Κυριακή, 23 Ιουνίου, 2024
30.9 C
Paphos

Ακολουθήστε μας:

ΑρχικήΠΑΦΟΣΜεγαλώνει το Λατσί...

Μεγαλώνει το Λατσί…

Share

Παρουσίαση της επέκτασης του Λιμανιού από την Αρχή Λιμένων

Παρουσιάστηκαντην περασμένη Παρασκευή τα σχέδια της Αρχής Λιμένων Κύπρου για επέκταση του Λιμανιού του Λατσιού, στις Παλιές Αποθήκες Αρχής Λιμένων Κύπρου, στο Λιμάνι του Λατσιού από τον Γενικό Διευθυντή της Αρχής Λιμένων Κύπρο Άνθιμο Χριστοδουλίδη.

Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους ο Υπουργός Μεταφορών Επικοινωνιών και Έργων Γιάννης Καρούσος ανέφερε πως το έργο δρομολογείται από την Αρχή Λιμένων Κύπρου με προϋπολογισμό της τάξης γύρω στα 45 εκατομ. ευρώ το οποίο θα καλυφτεί από το αποθεματικό της Αρχής Λιμένων και  αναμένεται να αναβαθμίσει την Πόλη Χρυσοχούς και το τουριστικό προϊόν.

Επεσήμανε επίσης πως πρόθεση του Υπουργείου είναι όπου δημιουργούνται τέτοιες υποδομές να γίνονται προσπάθειες ώστε να λειτουργήσουν Τελωνείο και άλλες υποδομές για να μπορούν να προσελκύσουν και κρουαζιερόπλοια.  Η επέκταση περιλαμβάνει ακόμη περίπου 350 θέσεις ελιμμενισμού και  πρόκειται για μια μεγάλη αναβάθμιση και ένα μεγάλο έργο σημαντικό τόσο για την τοπική κοινωνία όσο και για τον τουρισμό.

Ο πρόεδρος της Αρχής Λιμένων Κύπρου Αντώνης Στυλιανού χαρακτήρισε ιστορική την ημέρα για τον Δήμο Πόλης Χρυσοχούς και τις ευρύτερες περιοχές, γιατί, όπως είπε η Αρχή Λιμένων ανακοινώσει τη μεγαλύτερη επένδυση και ανάπτυξη των τελευταίων δεκαετιών στην ιστορία της Αρχής Λιμένων. Πρόκειται, για μια επένδυση η οποία ουσιαστικά θα τριπλασιάσει την υφιστάμενη λιμενολεκάνη του Λιμανιού του Λατσιού και θα το καταστήσει το πρώτο Πράσινο Λιμάνι της Κύπρου. Με ανάπτυξη, η οποία θα είναι εντελώς βιώσιμη, και θα σέβεται την οικολογία και την παράκτια ιστορία του τόπου και πρωτίστως θα βασίζεται σε ανανεώσιμες πηγές ενέργειας για διαχείριση των υδάτων των αποβλήτων και ούτω καθ’ εξής. Εκτίμησε πως θα υπάρξουν πέραν των 350 καινούργιων θέσεων ελιμμενισμού ενώ θα δημιουργηθεί επίχωση πέραν των 25 χιλιάδων τ.μ. και άλλες αναπτύξεις οι οποίες θα προσφέρουν ακριβώς τόσο στην τοπική κοινωνία αλλά ευρύτερα και στον τόπο μας.

Σε χαιρετισμό του ο Δήμαρχος Πόλης Χρυσοχούς Γιώτης Παπαχριστοφή ανέφερε ότι η παρουσίαση γίνεται σε έναν ζωτικής σημασίας για τον Δήμο Πόλης Χρυσοχούς χώρο, στις πετρόκτιστες αποθήκες στο Λατσί, οι οποίες παλαιότερα λειτουργούσαν σαν αποθήκες χαρουπιών και έχουν σημαντική ιστορία. Μετά την παραχώρηση τους συνέχισε, από την Αρχή Λιμένων στον Δήμο έναντι συμβολικού ενοικίου ο Δήμος έχει προχωρήσει στην αναβάθμιση και στον εξωραϊσμό τους.

Στην παρουσίαση παρέστησαν, μεταξύ άλλων, ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου, η Έπαρχος Πάφου Μαίρη Λάμπρου, ο Πρόεδρος του ΠΑΣΥΞΕ Πάφου Θάνος Μιχαηλίδης, κοινοτάρχες της περιοχής, και διάφοροι φορείς.

Κάντε Follow ή Like στη σελίδα μας στο Facebook (πατώντας στο παρακάτω εικονίδιο) για να παρακολουθείτε τις δημοσιεύσεις του Cosmos News

Share

Share

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
- Advertisment -

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Custom Ad 1

Cosmos News