της ανταποκρίθηκαν έξι πυροσβεστικά οχήματα από την πόλη και επαρχία Πάφου ενώ συνδράμουν άλλα τρία πυροσβεστικά οχήματα από το Τμήμα Δασών και μία φορητή πυροσβεστική μονάδα (ΦΠΜ) από την Υπηρεσία Θήρας.

Επιπρόσθετα, είπε, εργάζονται τρεις προωθητές γαιών από το Τμήμα Δασών και από την Επαρχιακή Διοίκηση. Την πυρκαγιά εντόπισε το αεροσκάφος του Τμήματος Δασών που ήταν σε περιπολία και προέβη σε ρίψεις νερού. Μετά την άφιξη των πρώτων επίγειων δυνάμεων στην περιοχή ζητήθηκε η συνδρομή πτητικών μέσων, είπε ο κ. Κεττής.

Όπως ανέφερε, ειδοποιήθηκε η Μονάδα Πτητικών Μέσων του Τμήματος Δασών για απογείωση των δύο ιορδανικών ελικοπτέρων και ενός ελικοπτέρου της Εθνικής Φρουράς. Κινδυνεύουν και προστατεύονται διάσπαρτες  μεμονωμένες εξοχικές κατοικίες.

Η Πολιτική Άμυνα και η Αστυνομία βρίσκονται στην περιοχή σε περίπτωση που χρειαστούν εκκενώσεις, ενώ τα αίτια της πρόκλησης της θα εξεταστούν σε μεταγενέστερο στάδιο, κατέληξε.

Όπως εξάλλου ανακοίνωσε η Αστυνομία, η φωτιά μαίνεται στην μεταξύ των χωριών Πολέμι, Άγιος Δημητριανός, Ψάθι, Δρύμου, Γιόλου και Δρυμιάς. Βρίσκεται σε εξέλιξη εκκένωση του χωριού Ψάθι, ενώ κλειστός είναι ο δρόμος από Λεμονάρι προς Πολέμι και ο δρόμος Αγ. Δημητριανού προς Ψάθι. Η τροχαία κίνηση διοχετεύεται μέσω παραδρόμων, σημειώνεται.

Κάντε Follow ή Like στη σελίδα μας στο Facebook (πατώντας στο παρακάτω εικονίδιο) για να παρακολουθείτε τις δημοσιεύσεις του Cosmos News

Share

Share

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
- Advertisment -

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Custom Ad 1

Cosmos News