Πέμπτη, 7 Δεκεμβρίου, 2023
20.9 C
Paphos

Ακολουθήστε μας:

ΑρχικήΔΙΕΘΝΗΜαίνεται ο πόλεμος στην Λωρίδα της Γάζας

Μαίνεται ο πόλεμος στην Λωρίδα της Γάζας

Share

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι χερσαίες επιχειρήσεις του Ισραήλ στη Λωρίδα της Γάζας.

Οπτικό υλικό το οποίο δόθηκε πριν από μερικές ώρες στη δημοσιότητα από τον ισραηλινό στρατό, δείχνει στελέχη της Χαμάς να μεταφέρουν ομήρους στο νοσοκομείο Αλ Σίφα κατά την εβδόμη Οκτωβρίου, οπότε και έλαβε χώρα η εισβολή της ισλαμιστικής οργάνωσης στην ισραηλινή επικράτεια.

Οι εικόνες καταγράφηκαν από κάμερες παρακολούθησης του μεγαλύτερου νοσοκομείου στη Λωρίδα της Γάζας.

Η Υπηρεσία Εσωτερικής Ασφαλείας του Ισραήλ και ο στρατός σημειώνουν ότι η συγκεκριμένη ανακάλυψη καταδεικνύει πως η Χαμάς χρησιμοποίησε ως τρομοκρατική υποδομή το συγκεκριμένο νοσηλευτήριο.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του ισραηλινού στρατού Ντάνιελ Χαγκάρι, στα βίντεο καταγράφεται η βίαιη μεταφορά δύο ομήρων, οι οποίοι εξακολουθούν να αγνοούνται στο Αλ Σίφα.

Αργά χθες, η ηγεσία του στρατού ανακοίνωσε ότι κάτω από το νοσοκομείο Αλ Σίφα ανακάλυψε υπόγεια σήραγγα μήκους 55 μέτρων και βάθους δέκα μέτρων, με θωρακισμένη πόρτα. Έδωσε μάλιστα στη δημοσιότητα σχετικό βίντεο.

Ο Ισραηλινός στρατός εκτιμά ότι οι θωρακισμένες πόρτες χρησιμοποιούνται από τη Χαμάς, ώστε να αποτραπεί η είσοδος στα κέντρα διοίκησης και στις υπόγειες υποδομές της.

Η ισλαμιστική οργάνωση παραδέχεται ότι διαθέτει υπόγεια τούνελ σε ολόκληρη τη Λωρίδα της Γάζας, ωστόσο αρνείται ότι τέτοιες σήραγγες υπάρχουν κάτω από μη στρατιωτικές υποδομές, όπως νοσοκομεία και σχολεία.

Την ίδια ώρα, συγκλονισμό προκαλεί βίντεο το οποίο δείχνει τον βομβαρδισμό σχολείου των Ηνωμένων Εθνών που βρίσκεται σε καταυλισμό προσφύγων στη βόρεια Γάζα, με τραγικό απολογισμό ογδόντα νεκρούς.

Κάντε Follow ή Like στη σελίδα μας στο Facebook (πατώντας στο παρακάτω εικονίδιο) για να παρακολουθείτε τις δημοσιεύσεις του Cosmos News

Share

Share

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
- Advertisment -

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Custom Ad 1

Cosmos News

error: Το περιεχόμενο προστατεύεται!