Πέμπτη, 29 Φεβρουαρίου, 2024
10.9 C
Paphos

Ακολουθήστε μας:

ΑρχικήΠΑΙΔΕΙΑΛήγει η προθεσμία υποβολής αιτήσεων για τις Παγκύπριες

Λήγει η προθεσμία υποβολής αιτήσεων για τις Παγκύπριες

Share

Η Υπηρεσία Εξετάσεων της Διεύθυνσης Ανώτερης Εκπαίδευσης του Υπουργείου Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας (ΥΠΑΝ) υπενθυμίζει ότι η διαδικασία ηλεκτρονικής υποβολής των αιτήσεων για συμμετοχή στις Παγκύπριες Εξετάσεις Πρόσβασης (ΠΕΠ) 2023 για εισαγωγή στα Ανώτερα και Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα (ΑΑΕΙ) της Κύπρου, στις Στρατιωτικές Σχολές και στα Ανώτερα και Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα (ΑΑΕΙ) της Ελλάδας, συνεχίζεται και ολοκληρώνεται τη Δευτέρα, 13 Μαρτίου 2023 και ώρα 18:00.

Στη νέα ανακοίνωση του Υπουργείου Παιδείας προστίθεται πως αμέσως μετά την ολοκλήρωση της περιόδου υποβολής των αιτήσεων, η Υπηρεσία Εξετάσεων θα ενημερώσει το ηλεκτρονικό σύστημα σχετικά με τους υποψηφίους που τυγχάνουν απαλλαγής από τα εξεταστικά τέλη, θα προβεί στη διεξαγωγή όλων των αναγκαίων ελέγχων και στη συνέχεια θα ανακοινώσει την περίοδο και τη διαδικασία πληρωμής των εξεταστικών τελών. Περαιτέρω διευκρινίζεται ότι η πληρωμή των εξεταστικών τελών θα γίνεται ηλεκτρονικά με τη χρήση χρεωστικής/πιστωτικής κάρτας, μέσω της ίδιας ηλεκτρονικής πλατφόρμας.

Επίσης επισημαίνεται ότι οι ενδιαφερόμενοι για εισδοχή στα Ανώτατα Στρατιωτικά Εκπαιδευτικά Ιδρύματα (ΑΣΕΙ) και στις Ανώτερες Στρατιωτικές Σχολές Υπαξιωματικών (ΑΣΣΥ) της Ελλάδας θα πρέπει να παρακολουθούν την ιστοσελίδα του Υπουργείου Άμυνας για πλήρη ενημέρωσή τους σχετικά με τις απαιτούμενες από το Υπουργείο Άμυνας Εξετάσεις (υγειονομική εξέταση, αθλητική και ψυχοτεχνική δοκιμασία).

Αναφέρεται ακόμα πως η Υπηρεσία Εξετάσεων καθ΄ όλη τη διάρκεια της περιόδου ηλεκτρονικής υποβολής των αιτήσεων, καθημερινά, συμπεριλαμβανομένων και Σαββατοκύριακων, μεταξύ των ωρών 9:00 πμ και 7:00 μμ, λειτουργεί τηλεφωνικό κέντρο (Τηλ.: 22582933 / 22582934) για υποστήριξη των ενδιαφερομένων σχετικά με τη διαδικασία υποβολής των αιτήσεων στην ηλεκτρονική πλατφόρμα.

Όλες τις σχετικές πληροφορίες μπορείτε να τις δείτε στην ανακοίνωση του ΥΠΑΝ πατώντας (εδώ).

Κάντε Follow ή Like στη σελίδα μας στο Facebook (πατώντας στο παρακάτω εικονίδιο) για να παρακολουθείτε τις δημοσιεύσεις του Cosmos News

Share

Share

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
- Advertisment -

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Custom Ad 1

Cosmos News

error: Το περιεχόμενο προστατεύεται!