Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024
22.9 C
Paphos

Ακολουθήστε μας:

ΑρχικήΠΑΙΔΕΙΑΜαθητές ΤΕΣΕΚ Πάφου σε πρόγραμμα Erasmus στη Γαλλία

Μαθητές ΤΕΣΕΚ Πάφου σε πρόγραμμα Erasmus στη Γαλλία

Share

Στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Προγράμματος Erasmus+, οκτώ μαθητές της Ξενοδοχειακής Σχολής της TEΣΕΚ Πάφου μαζί με τους συνοδούς καθηγητές τους, ταξίδεψαν στο Souillac της Γαλλίας, όπου φιλοξενήθηκαν από την επαγγελματική Ξενοδοχειακή Σχολή Quercy-Périgord.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΤΕΣΕΚ Πάφου εκεί οι μαθητές παρακολούθησαν για δύο εβδομάδες μαθήματα Αγγλικών και Γαλλικών, ενώ συμμετείχαν σε εργαστήρια Οροφοκομίας, Τραπεζοκομίας, Μαγειρικής και Ζαχαροπλαστικής δίπλα σε βραβευμένους chefs, όπως ο Stephan Augé.

Οι μαθητές επέστρεψαν από τη Γαλλία με τις εμπειρίες που απέκτησαν σε αυτό το διαφορετικό περιβάλλον, πετυχαίνοντας στο έπακρο τους στόχους τους, όπως να καλλιεργήσουν δεξιότητες τις οποίες εφάρμοσαν άμεσα σε πράξη, σημειώνεται.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, έμαθαν να λειτουργούν με ομαδικότητα και συνεργασία με τους Γάλλους συμμαθητές τους και απέκτησαν νέους φίλους.

Η συνεργασία μεταξύ των δύο Σχολών θα συνεχιστεί και στο μέλλον, προστίθεται στην ανακοίνωση, αφού έχει ήδη προγραμματιστεί το ταξίδι Γάλλων μαθητών στη Σχολή για πρακτική εξάσκηση και γνωριμία με τον πολιτισμό, την κουλτούρα και τις συνήθειες του τόπου μας.

Οι μαθητές που συμμετείχαν ήταν οι Γαβριήλ Ζηνοβία (ΘΞΜ3), Παπαχριστοδούλου Χρυσόστομος, Λαζαρίδης Νικόλας, Αλ Γαραΐπε Ράφι (ΞΕ3β), Τσακαλίδης Στυλιανός (ΞΕ2β), Νεοπτολέμου Γιώργος, Κωνσταντινίδου Στυλιανή και Κωνσταντίνου Μαρία 9ΞΕ2α).

Συνοδοί Καθηγητές: 25/2/2024 – 3/3/2024: Παναγιώτα Χαραλάμπους και Πόπη Καραγιαννίδη, 3/3/2024 – 10/3/2024: Γιαννάκης Ιωάννου (ΒΔ) και Σώτια Καρπασίτη, 29/2/2024 – 7/3/2024: Ανδρέας Παναγή.

Κάντε Follow ή Like στη σελίδα μας στο Facebook (πατώντας στο παρακάτω εικονίδιο) για να παρακολουθείτε τις δημοσιεύσεις του Cosmos News

Share

Share

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
- Advertisment -

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Custom Ad 1

Cosmos News