Πέμπτη, 7 Δεκεμβρίου, 2023
20.9 C
Paphos

Ακολουθήστε μας:

ΑρχικήΚΟΣΜΟΣΜερική επιστράτευση στη Ρωσία

Μερική επιστράτευση στη Ρωσία

Share

Προειδοποιήσεις Πούτιν  σε όσους απειλούν με πυρηνικά

 

Σχεδόν 12 ώρες μετά τον αρχικό προγραμματισμό για το διάγγελμά του, ο Βλαντιμίρ Πούτιν στις 9 το πρωί της Τετάρτης απευθύνθηκε στο Ρωσικό λαό μέσω διαγγέλματος, κηρύσσοντας μερική επιστράτευση στη Ρωσία, επικαλούμενος απειλές εκ μέρους του ΝΑΤΟ.

Αναφερόμενος στην απόφαση για μερική επιστράτευση, η οποία τίθεται σε ισχύ από σήμερα, είπε ότι αφορά μόνο όσους είναι καταγεγραμμένοι ως έφεδροι. Απευθυνόμενος, δε, σε όσους επιστρατευτούν, τους διαβεβαίωσε ότι «θα δοθούν όλα τα προνόμια που έχουν όλοι όσοι είναι ήδη εν υπηρεσία».

«Θα συζητήσουμε για τα βήματα που πρέπει να γίνουν για να προστατεύσουμε την κυριαρχία μας και να στηρίξουμε την θέληση και την επιθυμία των πολιτών στο Ντονμπάς να αποφασίζουν για τους εαυτούς τους» είπε ο Πούτιν.

Όπως είπε οι χώρες της Δύσης προσπαθούν «να μπλοκάρουν» κάθε πιθανότητα ανεξαρτησίας και ανάπτυξης. «Πρόθεση της Δύσης είναι να μας αποδυναμώσουν και να μας καταστρέψουν, το λένε ανοιχτά αυτό»

”Η Δύση εκβίασε τη Ρωσία, αλλά η Ρωσία έχει πολλά όπλα για να αντισταθεί. Θα χρησιμοποιήσουμε όλους τους πόρους που έχουμε για να υπερασπιστούμε τον λαό μας”

Ο βασικός μας στόχος για την απελευθέρωση του λαού του Ντονμπάς παραμένει αναλλοίωτος, τόνισε, επίσης, ο Ρώσος πρόεδρος.

Ξεκάθαρος στόχος το Ντονμπάς για τον Πούτιν και την Ρωσία το οποίο θα ενσωματωθεί στην ρωσική επικράτεια όπως η Κριμαία

«Θα μιλήσουμε για τα βήματα προστασίας της κυριαρχίας μας, την υποστήριξη της βούλησης και της επιθυμίας των πολιτών μας να αποφασίζουν οι ίδιοι για τη βούλησή τους», ξεκαθάρισε ο Πούτιν σχετικά με τα επερχόμενα δημοψηφίσματα στις τέσσερις υπό ρωσική κατοχή περιοχές της Ουκρανίας.

Ο Ρώσος πρόεδρος τόνισε λίγο πριν την ολοκλήρωση του διαγγέλματός του πως «όσοι μας απειλούν με πυρηνικά θα πρέπει να ξέρουν ότι αυτή η απειλή μπορεί να στραφεί εναντίον τους».

O Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν είχε καλέσει νωρίτερα τους Ρώσους παραγωγούς στρατιωτικού εξοπλισμού να αυξήσουν την παραγωγή και τον εφοδιασμό τους στα ρωσικά στρατεύματα. Το διάγγελμά του ήταν προγραμματισμένο για χθες Τρίτη, αλλά αναβλήθηκε χωρίς εξηγήσεις.

 

Διευκρινίσεις Σόιγκου

Ο Ρώσος υπουργός Άμυνας Σεργκέι Σόιγκου εξήγησε πώς θα πραγματοποιηθεί μερική κινητοποίηση στη Ρωσία και ποιοι υπόκεινται σε αυτήν.

Σύμφωνα με τον ίδιο, ούτε οι φοιτητές των στρατιωτικών πανεπιστημίων, ούτε οι στρατεύσιμοι θα επηρεαστούν από αυτή τη διαδικασία. Ο Σόιγκου σημείωσε ότι στη Ρωσία υπάρχει ένας τεράστιος πόρος κινητοποίησης όσων υπηρέτησαν και έχουν εμπειρία μάχης – υπάρχουν σχεδόν 25 εκατομμύρια από αυτούς.

Ο υπουργός εξήγησε επίσης ότι χρειάζεται μερική κινητοποίηση πρώτα από όλα για τον έλεγχο της γραμμής επαφής των 1.000 χιλιομέτρων και των απελευθερωμένων εδαφών.

Νωρίτερα την Τετάρτη, ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν υπέγραψε διάταγμα για μερική κινητοποίηση. Το έγγραφο δημοσιεύτηκε στον ιστότοπο του Κρεμλίνου .

Ο αρχηγός του κράτους διευκρίνισε ότι σε στρατολογία θα υπαχθούν μόνο οι πολίτες που είναι εφεδρικοί. Θα υποβληθούν σε πρόσθετη εκπαίδευση λαμβάνοντας υπόψη την εμπειρία της ειδικής επιχείρησης στην Ουκρανία .

Αναβολή στρατολόγησης χορηγείται σε υπαλλήλους επιχειρήσεων του στρατιωτικού-βιομηχανικού συγκροτήματος.

Οι δράσεις κινητοποίησης ξεκινούν από σήμερα. Οι διοικητές έλαβαν εντολή να εξασφαλίσουν το βύθισμα στην ποσότητα και στο χρονικό διάστημα που καθορίζει το Υπουργείο Άμυνας για κάθε περιοχή.

Κάντε Follow ή Like στη σελίδα μας στο Facebook (πατώντας στο παρακάτω εικονίδιο) για να παρακολουθείτε τις δημοσιεύσεις του Cosmos News

Share

Share

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
- Advertisment -

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Custom Ad 1

Cosmos News

error: Το περιεχόμενο προστατεύεται!